INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UNGARIA

EXCLUSIV A demarat în trombă! 3 goluri în primele două etape: „Aici e o provocare, n-am vrut înapoi în România”

Paul Anton și Claudiu Bumba. Foto: Instagram
Paul Anton și Claudiu Bumba. Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 08 august 2023 10:11 / Actualizat marti, 08 august 2023 10:58

Claudiu Bumba (29 de ani), noul decar al lui ETO Gyor, a explicat de ce a ales să continue în vecini și cum vede lupta din Liga 1 din Ungaria.

Claudiu Bumba, 29 de ani, a spus „la revedere” fotbalului românesc și vrea să contribuie la revenirea în primul eșalon maghiar a unei formații de tradiție, ETO Gyor

Claudiu Bumba a demarat în trombă: 3 goluri în primele două etape

Grupare ce-a adunat 10 trofee în vecini, dintre care patru campionate, și care vrea să revină în prima divizie cu trei români, alături de Bumba mai fiind transferați Paul Anton și Eduard Pap.

Gyor a demarat în forță în noul campionat, două victorii în primele două runde, 3-2 la Gyirmot și 4-0 cu Zuglo. După aventurile la Kisvarda și Fehervar, noul decar al alb-verzilor a explicat pentru Gazeta Sporturilor de ce a renunțat la a se gândi la Liga 1 din țara natală.

Surpriză chiar și pentru Claudiu Bumba: „Mirarea Dinamo”

„Merg pe al 5-lea an în Ungaria. Îmi place aici. La Gyor este un proiect de superviitor, asta m-a atras aici. E o provocare, sper să facem o echipă competitivă, ca să promovăm în 2024. Cu Gyor m-am înțeles de 2-3 luni deja, nu am vrut să mă întorc în România”, a replicat Bumba.

Pe când era directorul general al lui Dinamo, Adrian Mutu l-a transferat pe Claudiu în Ștefan cel Mare, în iarna 2017. 

Eu nu am plecat cu datorii de la Dinamo, mi-am luat banii. Am fost în timpul domnului Negoiță, nu am avut nicio problemă din acest punct de vedere. 

- Claudiu Bumba, mijlocaș Gyor

3 selecțiiare Bumba la prima reprezentativă a României, el jucând și pentru naționalele de juniori

„M-a mirat că Dinamo a promovat, pentru toată lumea cred că a fost o mirare. Oricum, e un lucru lăudabil, le urez multă baftă «câinilor», sper să continue pe același drum, să aibă rezultate bune”, a mai spus mijlocașul.

2 goluriîn 3 meciuri are Bumba pentru alb-verzi în acest start de sezon

Ce ne lipsește în comparație cu Ungaria

Bumba a mărturisit că s-a adaptat la viața din Ungaria: „Campionatul e mai interesant în România decât în Ungaria, acolo unde asistăm la dominația lui Ferencvaros. La investiții, noi, românii, nu ne putem compara cu ungurii. Deși se mai mișcă lucrurile și la noi. Gyor, de exemplu, are o bază cu mult peste ceea ce știam eu că este la Săftica. 

14meciuri, două goluri și un assist a adunat Bumba la Dinamo

Nu sunt eu în măsură să spun ce trebuie făcut în România. Talent avem, super, ne mai lipsesc infrastructura și viziunea. Sunt familiarizat cu maghiarii, de cinci ani printre ei, știu să mă descurc cu limba, vorbesc și engleza”.

Nu am resimțit nicio rivalitate cu România sau cineva să se poarte ciudat cu mine că sunt român. Am învățat un lucru, printre altele, nu e ușor să fii străin într-o țară. Nimeni nu te așteaptă, mereu trebuie să dai mai mult decât jucătorul autohton.

- Claudiu Bumba, mijlocaș Gyor

VIDEO. Claudiu Bumba: „Pe toată lumea a surprins pomovarea lui Dinamo. Le va fi greu în Liga 1”

Citește și alte știri despre fotbal:

Lovitură pentru Dinamo: Ghezali nu va juca toată luna august

Sursele GSP din cadrul CSA susțin că FCSB - Nordsjaelland SE JOACĂ în Ghencea!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează