SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP / ETAPA A 14-A / MARELE PREMIU AL ARAGONULUI

GALERIE FOTO » MotoGP » Victorie importantă a lui Marc Marquez, în Aragon, și cursă de excepție pentru Valentino Rossi, la 24 de zile după operație

foto: Guliver/Getty Images +6   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 septembrie 2017 15:38

Marc Marquez (Honda) a câștigat Marele Premiu al Aragonului. Colegul său de echipă, Dani Pedrosa, s-a clasat pe poziția secundă, iar Jorge Lorenzo (Ducati) a terminat pe 3.

O victorie cât un titlu. Așa a părut succesul lui Marquez din etapa a 14-a a campionatului de motociclism viteză. O victorie cu atât mai mare cu cât Andrea Dovizioso, de la Ducati, a terminat abia pe 7. Dovi era, înaintea acestei etape, la egalitate de puncte cu Marc în fruntea clasamentului mondial. Acum, "Baby Alien" conduce lupta pentru titlu, cu 16 puncte avans. 

Plecat de pe poziția a 5-a a grilei, după căzătura din calificări, Marquez n-a atacat de la începutul cursei. A tatonat terenul, a avut și câteva momente delicate și a fost aproape să trântească motocicleta după un contact cu Lorenzo. A reușit să se redreseze, o manevră marcă înregistrată, și apoi a atacat pentru o victorie care cântărește enorm în lupta pentru un nou titlu mondial.

O cursă excelentă a făcut și celălalt pilot Honda Repsol, Dani Pedrosa. Spaniolul a plecat de pe poziția a 6-a pe grilă, a terminat pe doi și a făcut uitată prestația de la Misano, unde a avut o etapă dezastruoasă. 

Jorge Lorenzo și-a văzut, în sfârșit, răsplătite eforturile pe care le face de când a semnat cu Ducati. "Rechinul" s-a clasat pe 3, câștigând lupta cu Vinales pentru ultima poziție pe podium.

Cinci piloți au dat lupte grele pentru locul 4,  adjudecat în cele din urmă de Vinales, după  o întreagă cursă în care și-a măsurat forțele cu Valentino Rossi, colegul de la Yamaha. 

 A fost o nouă mostră de clasă și dăruire oferită de "Doctor", care a impresionat în acest weekend, la antrenamentele libere, în calificări când a obținut un loc 3 pe grila de start, la doar 23 de zile după dubla fractură de tibie și peroneu, și în cursă,  unde a încheiat pe 5. Aproape de necrezut pentru un om care a fost supus unei operații și încă se deplasează când merge cu ajutorul unei cârje!

CLASAMENT MARELE PREMIU AL ARAGONULUI

 aragon clasament

CLASAMENT GENERAL

clasament general

Etapa viitoare, a 15-a, e programata pe 15 octombrie, în Japonia.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bulletproof
bulletproof  •  24 Septembrie 2017, 21:35

Brava Dottore Vale ! Tu e un campione verro !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează