SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

SĂRITURI CU SCHIURILE. Spectacol la Râșnov » Campioana olimpică a câștigat ambele etape de Cupă Mondială! Dana Haralambie, cea mai bună clasare

Articol de - Publicat duminica, 27 ianuarie 2019 17:35

Campioană olimpică în 2018, la Pyeongchang (Coreea de Sud), Maren Lundby, s-a impus în cele două etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile pe care Râșnovul le-a găzduit în acest weekend.

Sâmbătă, norvegianca a reușit sărituri de 94, respectiv 95 metri, care i-au adus 247.8 puncte, podiumul fiind completat de Katharina Althaus (Germania) – 236,9 puncte și cvadrupla câştigatoare a „Globului de Cristal”, japoneza Sara Takanashi – 236,8 puncte.

Duminică, Lundby a sărit 93, respectiv 96,5 metri (cea mai lungă săritură din etapele găzduite în acest an de țara noastră), totalizând 247,6 de puncte și fiind urmată de două reprezentante ale Germaniei, Carina Vogt, campioană olimpică la Soci (Rusia) în 2014, cu 240,3 puncte și Juliane Seyfarth, 237,8 puncte.

„Am o conexiune specială cu acest loc. Este a patra victorie pe care o obțin la Râșnov, a doua în acest an, după ce și în 2018 am câștigat a etapa a doua de aici. Îmi place mult în România, am recunoscut multă lume care a fost și în anii trecuți în public și mă bucur să îi revăd pe acești oameni”, a spus sportiva din Norvegia.

Norvegianca a urcat pe primul loc în clasamentul general

Cele două victorii de la Râșnov au urcat-o pe Maren Lundby pe primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale, având 788 de puncte, detronâd-o pe Katharina Althaus (Germania, 747 de puncte), care acum ocupă poziția secundă. Podiumul general este încheiat de Juliane Seyfarth (Germana, 511 puncte).

Cea mai bună clasare „acasă” pentru Dana Haralambie

Reprezentanta României, săceleanca Dana Haralambie, a obținut cea mai bună clasare a sa la Râșnov, locul 21 în proba de duminică, cu sărituri de 82,5 și 82 de metri, adică 186,4 puncte.

Sâmbătă, sportiva antrenată de Florin Spulber a terminat pe locul 25, cu sărituri de 78,5 și 80 de metri (166,5 puncte). În clasamentul general al sezonului 2018-2019, Dana Haralambie ocupă locul 31, cu 41 de puncte.

„A fost mai bine în a doua etapă decât în prima, dar se putea și mai bine. Mă simt extraordinar acasă, la Râșnov, cu atâta lume care mă susține, dar trebuie să recunosc că aici am emoții mai mari decât în orice alt loc aș concura. Este foarte important să organizăm competiții aici, mai ales că avem concurenți care participă în competiție. Încerc să intru iar în top 30 mondial și să rămân acolo în acest an”, a spus sportiva noastră.
Cea de-a doua româncă din Cupa Mondială, Diana Trâmbițaș, s-a aflat la startul rundei de calificare a celei de-a doua etape și a terminat pe locul 38.

La Râșnov s-au aflat 42 de sportive din 13 țări, aceasta fiind a cincea ediție a evenimentului găzduit de complexul de trambuline de pe Valea Cărbunării.

Până în prezent, din sezonul actual au avut loc etape de Cupă Mondială la feminin în orașele Lillehammer (Norvegia), Premanon (Franța), Sapporo și Zao (ambele din Japonia), iar în continuare competiția va poposi la Hinzenbach (Austria), Ljubno (Slovenia), Oberstdorf (Germania), Oslo, Lillehammer și Trondheim (toate din Norvegia), Nizhny Tagil și Chaikovsky (Rusia).

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează