SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Legendarul Marc Gasol și-a anunțat retragerea

Marc Gasol / Imago Images
Marc Gasol / Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 20:00 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 15:28

Marc Gasol (39 de ani), dublu campion mondial cu Spania și câștigător NBA, și-a anunțat retragerea din baschet.

Legendarul sportiv spaniol a confirmat intențiile sale de a se retrage în cadrul unei conferințe de presă din Cinema Texas din Barcelona, informează Marca.

Marc Gasol a cucerit, de asemenea, trei medalii olimpice cu Spania, două de argint și una de aur.

U-luitor » Condusă cu 19 puncte de deținătoarea trofeului Eurocup, U-BT Cluj a reușit cea mai tare revenire din istoria clubului! Cu un pas în „sferturi”
Eurocup
U-luitor » Condusă cu 19 puncte de deținătoarea trofeului Eurocup, U-BT Cluj a reușit cea mai tare revenire din istoria clubului! Cu un pas în „sferturi”

El nu a evoluat în vreun meci pentru ultima sa echipă Basquet Girona, unde va continua să ocupe funcția de președinte.

În NBA, Marc Gasol a jucat în 990 de meciuri, dintre care 891 au fost în timpul sezonului regulat și 99 în faza play-off-ului.

În anul 2013, Marc Gasol a fost ales fundașul anului, trofeu pentru care s-a luptat cu nimeni altul decât LeBron James.

Pau Gasol, fratele lui Marc, introdus în Hall of Fame

Pau Gasol (43 de ani), fratele lui Marc, a fost introdus în Hall of Fame, alături de alte nume mari foste în NBA, Tony Parker, Dwayne Wade și Dirk Nowitzki.

Pe 5 octombrie 2021 și-a anunțat, printre lacrimi, retragerea din sportul care i-a dat totul și căruia i-a oferit ce a avut mai bun: calități, dedicare, energie, spirit de luptă. Avea 41 de ani și se întorsese în acel sezon la Barcelona, acolo unde începuse drumul său spre glorie. A ajutat echipa de suflet să cucerească titlul în Liga ACB și să atingă finala Euroligii.

Cea mai mare parte a carierei însă, Pau Gasol și-a desfășurat-o în NBA. 7 ani la Memphis Grizzlies, 6 la Los Angeles Lakers, 2 la Chicago Bulls, 3 la San Antonio Spurs și un ultim sezon retezat la Milwaukees Bucks, cu numai trei meciuri jucate și o accidentare la gleznă care s-a rezolvat doar cu o intervenție chirurgicală.

Lakers, echipa cu care a cucerit două titluri în cel mai competitiv campionat al planetei, în 2009 și 2010, i-a retras tricoul cu numărul 16. Ulterior a primit o altă recunoaștere importantă, rezervată doar celor mai mari sportivi: introducerea în Hall of Fame.

Fostul jucător a devenit primul spaniol care este selectat pentru acest club select al baschetului. Emoționat, a parcurs festivitatea înconjurat de familie, părinții Marisa și Agustin și fratele Marc. Prezentarea i-a fost făcută de Toni Kukoc.

VIDEO Bucks - Rockets 128 - 119. Vezi cele mai tari momente din meci

Citește și:

Rafa Nadal, din nou pe teren: „Cu mai multă intensitate”
REVENIRE
Rafa Nadal, din nou pe teren: „Cu mai multă intensitate”
Sepsi și-a încheiat aventura în Euroligă cu o înfrângere
EUROLIGA
Sepsi și-a încheiat aventura în Euroligă cu o înfrângere

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează