SPORTURI  »  CICLISM  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Eduard Novak, implicat în 100 de procese: „Nu sunt un tip confortabil! Am găsit lucruri foarte, foarte urâte”

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2021 20:57 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 21:00

Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, propunerea UDMR pentru acest post, a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu”. Novak a vorbit despre familie, bicicletele pe care le folosește, dar și despre faptul că e contestat de mai mulți oameni din ciclismul românesc.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Eduard Novak a fost difuzată pe 13 ianuarie 

- Știți că sunteți o persoană contestată!
- Nu sunt un tip confortabil! Eu vin de foarte jos. Eu vin din sportul de performanță, din 1982. Când echipamentele sportivilor erau foarte nasoale. Eu vin de foarte jos și am trecut peste toate etapele performanței. Sunt sportivul care am petrecut 30 și ceva de ani în sport. Am început la 6 ani, cu patinajul viteză. Am făcut 15 ani, eram în lotul olimpic pentru Nagano, dar n-am apucat să mai merg după ce-am făcut acel accident de mașină.

- Aveți trei copii și sunt și ei pasionați de sport.
- Familia mea este o familie sportivă. Toți trei copiii sunt sportivi de performanță, campioni naționali și Edward se pregătește de Campionatul Mondial de juniori pe pistă, din luna aprilie. Mă bucur că le-am trasat și lor un drum. Fac tot ciclism, este cel mai greu sport, dar una peste alta sportul este cel mai important factor de a educa un copil ca să învețe respect, alimentație, munca de echipă.

- Cea mai scumpă bicicletă cam cât ar fi?
- Există biciclete care costă 25.000 de euro. Foarte mulți ani la rând am spus că nu prea sunt mari diferențe între biciclete, dar credeți-mă că de la locul 6 la Campionatul Mondial, până la aurul Olimpic asta e diferența dintre biciclete. Asta e diferența dintre 2.000-3.000 de euro și 25.000 de euro. Bicicleta ajută extraordinar de mult la performanță. Aerodinamica, rigiditate... Trebuie să le mulțumesc celor de la COSR care au ajutat Federația să achiziționăm cele mai performante două biciclete din lume. De atunci am revenit să fim pe podium.

- Aveți nevoie și de o bicicletă specială?
- Bicicleta pe care o am eu costă cam 20.000 de euro. De exemplu cadrul unei biciclete este 12.000 de euro, iar două perechi de roți sunt 5.000 de euro. Eu pentru Jocurile Paralimpice am nevoie de șase biciclete, două de șosea, două de contratimp și două de pistă. Plus încă vreo 16 perechi de roți.

- Dar ce vrea lumea de la dumneavoastră?
- Mă bucur că există un grup mic care mă contestă, dar grupul mare, nu: cluburile din țară, chiar și cele de stat, sunt fericite și au altă perspectivă. Istoric vorbind, în primii 4 ani, începând cu 2013, am găsit lucruri foarte, foarte urâte. Au fost o sută de procese! În perioada 2013-2017, Federația Română de Ciclism funcționa așa: avocatul lui Novak, Novak președinte și eu finanțam doi angajați ai federației ca să avem o activitate. Din banii mei, da!

- Dar de unde aveați bani, nu vă supărați?
- Eu provin dintr-o familie de oameni de afaceri. Părinții mei au afaceri din 1990, cofetărie, patiserie. O mică uzină la Miercurea Ciuc. Eu cu soția mea avem o afacere de dispozitive medicale, înființată în 2004. M-am gândit că dacă am nevoie de picioare, să mi le fac eu singur decât să mă duc....

Protest la stadionul Arcul de Triumf, suporterii au ieșit în stradă: „Stroe și Novak au defrișat stejarii”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Marius Avram, mesaj surprinzător pentru foștii lui colegi: „Nu vă dedicați arbitrajului pentru că nu aveți nicio garanție!”

Bucuria calificării a trecut, urmează calvarul » Fanii au de achitat o sumă imensă pentru ca Dinamo să supraviețuiască

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează