SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO

Crina Pintea sună trezirea în handbalul românesc: „Trebuie să lucrăm ca în anul 2020, nu ca acum 20 de ani! E alt nivel acum, uitați-vă la Norvegia, Rusia, Danemarca”

Crina Pintea (30 de ani), pivotul celor de la CSM București, a făcut o analiză dură a handbalului din România, după rezultatul sub așteptări de la Campionatul European.
Crina Pintea (30 de ani), pivotul celor de la CSM București, a făcut o analiză dură a handbalului din România, după rezultatul sub așteptări de la Campionatul European.

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 decembrie 2020 17:29 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 18:25

Crina Pintea (30 de ani), pivotul celor de la CSM București, a făcut o analiză dură a handbalului din România, după rezultatul sub așteptări de la Campionatul European. 

  • Naționala de handbal feminin a României a încheiat pe locul 12 Campionatul European. A fost singura formație fără vreun punct în grupele principale. 

Crina Pintea a fost marea absentă din lotul României la Campionatul European. Pivotul de la CSM București a fost depistat pozitiv cu Covid-19 cu câteva zile înaintea turneului. Crina a privit cu atenție meciurile „tricolorelor” și a tras o concluzie amară. 

Crina Pintea sună trezirea, după Campionatul European de handbal feminin

„Trebuie să lucrăm cum se lucrează azi, în 2020, trebuie să renunţăm la modelul acela învechit şi să ne adaptăm la ce e azi. De aceea Rusia, Norvegia, Franţa sau Danemarca sunt unde sunt, pentru că s-au adaptat şi muncesc cum se munceşte în 2020. 

Mi se pare că noi am rămas în urmă din toate punctele de vedere. Dacă muncim ca acum 20 de ani, nu avem cum să progresăm. Progresăm învățând lucruri noi. Handbalul se joacă la un alt nivel şi se pune accentul pe foarte multe lucruri la care noi ducem lipsă”, a răbufnit Crina Pintea, conform TV Telekom Sport.

Crina Pintea, impresionată de Lorena Ostase

Crina Pintea (23 de ani) a rămas cu impresie bună despre Lorena Ostase, jucătoarea care a suplinit-o pe postul de pivot:  „Am văzut foarte multe lucruri frumoase, poarta a funcţionat foarte bine, Lorena Ostase a jucat super bine, au fost câteva momente frumoase în joc care au funcţionat, nu au fost suficiente pentru a câştiga meciuri. Cu timp şi răbdare o să fie şi mai multe momente de genul acesta”. 

Crina Pintea sună trezirea în handbalul românesc: „Trebuie să lucrăm ca în anul 2020, nu ca acum 20 de ani! E alt nivel acum, uitați-vă la Norvegia, Rusia, Danemarca”
Lorena Ostase

Îmi pare foarte rău că n-am fost acolo. E foarte important să muncim mai mult toate şi aici mă includ şi pe mine, pentru că handbalul se joacă la alt nivel şi, pentru a ne bate cu cei puternici, e foarte important să ştim unde suntem şi unde vrem să ajungem
- Crina Pintea

VIDEO. Costică Buceschi avertizează: „Bazându-ne atât de mulți ani pe Cristina Neagu, poate nu ne-am uitat ce creștem în spatele ei”

Citește și alte știri din handbalul feminin: 

VIDEO + FOTO Franța - Norvegia, marea finală a Campionatului European de handbal feminin

Radu Voina: „Vor să-l lucreze pe Burcea! Federația e în spate. Viitorul antrenor e pregătit”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (6)
viorelpreda
viorelpreda  •  21 Decembrie 2020, 18:53

Are dreptate Pintea.Daca era inca antrenata de Tadici sau haideti fetelor ca se poate, ramanea aceasi jucatoare de acum 5-6 ani.Antrenori romani sunt foarte slab pregatiti.

3512841215419917
Iancu Ionel  •  20 Decembrie 2020, 10:56

Tadici este cel care a hotarat prin votul sau daca Dedu, va ma fi sau nu, pres FRH...!!Si apoi ptr ca fetele Nu Mai Puteau Suporta, atitudinea de om si antrenor manierat al Eminentei Cenusii Tadici, l a angajat imediat la Tineret... MAsta ca sa stiti si voi, dragi iubitori ai handbalului, cum stau lucrurile in handbalul romanesc. Dedu... Poti sa strangi taxe si sa dai amenzi cate vrei, poti sa le duci si n Dubai...mai bune jucatoare nu o sa le faci... Dna Mariana Tarca de ce nu are loc la Nationala... Pai Dedu, Varzaru si Steluta Luca nu au mancat fripturi... Cate goluri are dna Tarca in handbal. Sunt de aceasi parere cu Petre Cosma, este unica varianta plauzibila si viabila ptr nationala!!! Stie cineva daca Burcea, Adi Vasile, Mera, Bucevschi antrenorul, au jucat handbal...?!? Daca da, unde, cat, la ce nivel...?! Asta va fi nivelul de acum inainte... Acesti distinsi asa zisi antrenori... Au invatat handbalul din carti... Si sunt apropiati FRH ptr voturi si ptr obedienta, servilismul si lipsa de personalitate de care dai dovada... Cine sunt acesti "intrusi"... Ptr ca handbalistii se stiu intre ei... Acum imi dai seama ca am procedat corect cand Dedu m a intrebat : "Nu vrei sa facem echipa sa candidam ptr Federatie?"... I am raspuns "Nu ma bag in mocirla aia.. Imi pare rau!" Pai ce ai pus mana si ai construit mai "Plus valoare"?!? O federatie a taxelor (inventia lui Georgescu - mare mintos!!) si un dezastru, un fiasco in handbalu

1391972634181505
Adrian Popescu  •  19 Decembrie 2020, 23:40

Am vrut să spun Tadici eminența cenușie a handbalului românesc, cel care a fost consilierul lui Burcea

Vezi toate comentariile (6)
Comentează