SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

EXCLUSIV Lupte interne la CSM București » Cum arată jocurile de culise înainte de alegerile pentru noul team manager al echipei de handbal

Gabriela Szabo felicitându-l pe Adrian Vasile după un meci câștigat în Liga Campionilor în 2019 FOTO sportpictures.eu
Gabriela Szabo felicitându-l pe Adrian Vasile după un meci câștigat în Liga Campionilor în 2019 FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 18 mai 2022 09:42 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 10:27

CSM București va avea din vară un nou șef de secție la handbal, care ar putea fi și team manager la echipa feminină, iar pentru aceste posturi concurează patru persoane susținute de două tabere adverse.

Cristina Vărzaru, Daniel Georgescu, Vlad Enăchescu și Andrei Luca sunt cei care duc această cursă. Directoarea generală a clubului, Gabriela Szabo, îl vrea pe Luca sau pe Georgescu, iar antrenorul Adrian Vasile se simte în siguranță cu Enăchescu sau cu Vărzaru. 

Totul se va decide după terminarea campionatului, la prima ședință a Consiliului de Administrație (C.A.) din luna iunie.

Antrenorul Adrian Vasile s-a plâns deseori în acest sezon că echipa feminină are nevoie de un manager, dar până acum nu s-a rezolvat nimic. Surse din club susțin că în C.A. s-au format două tabere și fiecare încearcă să-și impună favoritul.

Sfere de influență la CSM București

Luca a mai condus handbalul de la CSM și este agreat de Gabriela Szabo, care cu trecerea timpului a regretat că l-a înlocuit în 2019 cu Vlad Enăchescu. În mandatul lui Luca, CSM a câștigat Liga Campionilor, se califica în mod constant în Final Four și domina handbalul românesc. 

Totuși a fost demis în 2019 pentru neîndeplinirea obiectivelor și în locul său a fost adus Vlad Enăchescu, care l-a pus antrenor principal pe Adrian Vasile. Între cei doi s-a dezvoltat o relație de prietenie și prin influența lui Vasile în C.A. Enăchescu are șanse să revină la CSM, confirmă surse din clubul bucureștean. 

O altă variantă pentru șefia handbalului de la CSM agreată tot de unii consilieri din C.A. ar fi Cristina Vărzaru, au dezvăluit, pentru Gazeta Sporturilor, oameni din club. Fostă jucătoare la CSM, Vărzaru este doctor în sport, secretar general la federație, între 2018-2022, unde l-a susținut pe Adrian Vasile ca să preia funcția de selecționer al naționalei feminine. Gabriela Szabo a fost în discuții și cu managerul care a condus handbalul dinamovist până în iarnă, Daniel Georgescu. 

Fostul dinamovist s-a întâlnit de mai multe ori cu conducătorii de la CSM, dar aceștia îl preferă momentan pe Luca, deoarece Georgescu este o persoană extrem de vocală și poate deveni de nestăpânit, au confirmat pentru ziar surse din club.

Gabriela Szabo a vrut să-l schimbe de trei ori pe Vasile

Tot angajații clubului spun că lupta invizibilă tinde să devină o răfuială între directoarea generală a clubului și antrenorul echipei feminine de handbal. Gabi Szabo a vrut să-l schimbe în acest sezon, de cel puțin 3 ori, de la echipă pe Adrian Vasile, dar acesta a rezistat, fiind protejat de unii membri ai C.A.

Oamenii din club spun că dacă Luca sau Georgescu vor fi numiți șefi la handbal, Adrian Vasile va fi demis și din acest motiv cealaltă tabără încearcă impunerea lui Enăchescu sau Vărzaru, persoane care-l susțin pe tehnician.

Conform Regulamentului de funcționare și organizare al clubului CSM, Consiliul Administrativ este format din 5 persoane: directorul general al clubului, un reprezentant al primarului general și 3 consilieri ai CGMB. La punctul 9.1.5, se specifică faptul că aceștia: "Analizează activitatea clubului și, după caz, propun măsuri și programe pentru îmbunătățirea activității". 

Se respectă regulamentul?

După ratarea calificării în Final Four-ul de la Budapesta, unii membri ai CA au felicitat echipa. În Regulamentul de Ordine Interioară (ROI) al echipei de handbal se specifică clar că pentru nerealizarea obiectivului în Liga Campionilor, jucătoarele și stafful tehnic vor fi penalizați cu 20% din contract pe luna respectivă. 

La o sumă medie de 6.000 de euro, pentru fiecare dintre cele 25 de persoane, ar însemna o penalitate totală de 1.200 euro x 25, adică 30.000 de euro.

2018este ultimul an în care CSM București s-a calificat în Final Four-ul Ligii Campionilor

2este locul pe care-l ocupă CSM București în campionat cu trei etape înainte de final, la un punct în spatele celor de la Rapid

Membrii Consiliului de Administrație al CSM București

Gabriela Szabodirectoare generală
Luminița Gabriela Șerban(consilier) USR
 Nicorel Nicorescu(consilier) USR
 Răzvan Mihai Socolovici(consilier) PNL 
Cristi Roșu consilier primar general

Citește și:

Premieră pentru alpinismul românesc » Gabriel Băicuș a escaladat două dintre cele mai înalte vârfuri din lume în puțin peste 24 de ore

Sezon rotund pentru Dinamo » Alb-roșiii au reușit din nou eventul

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (5)
446194735563038
Cony Nick  •  18 Mai 2022, 22:26

... draga pruna ... nu ai gasit alt subiect real? ... tu vinzi vrabia din mâna cu *** de pe gard .... totul este numai reclama ? ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ceaiuri
ceaiuri  •  18 Mai 2022, 22:13

din cei 4 o sa castige al ..5lea(toti f slabi, beneficiari ,unii de..oportunitati)pt un club unde banii nu sunt o pb nu e nevoie de incercari ci de o certitudine,poate veni un nume greu si un cunoscator al fenomenului

1391972634181505
Adrian Popescu  •  18 Mai 2022, 20:03

@Alex Al... normal că cea mai bună alegere pentru CSM ar fi Vărzaru, o emblemă a handbalului...dar GSP face jocuri și aici este clar: nu poți accepta sfaturi de la o publicație unde de la cel mai înalt nivel ți se vrea capul...asta în condițiile în care sunt și alte cluburi ținute de primării și nu au fost probleme...aici este un război care este vechi, are legătură cu Neagu, cu fan clubul Gullden, cu bilețele pe parbrizul suedezei, cu titlurile fetei din Ghencea...una peste alta GSP merge pe oricine dar nu vrea să câștige cine trebuie pentru CSM, adică Vărzaru și răspunsul stă în modul în care aceasta i se adresează Cristinei: ”sora mea”

Vezi toate comentariile (5)
Comentează