SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

EXCLUSIV // VIDEO Spaniolul de pe banca Rapidului, interviu despre viața în România: „De un an și jumătate fac lecții de limba română. Ce am văzut aici nu am văzut niciodată afară!” + Ce obiective are pentru 2024

David Ginesta Montes
David Ginesta Montes

Articol de , - Publicat luni, 25 decembrie 2023 10:00 / Actualizat luni, 25 decembrie 2023 17:33

David Ginesta Montes, antrenorul echipei de handbal feminin a celor de la Rapid București, a oferit un interviu pentru GSP.ro în care a vorbit despre anul care urmează să se încheie, obiectivele pentru 2024, dar și viața sa din România, la 3 ani distanță de la venirea din Spania. 

Montes, care a fost numit antrenor principal la Rapid în septembrie, ne-a vorbit într-o română aproape perfectă, deși el este din Spania, despre anul ce stă să se încheie, fiind mulțumit de rezultatele de până acum ale giuleștencelor.

Premierul Ciolacu a aprobat cei 1,5 milioane de euro pentru clubul cu probleme » Banii vin din fondul de rezervă, pentru plata salariilor
BUGET
Premierul Ciolacu a aprobat cei 1,5 milioane de euro pentru clubul cu probleme » Banii vin din fondul de rezervă, pentru plata salariilor

VIDEO David Ginesta Montes: „Ce am văzut aici, la Rapid, nu am văzut niciodată afară”

- Domnule Montes, cum caracterizați acest an pentru dumneavoastră și pentru Rapid? 
- Pentru mine a fost un an bun, sunt foarte fericit. Nu am început foarte bine, dar acum suntem mai stabili, iar eu, personal, sunt fericit pentru cum merg lucrurile acum la echipă. 

- Sunteți mulțumit de rezultatele obținute de la instalare? 
- Da. Chiar dacă nu am început OK, apoi am făcut meciuri foarte bune, de exemplu cu Krim, Bistrița, Vâlcea. Acum mergem pe direcția bună, sunt mulțumit. 

- Ce considerați că putea fi făcut mai bine? 
- Cred că am făcut tot ce am putut mai bine. Echipa a dat tot ce a avut la fiecare meci și antrenament. Să ai meciuri miercuri și sâmbătă în Liga Florilor și Liga Campionilor nu e ceva ușor, este complicat! Avem doar 17 fete, așa că eu consider că am făcut tot ce am putut. 

- Ce obiective aveți pentru 2024? 
- Suntem pe 3 în Liga Florilor, vrem să terminăm minimum pe locul 2. Dacă CSM se încurcă, clar că ne vom lupta și la primul loc! Dar cu siguranță trebuie să fim pe minimum 2. Cupa României vom încerca să o câștigăm, iar în Liga Campionilor mai avem multe meciuri de jucat. 

- În Liga Campionilor sunteți pe locul 7. 
- Da, așa este. Dar suntem 4 echipe cu 7 puncte. Mai avem meciuri de jucat, apoi vom vedea unde ne clasăm. Putem să fim optimiști. 

- Fanilor ce mesaj le transmiteți de Sărbători? 
- Să fie optimiști, galeria trebuie să fie lângă echipă! Nu ne este ușor, atât în Liga Campionilor, cât și în Liga Florilor. Vom începe și Cupa României. Trebuie să continue să ne încurajeze la meciuri pentru că suntem o familie. 
Împotriva unei echipe mari galeria ne ajută mereu să luptăm. Ei sunt jucătorul cu numărul 8. Mă bucur că avem o galerie așa frumoasă, cred că suntem exemplu pentru multe cluburi din România și din Europa. Ce am văzut aici, la Rapid, nu am văzut niciodată afară. Mă bucur că avem acești suporteri. 

VIDEO Montes: „De un an și jumătate fac lecții de limba română”

- Sunteți în Romania de 3 ani, cum v-ați obișnuit la noi în țară?
- Sunt foarte fericit aici. Sunt 3 ani și 2 luni de când sunt aici. Am jumătate de familie aici, jumătate în Spania. Iubita mea este de aici, din România, este o țară unde ai de toate și sunt foarte fericit aici. Nu vreau să plec nicăieri. 

- Limba vedem că o vorbiți foarte bine. V-a fost greu să o învățați? 
- Nu, dar nu știu dacă o vorbesc așa de bine. Am învățat aici cu staff-ul. Am vrut să învăț pentru a mă înțelege mai bine cu cei care nu vorbesc engleză sau spaniolă. De un an și jumătate fac lecții de limba română cu o profesoară. Cred că așa trebuie, ca străin dacă vorbești limba română este o formă de respect față de țara și clubul la care muncești. Așa e normal 

- Cum este Bucureștiul? Vă place? 
- Eu nu fac multe lucruri în afara handbalului. Dar ce-mi place este că am de toate, sunt condiții foarte bune. Este similar ca în Barcelona, toată lumea are respect, te ajută la nevoie. Eu nu am nevoie de multe lucruri, eu sunt un om simplu. 

- Ce diferențe ați remarcat între viața din Romania și cea din Spania? 
- Nu sunt multe. Eu în Spania sunt foarte aproape de plajă și aproape de munte. Aici suntem aproape de munte, iar dacă vrem plajă ajungem în două ore și jumătate la Constanța. Acolo merg și îmi încarc bateriile.

Citește și alte știri din handbal: 

Retrasă din națională, Cristina Neagu anunță „obiectivul principal” care i-a rămas și dezvăluie cum a decurs despărțirea de grup: „Destule fete au plâns”
NEAGU S-A RETRAS
Retrasă din națională, Cristina Neagu anunță „obiectivul principal” care i-a rămas și dezvăluie cum a decurs despărțirea de grup: „Destule fete au plâns”
Lovitură în „Liga Florilor” » Rapid a transferat de la CSM București
RAPID
Lovitură în „Liga Florilor” » Rapid a transferat de la CSM București

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (8)
VardyParty
VardyParty  •  29 Decembrie 2023, 16:46
Postat de moshu_shukaru pe 29 Decembrie 2023, 08:27

Fix la spanioloaice. Acum, pe bune, se compară cu româncele noastre?

Poate; la numărul de degete la picioare :)

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  29 Decembrie 2023, 08:27
Postat de VardyParty pe 25 Decembrie 2023, 17:29

Si de asemenea, încă o chestie comună, amândurora le plac spanionolaicele! Unde se vor opri coincidențele astea??

Fix la spanioloaice. Acum, pe bune, se compară cu româncele noastre?

VardyParty
VardyParty  •  25 Decembrie 2023, 17:29
Postat de steaua.libera pe 25 Decembrie 2023, 14:41

Românii și spaniolii sunt 2 popoare aproape identice, nu e de mirare că și nouă ne place acolo, dar și lor aici

Si de asemenea, încă o chestie comună, amândurora le plac spanionolaicele! Unde se vor opri coincidențele astea??

Vezi toate comentariile (8)
Comentează