SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Rapid a primit wild card pentru Liga Campionilor, în timp ce Dinamo nu va evolua în sezonul viitor al acestei competiții

Fanii rapidiști își vor putea susține favorită din nou în Liga Campionilor FOTO Raed Krishan
Fanii rapidiști își vor putea susține favorită din nou în Liga Campionilor FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 20 iunie 2023 17:07 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 17:31

România va avea două echipe în întrecerea feminină, dar niciuna în cea masculină în sezonul viitor de Liga Campionilor. Dinamo nu a primit wildcard din partea EHF. Printre motive s-a numărat absența unei săli potrivite.

Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunțat, marți, cele șase echipe care vor primi invitație pentru sezonul viitor de Liga Campionilor atât la feminin, cât și la masculin.

Dinamo, refuzată în Champions League din cauza sălii

Din păcate, la masculin printre formațiile invitate nu se regășește Dinamo București, echipă care sezonul trecut a ajuns până în faza optimilor de finală.

Campioana României a rămas în afara celei mai tari competiții intercluburi, unul dintre motivele principale fiind că nu are o sală în care să dispute meciurile, Sala Polivalentă din București intră în reparații și s-ar fi jucat la Pitești din ianuarie.

În urmă mai multor criterii, EHF le-a invitat pe HC Zagreb (Croația), Aalborg Håndbold (Danemarca),  Montpellier Handball (Franța), OTP Bank-Pick Szeged (Ungaria), Kolstad Handball (Norvegia), Orlen Wisla Plock (Polonia).

Dinamo a fost refuzată, la fel ca și Sporting CP (Portugalia), Kadetten Schaffhausen (Elveția), IFK Kristianstad (Suedia). 

Echipele direct calificate în Ligă pentru sezonul viitor sunt: GOG (Danemarca, Barça (Spania), Paris Saint-Germain Handball (Franța), SC Magdeburg, THW Kiel (germania), Telekom Veszprém (Unagaria), HC Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord), Barlinek Industria Kielce (Polonia), FC Porto (Portugalia) și RK Celje Pivovarna Lasko (Slovenia). 

CSM București și Rapid, în grupele Ligii

Rapid București va juca sezonul viitor în cea mai tare competiție intercluburi alături de CSM București. Vicecampioana României a fost printre cele șase echipe selectate de EHF. Acestea sunt Ikast Håndbold (Danemarca) , Brest Bretagne Handball (Franța), DVSC Schaeffler (Ungaria), FTC Rail-Cargo Hungaria (Ungaria), MKS Zaglebie Lubin (Polonia), IK Sävehof (Suedia).

Ele li se alătură formațiilor care au acces direct în această competiție: Odense Håndbold, Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Frața), SG BBM Bietigheim (Germania), Györi Audi ETO KC (Ungaria), WHC Buducnost (Muntenegru), Vipers Kristiansand (Norvegia), CSM Bucuresti (România) și Krim Mercator Ljubljana (Slovenia).

Rapid este la al doilea sezon consecutiv în Liga Campionilor după ce anul trecut a debutat din postura de campioană a României. A ajuns până în sferturi de finală de unde a fost eliminată de Vipers, ulterior campioană. 

Din cauza faptului că Sala Polivalentă din București intră în reparații în luna ianuarie, cel mai probabil rapidistele vor juca pe teren propriu la Mioveni.

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 27 iunie, la Viena. Se va juca la fel ca sezonul trecut, la început cu două grupe a câte opt echipe.

Dinamo, reacție în urma deciziei EHF

Clubul din Ștefan cel Mare a reacționat prin intermediul unei postări pe Facebook: 

Suntem dezamăgiți și încercăm să găsim motivele care au dus la luarea acestei decizii, pentru că în ultimele două sezoane am dovedit că meritam să fim acolo: ca rezultate, joc, atmosferă, suporteri. Știm că am făcut tot ce a depins de noi, iar din acest punct de vedere nu avem ce ne reproșa. 

Vom juca în EHF European League, alături de multe echipe puternice din Europa, și vom găsi resursele de a continua pe același drum pe care suntem de opt ani. Ne este greu să înțelegem decizia, dar o vom respecta.

Împreună cu suporterii noștri vom trece și peste acest moment și ne vom întoarce mai puternici în sezonul 2024-2025, când sperăm să fim calificați direct în EHF Champions League. Mulțumim tuturor pentru sprijin și vă rugăm să rămâneți alături de noi!

Citește și:

Islandezul de fier » Gisli Kristjansson, MVP în finala Ligii Campionilor, a jucat în ultimul act, deși avea o accidentare teribilă: „Au reușit să-mi pună umărul la loc”
Liga Campionilor
Islandezul de fier » Gisli Kristjansson, MVP în finala Ligii Campionilor, a jucat în ultimul act, deși avea o accidentare teribilă: „Au reușit să-mi pună umărul la loc”
„Vreau să-l întrec pe tata!” » Pivotul naționalei se întoarce la Dinamo după un an în Spania
LIGA ZIMBRILOR
„Vreau să-l întrec pe tata!” » Pivotul naționalei se întoarce la Dinamo după un an în Spania

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (34)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  21 Iunie 2023, 19:30
Postat de lucian_85 pe 21 Iunie 2023, 00:28

Pentru că asta a fost criteriul pentru care au fost refuzați în liga? "Campioana României a rămas în afara celei mai tari competiții intercluburi, unul dintre motivele principale fiind că nu are o sală în care să dispute meciurile, Sala Polivalentă din București intră în reparații și s-ar fi jucat la Pitești din ianuarie.". Mă gândesc că poate la feminin sunt mai permisive regulile și sunt permise și săli din alte orașe.

Ala avea o remarca la adresa CSM-ului...

danglumetu
danglumetu  •  21 Iunie 2023, 13:23

''...... UNUL dintre motivele principale.....''!? si care alte motive principale, ziaristi de doi nabi???

sughibughi
sughibughi  •  21 Iunie 2023, 13:03

nu e nici un soc

Vezi toate comentariile (34)
Comentează