SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

EXCLUSIV Tragere la sorți „dirijată” în semifinalele Cupei României la handbal feminin?

Rapid - CSM București, în „Liga Florilor” FOTO Raed Krishan
Rapid - CSM București, în „Liga Florilor” FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 13:37 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 14:07

CSM București - Rapid și Gloria 2018 Bistrița Năsăud - Dunărea Brăila sunt semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal feminin.

Marți, la Hotel Caro din București, a avut loc tragerea la sorți a partidelor din semifinalele Cupei României la handbal feminin. Conform surselor GSP, cele două semifinale se dispută întocmai zvonurilor care au apărut înaintea tragerii la sorți, între CSM București- Rapid și Bistrița - Brăila.

Încă de săptămâna trecută unele dintre cele 3 semifinaliste începuseră să-și caute cazare la Brăila, deoarece doar Dunărea a trimis ofertă la FRH pentru organizarea turneului final din Cupa României. Luni, 1 aprilie, a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor.

„Se practică astfel de «ajutoare»"

„Pentru că Dunărea Brăila organizează F4, probabil FRH a dorit să acorde gazdelor o șansă în plus și să nu „pice" cu CSM București sau Rapid în semifinale. Și EHF și IHF ajută țările organizatoare la competițiile majore. Se practică astfel de «ajutoare»", a declarat o personalitate din handbalul românesc sub protecția anonimatului pentru GSP.

Virginia Ruzici rememorează succesul de la Roland Garros: „Aveam un tenis de atac, a plăcut publicului francez, care m-a susținut și mi-a dat aripi”
ROLAND GARROS / DEZVĂLUIRI
Virginia Ruzici rememorează succesul de la Roland Garros: „Aveam un tenis de atac, a plăcut publicului francez, care m-a susținut și mi-a dat aripi”

Turneul Final Four din Cupa Românei se va disputa în perioada 20-21 aprilie la Brăila.

Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se vor întâlni și pe 11 mai la Graz, în semifinalele turneului F4 din EHF European League.

CSM s-a impus în ultimele două ediții ale Cupei României, trecând de CSM Târgu-Jiu în 2023 și de CSM Râmnicu Vâlcea în 2022.

În total, echipa din București are în vitrină șase trofee. Dintre cele patru echipe prezente în Final 4-ul Cupei României, doar Rapid s-a mai impus în această competiție, în 2004.

Le doresc mult succes celor patru echipe şi sperăm să vedem nişte meciuri spectaculoase şi interesante. Iar cel mai bun să câştige. Noi ne vom face datoria, să organizăm turneul în cele mai bune condiţii alături de cei de la Brăila, astfel încât şi echipele, şi spectatorii, şi telespectatorii să se bucure de acest eveniment- Constantin Din, președintele FRH

Citește și:

România se poate califica la EURO 2024 cu punctaj maxim! » Ultimele meciuri din grupă se joacă săptămâna aceasta
PRELIMINARII CE
România se poate califica la EURO 2024 cu punctaj maxim! » Ultimele meciuri din grupă se joacă săptămâna aceasta
Dinamo câștigă fără emoții și returul cu Silkeborg și se califică în „sferturile” EHF European League. Următoarea adversară
EHF European League
Dinamo câștigă fără emoții și returul cu Silkeborg și se califică în „sferturile” EHF European League. Următoarea adversară

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
SuporterOr
SuporterOr  •  02 Aprilie 2024, 18:40

Da, se poate. Și e bine așa, zic eu. Nu că m-aș pricepe dar poate ne-ar avantaja un outsideri finalist in cupa sau câștigător, din perspectiva locurilor din cupele europene de anul viitor, când s-ar putea sa avem un loc în plus. Nu știu, zic.

SuporterOr
SuporterOr  •  02 Aprilie 2024, 14:40

E mai bine așa aș zice. Așa știm că nu se trage pentru bucurescence in semifinale. Și da motivație in plus finalistei din provincie. Ar fi fain o "surpriza", sa le ținem în priză maxima pe favorite. Daca este vreuna. Hai Romania.

MaxiP
MaxiP  •  02 Aprilie 2024, 14:35

Ok, sa nu pice CSM Bucuresti am inteles, dar Bistrita in loc de Rapid, e chiar asa un mare ajutor? Nu stiu daca Rapid e peste Bistrita la ora actuala. Erau sanse de 33,3% sa cada cu CSM Bucuresti, deci mai mari sa nu cada, erau sanse 33,3% sa cada cu oricine, deci relativ mari, e doar o tragere in 4. La fel ca in European League, erau sanse suficiente sa pice cele 2 echipe romanesti intre ele, dar noi vedem doar conspiratii. Daca nimereati adversarul exact la o tragere de optimi, mai intelegeam sa faceti pe teoria conspiratiei, dar asa, cu sanse 1/3 sa iasa cum credeati, e foarte posibil ca efectiv asa sa fi iesit.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează