SPORTURI  »  HANDBAL  »  VESZPREM - DINAMO 33-30

CRONICĂ Veszprem - Dinamo 33-30. Am visat frumos o repriză! „Dulăii”, învinși în Ungaria, deși au condus la pauză

Sursă foto: Twitter@Veszprem
Sursă foto: Twitter@Veszprem

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 21:21 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 22:02

Dinamo, campioana României la handbal masculin, a fost învinsă pe terenul puternicei Telekom Veszprem, una dintre favoritele acestei grupe de Liga Campionilor, scor 30-33. „Dulăii” au condus la pauză după 30 de minute magice, dar maghiarii au „răsturnat” tabela în repriza secundă.  

Campioana României a avut o primă repriză excelentă, dar începutul strâmb al părții secunde a costat-o un rezultat mai bun în Ungaria. 

Al treilea meci al lui Dinamo în actuala ediție a Champions League a avut deopotrivă speranță, emoție, momente de consistență, dar și un interval nefast, care și-a lăsat amprenta probabil asupra rezultatului final. În Veszprem Arena, alb-roșiii au plecat ca din pușcă și după 4 minute aveau 3-0 în fața unei adversare năucite. 

Apoi, în minutul 8, sala a tăcut. A fost punctul de emoție vibrantă dedicat lui Marian Cozma, fost jucător la Veszprem, care a fost înjunghiat mortal pe 8 februarie 2009, era născut pe 8 septembrie și a evoluat cu numărul 8 la echipa maghiară.

Start de zile mari pentru Dinamo

Meciul a continuat cu Dinamo în vervă până la pauză, având în Kuduz și Kasparek guri de tun flămânde, în timp ce Akimenko a continuat să găsească spații potrivite din extrema dreapta. 

În plus, portarul Bucătaru a avut câteva intervenții inspirate, chiar unu la unu, care au ajutat-o pe Dinamo să rămână în avantaj. Cea mai mare diferență a fost de 4 goluri, 16-12, în minutul 26, team-ul român intrând la vestiare cu avans, 17-15

Veszprem și-a arătat clasa în repriza a doua

În partea secundă însă, între minutele 36 și 46, s-a petrecut răsturnarea. O bucată de meci în care dinamoviștii au greșit prea mult, s-au pripit, iar gazdele au profitat și au trecut în față, 26-21. 

Kasparek și-a revenit, Ghedbane a început să adune intervenții bune în poartă și astfel Dinamo s-a apropiat. Chiar a lăsat impresia că se poate bate măcar pentru un egal, însă în final a cedat, 30-33, rămânând cu punctul reușit în deplasarea de la Gudme. Următorul meci din Grupa A e acasă, pe 5 octombrie, cu FC Porto.

VESZPREM 33: Fathy 5, Nenadici 5, Lauge 5, Elisson 4, Mahe 4, Nilsson 2, Marguc 2, Strlek 2, Vailupau 2, Pechmalbec 1, Sipos 1
Antrenor: Momir Ilici 

DINAMO 30:  Kasparek 7, Akimenko 7, Kuduz 6, Pascual 3, Shebib 2, Gurbindo 1, Negru 1, Kukici 1, Bohan 1, Zein 1
Antrenor: Xavier Pascual

Clasament actualizat » Dinamo, pe locul 7 după înfrângerea cu Veszprem

Veszprem - Dinamo 33-30. Am visat frumos o repriză! „Dulăii”, învinși în Ungaria, deși au condus la pauză

Citește și alte știri din handbal: 

FOTO Remiză la ultimul atac: CSM București - Bietigheim 28-28 » Clasamenul grupei A din Liga Campionilor

Xavi Pascual cere schimbări în handbalul românesc, după remiza superbă din Liga Campionilor: „Problema e în competiția internă!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  29 Septembrie 2022, 20:17

lotul arata bine,acum ibericul trebuie sa demonstreze ce poate(a invatat sa se lamenteze ca antrenorii nostri),tb un joc de echipa ,nu bazat numai pe linia de 9m

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  29 Septembrie 2022, 15:11

Veniți la sală! Lăsați fonfleurile de vedete gigiste! Ori sunteți suporteri adevărați, ori nu mai sunteți! Hai să-i susținem pe băieți, sale de-a portughezilor să-i julească!

cdba3133
cdba3133  •  29 Septembrie 2022, 10:23

Bafta DINAMO! Se vede progresul fata de anul trecut. Ne vom califica in etapa urmatoare fara probleme.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează