SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Ultimul discurs ținut de selecționerul Apjok în Franța a devenit viral » Cere o revoluție totală: lumea rugby-ului e de acord

Eugen Apjok (51 de ani), selecționerul naționalei de rugby, cere mai multe teste împotriva naționalelor de prim rang.
Eugen Apjok (51 de ani), selecționerul naționalei de rugby, cere mai multe teste împotriva naționalelor de prim rang.

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 17:44 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 18:17

Eugen Apjok (51 de ani), selecționerul naționalei de rugby, cere mai multe teste împotriva naționalelor de prim rang. 

România a părăsit Cupa Mondială de rugby cu înfrângeri pe linie, inclusiv cea mai drastică din istoria participărilor, un 0-84 împotriva Scoției. Selecționerul Eugen Apjok crede că Federația Internațională ar trebui să regândească întreg sistemul.

Discurs viral susținut de Eugen Apjok: „Am avut o întâlnire, toată lumea a fost de acord”

„Am avut o întâlnire la Paris în luna iulie, apoi una la Londra. Toată lumea a spus același lucru. E foarte greu să concurezi la acest nivel, după 4 ani în care nu înfrunți nicio echipă din primul eșalon. 

Ca să crești ai nevoie de astfel de partide. Din 2015 am tot cerut un test contra unei echipe mari. Nu am primit, apoi am jucat în 4 zile cu Franța și Irlanda. Aceeași situație a fost și la Cupa Mondială de acum. 

Cred că toată lumea din eșalonul secund dorește asta. Știm, trebuie să fim onești, e o diferență mare. Dar cum o poți reduce dacă nu simți intensitatea an de an? Din acest gen meciuri înveți multe, progresezi, înțelegi unde te afli. Chiar dacă poate fi dureros!

Avem nevoie de mai multe meciuri tari. Băieții trebuie să muncească și să pună în practică totul. Sper să facem pașii corecți în perioada următoare!”, a spus Eugen Apjok într-o conferință de presă postată pe contul de facebook RugbyPass, cel mai relevant portal al sportului cu balonul oval. 

Într-o majoritate covârșitoare, fanii rugby-ului au fost de acord cu cerința lui Apjok: 

  • „Federația Internațională trebuie să trimită echipele de top 10 în fiecare regiune a lumii, anual. Ar fi o propagandă bună adusă rubgy-ului” 
  • „Sunt de acord cu tine, omule. Toți avem nevoie de teste împotriva naționalelor de prim rang. Gata cu sistemul elitist!” 
  • „Un punct de vedere valid. Federația Internațională trebuie să găsească rapid o cale pentru a echilibra lucrurile. Poate naționalele ar trebui să meargă în turnee în emisfera sudică, pentru teste cu Australia, Noua Zeelandă. Ar fi benefic pentru toată lumea” 
  • „Bine expusă ideea. Avem nevoie de mai multă acțiune între Cupele Mondiale”.

Clasamentul final în grupa României de la Cupa Mondială de rugby:

NaționalăNumărul punctelorEsaveraj
Irlanda 19190-46
Africa de Sud15 151-34 
Scoția 10146-71
Tonga 596-177 
România 032-287

Parcursul României în Grupa B:

  • Irlanda-România 82-8
  • Africa de Sud-România 76-0
  • Scoția-România 84-0
  • Tonga - România 45 - 24

VIDEO. Criticile lui Eugen Apjok la adresa condițiilor din rugby-ul românesc: „Nu avem nici măcar stadionul nostru!”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

U-BT Cluj-Napoca, revenire senzațională în Eurocup » Conduși cu 15 puncte, campionii României au reușit minunea! Debut perfect în grupă
Eurocup
U-BT Cluj-Napoca, revenire senzațională în Eurocup » Conduși cu 15 puncte, campionii României au reușit minunea! Debut perfect în grupă
România, debut cu dreptul în preliminariile EURO 2024 » Elevele lui Florentin Pera, succes la 32 de goluri diferență în fața Bosniei
PRELIMINARII CE
România, debut cu dreptul în preliminariile EURO 2024 » Elevele lui Florentin Pera, succes la 32 de goluri diferență în fața Bosniei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  13 Octombrie 2023, 10:03

Bate campii. Din punctul lui de vedere, da, e foarte util sa joci cu Noua Zeelanda. Dar pentru ei? Ei pentru ce sa joace cu noi? S-a jucat la handbal feminin meciul Romania-Bosnia & Herzegovina saptamana asta. Ok, mare antrenament pentru oaspete, au dat de nivelul puternic, sa vada cum e. Ce au vazut, care a fost miza meciului, care le va fi progresul de acum incolo? Trebuie sa ajungi sa joci cu ele, nu sa iti vina ele benevol sa ce? Du-te sa joci cu Noua Zeelanda, iti trimit juniorii. Au acelasi scop, sa-si intareasca golurile. Nu vor veni titularii ca sa faca ce? Ai meciuri tari suficiente, joci cu Georgia, cu Portugalia. Astea nu sunt meciuri din care sa cresti? Nu le faci fata. N-am vazut progres, sa tinzi macar spre ele. Vai de mine, daca mergi si pierzi 140-0 in Noua Zeelanda ai vazut ce e rugbyul si intr-un an ajungi sa pierzi 30-10 cu ei, sau cum? Da, fix asta e marea problema a rugbyului romanesc, ca nu are adversare tari. Intareste-ti liga, sa ai ritm de joc, sa ai jucatori puternici, fizici, inteligenti, rapizi. Iti mai creezi si singur nivelul, nu te rogi sa vina echipele tari sa te antreneze pe tine. Ok, joci 2-3 meciuri amicale cu echipe de top, continui cu liga nationala in care sunt 2-3 echipe ce bat cu 100-0 pe restul, nivel de semiprofesionisti, tot acolo ramai. Ai deja 4 meciuri tari in ultima luna, ti-a crescut nivelul?

stefg
stefg  •  12 Octombrie 2023, 17:56

Poate ca are dreptate, dar n-ar trebui sa castige toate meciurile cu Spania Portugalia si Georgia si abia apoi sa se planga ca n-are meciuri tari ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează