SPORTURI  »  TENIS  »  CHALLENGER

„Continuăm din acest punct” » Andy Murray a câștigat un challenger pe zgură, primul său titlu după aproape 4 ani

Andy Murray în acțiune la Aix-en-Provence
Andy Murray în acțiune la Aix-en-Provence

Articol de - Publicat duminica, 07 mai 2023 20:22 / Actualizat duminica, 07 mai 2023 20:25

Andy Murray, fost lider mondial, s-a impus azi în finala challenger-ului ATP 175 de la Aix-en-Provence, depășindu-l în finală pe Tommy Paul, #17 ATP, 2-6, 6-1, 6-2

Cu 8 zile înainte de ziua sa de naștere – va împlini 36 de ani pe 15 mai – Andy Murray și-a oferit cadou un trofeu. Primul de orice categorie din 2019 încoace, atunci când cucerea titlul în turneul ATP 250 de la Anvers, spre finalul sezonului. Acum s-a încoronat în challengerul de la Aix-en-Provence, dotat cu premii totale de 200.000 de dolari.

Andy Murray: „Ultimele 18 luni au fost un chin”

În fața unei tribune pline la Country Club Aixois, fostul lider mondial și-a impus consistența din spatele terenului în fața americanului Tommy Paul, 25 de ani, numărul 17 mondial și favoritul principal al turneului. Deși a cedat setul întâi, 2-6, a revenit puternic și s-a impus cu 6-1, 6-2 contra mai tânărului adversar.

„Ultimele 18 luni au fost un chin, o zbatere cu jocul meu”, a admis Murray la festivitatea de premiere. El a pierdut în primul tur la Madrid, spunând apoi că a fost cea teribilă înfrângere din cariera sa.

Echipa mea a fost însă mereu acolo, sprijinindu-mă, lucrând împreună cu mine pentru a încerca să devin mai bun. O să continuăm din acest punct”, a adăugat Andy.

9 mingide break a avut Andy Murray în finala de la Aix-en-Provence, convertind 4 din ele pe parcursul finalei de o oră și 55 de minute

Favorit 5, beneficiar al unui wild card, scoțianul îi învinsese pe rând pe Gael Monfils, și el ajuns pe tablou cu o invitație de la organizatori, 6-3, 6-2, pe Laurent Lokoli (Franța), în cel mai greu meci al săptămânii pentru el, 6-4, 5-7, 6-3, pe Luca Van Assche (Franța), 6-2, 7-6 (6), pe Harolf Mayot (Franța), 7-5, 6-1, înaintea finalei cu Tommy Paul.

A mai concurat în anii recenți în turnee challenger, jucând o finală în februarie 2021 la Biella (Ita), pe hard indoor, pierdută în fața ucraineanului Illya Marchenko, 2-6, 4-6. La Aix-en-Provence a obținut însă primul titlu în asemenea categorie de concursuri din 2005 încoace.

Atunci câștiga trofee la Aptos și Binghamtom, ambele în SUA, pe hard, în lunile iulie și august, trecând în finale de Rajeev Ram, respectiv Alejandro Falla. Avea numai 18 ani.

3 titluri de Grand Slamare scoțianul în palmares, două la Wimbledon, 2013 și 2016, și unul la US Open, în 2012

Andy Murray, mulțumiri pentru publicul care a asistat și la antrenamente

„Cea mai importantă parte a acestei săptămâni au reprezentat-o fani care au venit să ne susțină”, a punctat Andy Murray. ”Atmosfera a fost incredibilă de la primul până la ultimul meci. E important pentru asemenea turnee să aibă sprijinul comunității locale.

Voi, spectatorii, ați fost aici de când a început concursul. Ați venit să urmăriți antrenamentele. Înseamnă imens pentru jucători, dar și pentru turneu”, a încheiat britanicul.

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea, campioană în Catalunya! Victorie dramatică după o finală de 3 seturi și o minge de meci salvată
WTA REUS
Sorana Cîrstea, campioană în Catalunya! Victorie dramatică după o finală de 3 seturi și o minge de meci salvată
Aryna Sabalenka, noua „regină” de la Madrid! A învins-o pe Iga Swiatek după o finală de excepție!
WTA MADRID
Aryna Sabalenka, noua „regină” de la Madrid! A învins-o pe Iga Swiatek după o finală de excepție!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează