SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Nick Kyrgios, furtunos în cazul Halep: „Dacă aș fi luat eu așa ceva, aș fi avut 5 Slam-uri!”

Nick Kyrgios // foto: Guliver/gettyimages
Nick Kyrgios // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 12:25 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 12:58

Australianul Nick Kyrgios (28 de ani), finalist la Wimbledon în 2022, a comentat scandalul de dopaj prin care trece Simona Halep, suspendată 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului anti-doping ♦ Dubla câștigătoare de Grand Slam a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, roxadustat, și „folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022”.

După ce Serena Williams și Eugenie Bouchard au publicat mesaje tăioase la adresa Simonei Halep, a venit rândul ca un alt nume cu rezonanță din circuit să o facă.

Este vorba despre australianul Nick Kyrgios, tenisman care a ocupat locul 13 la nivel mondial în cel mai bun moment al carierei.

Kyrgios a răspuns la o postare în care erau prezentate declarațiile Mariei Sakkari (locul 9 WTA) cu privire la situația Simonei Halep: „Ce pot spune este că modul în care tratează orice situație referitoare la sportivi este pur și simplu înfricoșător. O să ajungem în punctul în care nu vom mai lua nici măcar electroliți”.

Halep contra caracatiței antidoping și Cazul Schwazer
EDITORIAL
Halep contra caracatiței antidoping și Cazul Schwazer

Nick Kyrgios, furtunos în cazul Halep: „Dacă aș fi luat eu așa ceva, aș fi avut 5 Slam-uri!”

Kyrgios a intervenit în comentarii, pe X (fostul Twitter):

„Ehhh, nu chiar. Eu duc bătălii de 5 seturi cu banane și coca-cola, iar rezultatele mele vorbesc de la sine. Poate jucătorii ar trebui ca pur și simplu să nu mai ia rahaturi dubioase. Să se uite în oglindă la finalul zilei și să-și spună: «Da, am făcut totul corect». Nu e dificil”.

Ulterior, a intrat în dialog cu câțiva utilizatori ai platformei. Unul dintre aceștia l-a numit „idiot” și i-a transmis că Halep nu ar fi luat acea substanță intenționat.

„OK, atunci de ce a fost suspendată 4 ani?”, a răspuns australianul.

Alt utilizator, care l-a întrebat pe Kyrgios ce mari performanțe a reușit el în tenis, a primit un răspuns dur: „Îmi imaginez că aș fi câștigat vreo 5 turnee de Grand Slam dacă aș fi luat substanțe din cauza cărora să fiu suspendat 4 ani. Cartofule”.

Simona Halep, suspendată până în octombrie 2026

Suspendată 4 ani de ITIA și ITF, Halep este interzisă în tenis și orice activitate legată de tenis până pe 6 octombrie 2026, dată la care va avea vârsta de 35 de ani. Ea a anunțat deja că va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

- prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open 
- folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.

- Pasaj din decizia în cazul Simonei Halep

Tot despre Simona Halep: 

Reacția fostului câștigător de Grand Slam suspendat pentru dopaj: „Simona, verdictul lor nu înseamnă nimic!”
HALEP, SUSPENDATĂ
Reacția fostului câștigător de Grand Slam suspendat pentru dopaj: „Simona, verdictul lor nu înseamnă nimic!”
Simona Halep și filiera americană » Cine sunt cei care o reprezintă în apelul care va fi depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
Simona Halep și filiera americană » Cine sunt cei care o reprezintă în apelul care va fi depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
tristan
tristan  •  14 Septembrie 2023, 20:41
Postat de Joe2022 pe 14 Septembrie 2023, 15:54

Are talent ca fotbaliștii români? Când aud că are talent cu carul mă cracanez de râs. E un fel de Luțu..cică Luțu avea talent cu carul. Doar că Luțu era cu glumele și buna dispoziție, asta e cu nervii și cu depresia. Frate când aud cuvântul talent mi se face greață. Cum adică talent? Ce e ăla? Eu știu că ori ești campion ori nu. Djokovic cum câștigă ? Nu are talent ? Sau Nadal sau Federer..eu știu că ăștia au talent , daia câștigă. Altfel cum de joaca bine? Sunt talentați la șah?

Ba de ce ta bagi in seama aiurea..daca te uitai la tenis înțelegeri ce vorbesc. Ai scris un cearșaf și a bătut campii

aianeagra
aianeagra  •  14 Septembrie 2023, 20:35

Nick, ia o n brate! *** ***! Îți place să te auzi vorbind și atât! Te bagi în seama ca musca n lapte. Retardaților! Minte de găină! Sa traduci, toate mesajele, o sa ți placa! Promit!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

flob
flob  •  14 Septembrie 2023, 18:52

Un circar care și-a bătut joc de demnitatea și puritatea acestui sport.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează