SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Reguli noi în tenis începând cu turneul de la Madrid

Privire cu Terenul Central de la Caja Magica FOTO Imago Images
Privire cu Terenul Central de la Caja Magica FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 16:58 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 16:58

Consiliul ATP urmează să voteze noi reguli care vor fi aplicate în cadrul turneului de la Madrid (24 aprilie-5 mai), deocamdată doar în partidele de dublu.

Tenisul are nevoie de o schimbare, de o accelerare, iar cei care conduc circuitul masculin urmează să voteze anumite schimbări de reguli începând cu turneul de la Madrid, unul de categorie Masters 1.000.

Marea întrebare pentru Simona Halep! 5 dileme înaintea sezonului de zgură
SPECIAL
Marea întrebare pentru Simona Halep! 5 dileme înaintea sezonului de zgură

Schimbări importante în tenisul mondial

Măsurile vor fi implementate doar în turneul de dublu masculin și se vor concentra pe pauzele jucătorilor.

În primul rând, aceștia vor avea la dispoziție doar 15 secunde pentru a începe următorul punct atunci când schimbul precedent a fost de 3 lovituri sau mai puțin.

În cazul depășirii celor trei lovituri, jucătorii vor avea la dispoziție 25 de secunde pentru a începe următorul punct, ca de obicei.

De altfel, nu ar fi o noutate, deoarece Next Gen ATP Finals, turneu cunoscut pentru regulile sale diferite față de restul evenimentelor ATP, a implementat deja această reducere a timpului dintre puncte, printre multe alte măsuri.

Fără pauză de odihnă în primul set

Un alt aspect care ar urma să fie testat ar avea de-a face cu timpul de odihnă. Jucătorii nu ar mai putea sta pe bancă pe toată durata primului set, în loc să aibă la dispoziție 90 de secunde la fiecare două game-uri, ca în prezent.

Astfel, pentru a compensa această „lipsă de odihnă", ei ar avea mai mult timp la sfârșitul setului înainte de a începe setul următor. Scopul va fi acela de a accelera meciurile și de reduce „timpii morți”.

Atragerea jucătorilor de simplu spre dublu

Pe de altă parte, sunt propuse și modificări care au legătură cu accesul pe tabloul de dublu, cu scopul de a facilita participarea jucătorilor de simplu în această probă.

Cert este că numărul de meciuri dintr-un turneu cu un tablou mare face ca programul să fie încărcat. Astfel, propunerea include rezervarea a 13 locuri pe tabloul de dublu pentru perechile care participă la simplu, în timp ce alte 16 locuri sunt rezervate pentru jucătorii care depind doar de clasamentul de dublu pentru a se califica.

Citește și alte știri din tenis:

Gabriela Ruse avansează în Spania » Unde evoluează celelalte românce în această săptămână
WTA
Gabriela Ruse avansează în Spania » Unde evoluează celelalte românce în această săptămână
Virginia Ruzici rememorează succesul de la Roland Garros: „Aveam un tenis de atac, a plăcut publicului francez, care m-a susținut și mi-a dat aripi”
ROLAND GARROS / DEZVĂLUIRI
Virginia Ruzici rememorează succesul de la Roland Garros: „Aveam un tenis de atac, a plăcut publicului francez, care m-a susținut și mi-a dat aripi”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  02 Aprilie 2024, 21:13

Daca vor o schimbare importanta care ar salva timp si poate contribui la un tenis mai tehnic, ar trebui anulat serviciul doi. Astfel, băietii ( si unele fete) nu ar mai lovi mingea aia cu toata puterea lor imprimându-i o viteza de peste 200km/ ora stiind ca daca rateaza, vor avea si sansa doi. Sunt dezavantajati tenismenii care lovesc cu "ghioaga"...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează