SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Răsturnare la reluare » Cum s-a terminat „blockbuster-ul” Murray - Tsitsipas, meciul de la Wimbledon întins pe două zile

Finalul meciului i-a găsit pe Tsitsipas și Murray îmbrățișați la fileu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Finalul meciului i-a găsit pe Tsitsipas și Murray îmbrățișați la fileu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 20:26 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 11:20

Stefanos Tsitsipas (#5 ATP) a întors soarta meciului cu Andy Murray și a avansat în turul III de la Wimbledon. Condus cu 1-2 la seturi joi seara, în momentul în care meciul a fost întrerupt, grecul de 24 de ani a jucat formidabil la reluare și i-a fost superior britanicului în următoarele două manșe. A fost 7-6 (3), 6-7 (2), 4-6, 7-6 (3), 6-4 în favoarea lui Tsitsipas, într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale turneului.

S-a încheiat visul frumos al lui Andy Murray! Dublul campion de la Wimbledon, ajuns la 36 de ani, a scăpat printre degete avantajul pe care-l obținuse cu o seară înainte și părăsește turneul său favorit devreme, în turul secund

Paula Badosa, enervată și de jurnaliști, și de tatăl iubitului, la Wimbledon » „Felicitări pentru victorie!” / „Am pierdut, dacă vrei să știi”
WIMBLEDON
Paula Badosa, enervată și de jurnaliști, și de tatăl iubitului, la Wimbledon » „Felicitări pentru victorie!” / „Am pierdut, dacă vrei să știi”

În cel mai bun moment al său după operațiile suferite la șold, Murray susținea zilele trecute că e pregătit pentru un parcurs cât mai lung la Londra și că „niciodată în ultimii ani n-a mai ajuns la Wimbledon atât de fresh fizic”. Socotelile scoțianului au fost spulberate de Stefanos Tsitsipas, numele cu greutate care a nimerit în secțiunea de tablou a lui Murray.

Stefanos Tsitsipas îl „întoarce” pe Andy Murray, e în turul III la Wimbledon

Joi seara, meciul s-a întrerupt înainte de ora locală 23:00, într-un moment în care Murray, locul 40 în lume acest moment, se afla la conducerea meciului. Fostul lider mondial revenise de la 0-1 la seturi și era în pole-position pentru victorie, doar că întreruperea n-a fost deloc în avantajul său

O zi mai târziu, la reluare, Tsitsipas a revenit la jocul solid pe care-l etalase în primul set. De netrecut pe propriul serviciu și mult mai percutant în schimburi, elenul a luat setul patru la tie-break și a trimis confruntarea în decisiv. Acolo unde un break al lui Stefanos a făcut diferența.

Cel mai slab game la serviciu al scoțianului i-a fost fatal: Murray nu s-a mai putut apropia de Tsitsipas la retur, iar visul unui nou titlu la Wimbledon s-a risipit sub privirile miilor de britanici veniți să-și încurajeze favoritul pe Terenul Central. 

Tsitsipas, care jucase cinci seturi și-n primul tur, cu Dominic Thiem - alt meci întins pe mai multe zile, atunci din cauza ploii - va evolua în turul III împotriva sârbului Laslo Djere, 60 ATP.

VIDEO Rezumatul meciului Andy Murray - Stefanos Tsitsipas

Citește și alte știri de actualitate: 

Ana Bogdan pierde un meci de un dramatism feroce! 5 mingi de meci ratate în cel mai lung tie-break din istoria turneelor feminine de Grand Slam!

Irina Begu, eliminată în turul secund de la Wimbledon » Accidentată, n-a avut nicio șansă în fața rusoaicei Blinkova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VanBasten
VanBasten  •  07 Iulie 2023, 21:15

Greu cu meciurile astea maraton. Plus ca joaca si în nocturna cu Paula.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează