SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Alba Blaj, victorie cu 3-1 în fața campioanei Cehiei » A încheiat neînvinsă prima grupă de calificare din Liga Campionilor și merge mai departe

Jucătoarele de la Alba sărbătoresc succesul Foto CEV
Jucătoarele de la Alba sărbătoresc succesul Foto CEV

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 19:53 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 19:54

Campiona României, CSM Volei Alba Blaj, a trecut de prima fază a calificărilor, pecetluindu-și evoluția în grupa I cu o victorie, 3-1 (-23, 11, 21, 15) cu Kralovo Pole Brno

CSM Volei Alba Blaj a disputat joi, 12 octombrie, partida cu Kralovo Pole Brno, din grupa II a calificărior Ligii Campionilor, știind că va merge mai departe indiferent de rezultat. 

Situație valabilă și pentru adversara din Cehia, care a fost și gazda turneului, organizat în sala sa, Vodova, care poate primi 3.000 de spectatori, rămasă însă mai degrabă goală în cele trei zile de concurs.

Rămânea doar să fie stabilită ordinea în clasament. Atât Alba, cât și Kralovo au învins-o pe campioana Spaniei, CV Gran Canaria, cu 3-0, respectiv 3-2. A patra echipă din grupă, Hapoel Kfar Saba, nu a mai făcut deplasarea din cauza situației din Israel, iar meciurile ei au fost declarate pierdute, 0-3.

250 de spectatoriau asistat la partida dintre Alba și Kralovo de la Brno

Prim set pierdut strâns

Alba a condus cu 2-0 în startul partidei contra cehoaicelor, dar a cedat apoi avansul și inițiativa, lăsându-le pe adversare să se distanțeze prin punctele reușite de Kormendyova, Jelinkova și Kunikova.

La 13-7 a fost pentru prima dată înregistrată diferența de 6 puncte, care s-a repetat obsesiv. Kockarevic și Costa au prins atacuri inspirate, campioana României s-a apropiat până la 2 puncte, dar nu mai mult. Primul act le-a revenit gazdelor cu 25-23.

În al doilea, deși cehoaicele au condus cu 3-1 și 4-2, lucrurile s-au schimbat repede în favoarea echipei române. 

Căpitanul Nneka Onyejekwe a impulsionat continuu, Anneclaire Ter Brugge și Isidora Kockarevic au înțepat terenul advers cu atacurile lor, făcând ca avansul să crească până la 8 puncte, 16-8. Apoi și mai mult, până la 23-9, într-un act dominat de Alba și câștigat până la urmă cu 25-11.

18 atacuri reușitea strâns Anneclaire Ter Brugge, urmată de Katarina Jovic cu 13 și de Nneka Obiamaka Onyejekwe, 12

3 blocajereușite, cele mai multe, a avut Iarina Axente, urmată de Raisa Ioan, 2, și slovaca Simona Jelinkova de la Kralovo, 1

Revenire în actul al treilea

Drama a fost fierbinte în setul al treilea, în care campioana României a avut din nou o perioadă de scădere de la 5-4. Kralovo a trecut în față, adunând punct după punct, în timp ce dincolo de fileu soluțiile rămâneau ascunse.

 La 19-14 a sunat însă tare alarma, iar Alba a pornit cursa de urmărire. Intensă, hotărâtă, olandeza Ter Brugge punctând consistent până la egalitate.

S-a răsturnat tabela, un finiș accelerat al team-ului român și un ultim punct superb reușit de tânăra Axinte, care a întors abil mingea în terenul advers pentru 25-21.

Victorie cu final grăbit

Echipa din Brno, campioană a Cehiei, nu s-a predat fără luptă, a menținut presiunea și agresivitatea, chiar dacă Alba a trecut în față după câteva minute echilibrate. 

La un moment dat însă, cehoaicele nu au mai făcut față, atac după atac, forței și intuiției campioanei României, care a grăbit finalul și s-a impus cu 25-15.

37 de eroricare au dus la puncte a comis Alba, în timp ce adversarele au adunat 45

CS Volei Alba Blaj a încheiat fără înfrângere grupa II de calificare și merge mai departe, alături de Kralovo, în a doua fază a calificărilor, unde vor veni și primele două echipe din grupa I.

Aceasta este formată din Mladost Zagreb (Croația), OK Gacko (Bosnia Herțegovina), Asterix Avo (Belgia) și OK Herceg Novi (Muntenegru) și își dispută meciurile între 12 și 14 octombrie la Zagreb.

Din a doua grupă de calificare avansează primele două clasate, care vor merge apoi în faza principală, unde sunt 5 serii, A, B, C, D, E. 

Câștigătoarea grupei de calificare va evolua în seria D, alături de Imoco Volley Conegliano (Italia), DvelopRes Rzeszow (Polonia) și Allianz MTV Stuttgart (Germania), iar a doua clasată în seria E, lângă LKS Commercecon Lodz (Polonia), Volero Le Cannet (Franța) și SC Prometey (Ucraina). 

Top puncte

JucătoarePuncte
1. Anneclaire Ter Brugge (Alba) 20
2. Katarina Jovic (Alba) 13
3. Katerina Kunikova (Kralovo) 13

Clasament grupa II

EchipăMeciuriVictoriiÎnfrângeriSetaverajPuncte
1. Alba Blaj 3309-19
2. Kralovo 3217-56
3. Gran Canaria 3125-64
4. Hapoel 3030-90

Citește și: 

Sepsi-SIC, a doua înfrângere în Euroligă, Constanța a pierdut primul meci din Eurocup
CUPE EUROPENE
Sepsi-SIC, a doua înfrângere în Euroligă, Constanța a pierdut primul meci din Eurocup
Ultimul discurs ținut de selecționerul Apjok în Franța a devenit viral » Cere o revoluție totală: lumea rugby-ului e de acord
CUPA MONDIALĂ
Ultimul discurs ținut de selecționerul Apjok în Franța a devenit viral » Cere o revoluție totală: lumea rugby-ului e de acord

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează