SPORTURI  »  VOLEI  »  CEV CUP

Deznodământ categoric în turul semifinalei românești din Cupa CEV

Jucătoarele de la Alba Blaj se felicită după victorie FOTO CEV
Jucătoarele de la Alba Blaj se felicită după victorie FOTO CEV

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 20:26 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 20:26

CS Volei Alba Blaj s-a impus clar, astăzi, în deplasare în fața celor de la CSM Târgoviște, 3-0 (15, 18, 22), în turul penultimului act din Cupa CEV. 

O echipă din România va fi cu siguranță în bătălia pentru trofeul Cupei CEV, a doua ca importanță în Europa. Iar Alba Blaj a luat un avans serios în acest sens în fața compatrioatei CSM Târgoviște după victoria de astăzi, obținută cu un 3-0 care a tremurat doar un pic pe final. 

Înfruntarea a durat o oră și 23 de minute, gazdele începând curajos și menținând echilibrul până la 7-7. Trei atacuri consecutive adjudecate de oaspete, două prin Russu, unul Dimitrova, au produs însă o ruptură care apoi a crescut vizibil. Au condus și cu 7, apoi 8 și 9 puncte ardelencele, încheind și mai distanțate, 25-15.

Setul trei, cel mai strâns

Actul secund a avut o evoluție puțin diferită, Blajul a pornit ca din pușcă, 3-0, la mijlocul setului gazdele au tresărit și au egalat la 11 cu un bloc câștigător al Mirei Todorova, dar tot oaspetele s-au impus, 25-18. 

Partea a treia a fost de departe cea mai echilibrată, ambele echipe trăgând cu dinții de fiecare punct. Pe măsură ce se apropia inevitabilul final de set, orgoliile s-au ascuțit, tensiunea a crescut. Gazdele chiar au fost la conducere în două rânduri, 20-19 și 21-20, însă ardelencele au scăpat ca pe ultima turnantă și au închis cu 25-23.

Victoria Russu, 18 puncte, și Jovana Kocic 14, au fost cele mai bune de la învingătoare, în timp ce de la vicecampioana României s-a remarcat Ana Bielica, 15 puncte.

Returul este programat pe 23 martie, de la ora 19:00, la Târgu Mureș. În cealaltă semifinală, echipa italiană Palazzo Wanny Florența învinsese marți formația turcă THY Istanbul cu 3-0 (25, 12, 18) pe teren propriu, manșa secundă fiind pe 22 martie. 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

În „sferturi” la Indian Wells, Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul: „Lui îi datorez forma bună”

Transfer de senzație în Liga Florilor! CSM Târgu Jiu și-a luat extremă din Danemarca

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează