SPORTURI  »  VOLEI  »  FINALA CUPA CEV

live ora 19:00 Începe finala CEV Cup! CSM Volei Alba Blaj - Savino Del Bene Scandicci, azi, în manșa tur din ultimul act » A patra finală europeană pentru ardelence

Jucătoarele de la Alba Blaj și antrenorul Ljubicici la un time-out FOTO CEV
Jucătoarele de la Alba Blaj și antrenorul Ljubicici la un time-out FOTO CEV

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 10:04 / Actualizat miercuri, 05 aprilie 2023 10:14

CSM Volei Alba Blaj dispută azi manșa tur din ultimul act al finalei Cupei CEV, pe teren propriu, contra italiencelor de la Savino Del Bene Scandicci. Partida începe la ora 19:00 și va fi televizată de TVR 2.

Pentru a patra oară de la înființare, echipa ardeleană dispută o finală europeană. De data aceasta, în Cupa CEV, acolo unde revine după ce în 2019 s-a bătut de asemenea pentru trofeu, fiind învinsă de echipa italiană Yamamay e-work Busto Arsizio. Altă formație din Cizmă îi va fi adversară și în ediția de față, Savino Del Bene Scandicci, cea care anul trecut a cucerit trofeul Cupei Challenge.

Ambele sunt echipe tinere, Blaj fondată în 2011, Scandicci un an mai târziu, dar care provin din campionate diferite, cel italian având un nivel mai ridicat. Chiar anul acesta a mai avut loc o confruntare româno-italiană într-o finală continentală, cea a Challenge Cup, câștigată de Reale Mutua Fenera Chieri în fața lui CSM Lugoj.

CSM Volei Alba Blaj - Savino Del Bene Scandicci, finala în Cupa CEV. „Meci pentru sufletul nostru"

"În cinci ani consecutivi, minimum a fost semifinală de cupă europeană pentru Blaj. Niciun club din Europa nu a făcut asta până acum și sunt foarte fericit", a declarat pentru Sports Net antrenorul team-ului ardelean, Stevan Ljubicici. 

"Întâlnim în finală o echipă cu multe jucătoare cu mare valoare. Noi însă, în primul rând, avem echipă și echipa a făcut anul acesta toate rezultatele de până acum. Dorim toți și vreau și eu să fie un meci pentru noi, pentru sufletul nostru", a adăugat sârbul care se află de șapte ani în România, unde a pregătit și echipe masculine, cel mai recent pe Dinamo în sezonul 2020-2021.

Finala Cupei CEV se dispută în sistem tur-retur, a doua manșă fiind programată peste exact o săptămână, pe 12 aprilie, în Italia, la Florența, de la ora 21:30. Azi, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, campioana României își întâmpină adversara cu tribunele pline, intrarea spectatorilor fiind liberă. Anul trecut, Alba se oprea în semifinalele competiției, eliminată de formația turcă Eczacıbaşı Istanbul, cea care avea să cucerească trofeul. 

Finale europene CSM Volei Alba Blaj  
AnCupăRezultat
2018Liga Campionilorpierdută
2019Cupa CEVpierdută
2021Cupa Challengepierdută
2022Cupa CEV?
David Popovici a făcut spectacol la Campionatele Naționale! A luat două medalii de aur în prima zi
ÎNOT
David Popovici a făcut spectacol la Campionatele Naționale! A luat două medalii de aur în prima zi
Apă, zâmbete, obiective » Reportaj GSP la 3 luni de la lansarea Academiei de Înot Dinamo + interviu cu managerul Mihai Popovici, tatăl lui David Popovici
ÎNOT
Apă, zâmbete, obiective » Reportaj GSP la 3 luni de la lansarea Academiei de Înot Dinamo + interviu cu managerul Mihai Popovici, tatăl lui David Popovici

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează