Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 20:48 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 20:49

CSA Steaua și Rapid se duelează în runda secundă a grupei B din Cupa României Betano. Marius Lăcătuș, legenda „militarilor”, crede că derby-ul este mai dezechilibrat ca niciodată. 

Daniel Oprița a apelat la o formulă cu 5 fundaș pentru duelul din Ghencea. Marius Lăcătuș spune că antrenorul Stelei a luat decizia corectă și că doar așa poate evita un rezultat rușinos. 

„Opriți meciul!” » Ce-au făcut galeriile înainte de Steaua - Rapid
Steaua - Rapid
„Opriți meciul!” » Ce-au făcut galeriile înainte de Steaua - Rapid

Marius Lăcătuș, înainte de CSA Steaua - Rapid

„Nu vreau să fiu răutăcios cu Rapid, nu vreau... e o seară frumoasă. Trebuie să fim conștienți. Joacă o echipă de pe locul 3 în Liga 1 cu o echipă din Liga 2. 

Nu cred că erau alte variante la Steaua. Cred că nu ar da bine să ajungă în situația să se facă de râs. De asta cred că Oprița a apelat la jucătorii cu mai multă experiență, pentru a putea face față unui Rapid puternic”, a spus Marius Lăcătuș la „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

CSA Steaua - Rapid, echipele de start:

Steaua: I. Pop - D. Maftei, Beța, Vîrtej, Ad. Ilie, M. Dobrescu - R. Sierra, Bărbulescu, Drăghici - Boiciuc, Chipirliu 
Rezerve: H. Iancu - Buziuc, Enceanu, D. Matei, Raicu, Chunchukov, Wallace, Topuzov, C. Avram 
Antrenor: Daniel Oprița

Rapid: Drăghia - Onea, I. Cristea, D. Grigore, Borza - Kait, Al. Albu - Papeau, Cîrjan, Pănoiu - Al. Stan 
Rezerve: H. Moldovan - C. Săpunaru, P. Iacob, El Sawy, Oaidă, Braun, B. Valle, Al. Ioniță II, Funsho 
Antrenor: Cristiano Bergodi 

Marius Lăcătuș, legenda Stelei trecută și pe la clubul lui Becali

Lăcătuş este, de departe, fotbalistul cel mai reprezentativ din istoria roş-albaştrilor. A jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri de campion din 23 cucerite în 64 de ani de "militari", 7 Cupe al României din cele 20 pe care le au în palmares steliştii.

În plus, Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştri, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci când a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev.

În perioada octombrie 2005 - mai 2006, Marius Lăcătuș a fost președinte de onoare la formația patronată de Gigi Becali. Lăcătuș a fost și antrenor la echipa care purta în acel moment numele Steaua în 3 perioade, 2007-2008, 2009 și 2010-2011.

VIDEO. Galeria Rapidului, corteo spre stadionul din Ghencea

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Mutare la Dinamo! Numele surpriză care vine și mai aproape de Ovidiu Burcă

Măldărășanu sare la gâtul arbitrilor: ”Îl apreciez pe Sebi Colțescu. E foarte bun. Dacă vrea ca un meci să se termine 3-3 atunci se termină 3-3”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”