FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FINALA

Cristiano Bergodi și Ioan Ovidiu Sabău au același motto înaintea Cupei României de la Sibiu

Miercuri seară, de la ora 20:30, doi dintre cei mai apreciați antrenori ai sezonului, Cristiano Bergodi și Ioan Ovidiu Sabău, își dispută la Sibiu al doilea trofeu din fotbalul românesc.
Miercuri seară, de la ora 20:30, doi dintre cei mai apreciați antrenori ai sezonului, Cristiano Bergodi și Ioan Ovidiu Sabău, își dispută la Sibiu al doilea trofeu din fotbalul românesc.

Articol de , - Publicat marti, 23 mai 2023 18:17 / Actualizat miercuri, 24 mai 2023 09:29

Miercuri seară, de la ora 20:30, doi dintre cei mai apreciați antrenori ai sezonului, Cristiano Bergodi (58 de ani) și Ioan Ovidiu Sabău (55 de ani), își dispută la Sibiu al doilea trofeu din fotbalul românesc.

  • Finala Cupei României dintre Sepsi și U Cluj este programată miercuri, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP și televizată pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1. 

Cupa României, ediția cu numărul 85, este disputată de doi antrenori de top ai fotbalul românesc contemporan, Cristiano Bergodi, 58 de ani, și Ioan Ovidiu Sabău, 55 de ani. Genul de tehnicieni care au continuat o carieră extraordinară ca fotbaliști.

Ofertă neașteptată pentru Dorinel Munteanu » Abia promovat în Superliga, „Neamțul” a cerut timp de gândire
OȚELUL
Ofertă neașteptată pentru Dorinel Munteanu » Abia promovat în Superliga, „Neamțul” a cerut timp de gândire

Cristiano Bergodi: „Multe zvonuri că plec, dar nu vreau să discut”

Cristiano Bergodi vrea să-și apere trofeul câștigat în 2022:„Nu știu dacă voi pleca de la Sepsi. Au ieșit multe zvonuri, dar nu vreau să discut. Mă gândesc doar la finala din Cupă și la acest final de sezon. Sper ca băieții să joace pentru club și pentru familiile lor. Este prestigiu pentru ei, iar pentru cei care câștigă un pas important în carieră. 

Universitatea Cluj are jucători foarte buni precum: Chipciu, Thiam, Nistor sau Remacle. Am foarte mult respect pentru Sabău, pe care l-am întâlnit la Brescia pe când eram al Lazio".

Va fi un duel al antrenorilor echilibrați. Bergodi a dezvăluit ce le-a transmis propriilor elevi: „S-a spus că nu sunt mulțumit de echipă. Nu este adevărat! Eu sunt o persoană liniștită și nu ies foarte mult în față. Cei de la Sepsi știu asta. Nici nu mă entuziasmez foarte mult dacă e să câștig ceva. Le spun mereu băieților că finalele se câștigă și nu doar se joacă!".

Ioan Ovidiu Sabău: „Mentalul face diferența”

Ioan Ovidiu Sabău a făcut o pauză de 8 ani în antrenorat, a revenit în iarnă, a salvat U Cluj de la retrogradare și vrea să pună Șapca pe Cupă. 

„E o performanță uriașă faptul că vom juca ultimul act la Sibiu. Sper să găsesc soluțiile cele mai bune, să am inspirație. Ține și de jucători să aibă atitudine pentru acest joc și să nu intre timorați. Vom întâlni o echipă mai valoroasă, mai omogenă care rulează aceeași jucători de aproape doi ani și se văd automatismele. 

Foarte multă lume a spus că această Cupă este un bonus și așa este. Poate fi o performanță pentru acest club. Fără să câștigi trofee nu poți avea perspective. Asta îi obligă pe oamenii care conduc clubul, pe jucători să dea totul”, a spus Sabău.

A câștigat trofee ca fotbalist cu Dinamo, Feyernoord și Rapid, singurul român apărul pe coperta unui joc din seria FIFA, FIFA 96, Sabău știe cum se joacă partidele tari: „Cred că mentalul face diferența. Îmi doresc să nu clacăm. Nici n-am pus foarte multă presiune pe ei. Trebuie să fim relaxați, dar în același timp cu echilibru. Tot lotul va face deplasare. Am arătat bine la Sibiu, 3 victorii în 3 jocuri. Avem nevoie doar de curaj și încredere". 

6finale de Cupa României a disputat U Cluj, câștigând una: U - Ripensia Timișoara (0-5, 1934), U - Rapid București (1-7, 1942), U - CSA Steaua (1-2, 1949), U - Dinamo Pitești (2-1, 1965) și U - FCSB (0-3, 2015)

8iulie este data la care se va disputa Supercupa României la Ploiești, pe stadionul \"Ilie Oană\"

7mii de suporteri sunt așteptați de la Cluj Napoca, iar cei de la Sepsi vor avea aproximativ 3.000 de fani la Sibiu

Tinerețea și spontaneitatea ne-au ajutat atunci, așa abordam fiecare meci. Așa aș vrea să fie și băieții lui Sabău miercuri. Acasă, după partida de pe Republicii din București, am fost primiți cu entuziasm și bucurie. U Cluj a fost totul pentru mine!
- Simion Moguț, portar U Cluj câștigător al Cupei României în 1965

U Cluj cu primarul, Sepsi cu trenul

Formația clujeană va avea câțiva invitați de lux miercuri seară la finală, printre care primarul Emil Boc și rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David

„Contează pentru noi ca și club să vedem interesul unui om așa de important pentru oraș. Primarul ține mult la echipă și are aceleași emoții ca și noi. Ne-a trimis și în momentele grele și contează mult acest aspect", a spus Sabău. 

Cei de la Sepsi, la inițiativa patronul grupării Laszlo Dioszegi, au pus la dispoziția propriilor suporteri o garnitură de tren, care va pleca miercuri la ora 15:00 din Sfântu Gheorghe, apoi îi va readuce pe fani înapoi, acasă, după finalul confruntării de la Sibiu. 

VIDEO. Răzvan Burleanu a făcut anunțul: unde și când se va juca Supercupa României

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Ar fi șocul verii: Moruțan e dorit în Superliga! » Mutare imposibilă? Giovanni Becali: „Depinde de Galatasaray”

EXCLUSIV Surprinzător! Compagno a ajuns pe lista de transferuri la FCSB, deși e golgheterul echipei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează