FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SCHIMB DE REPLICI

Încolțit de MM Stoica și Gică Popescu, Andrei Vochin a izbucnit în direct: „Ce e cu prostiile astea? De ce n-ați spus de la început?”

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 21:06 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 22:12

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, și Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, au avut un schimb de replici pe subiectul Cupei României. Oficialul vicecampioanei a acuzat două deficiențe: formatul și mingea de joc.

Invitați la Orange Sport, în emisiunea „Sport Report”, moderată de Dan Udrea, MM și Vochin s-au contrat în direct. Stoica este deranjat de faptul că FCSB joacă toate meciurile din grupă în deplasare. 

Andrei Vochin i-a dat replica oficialului roș-albaștrilor, apoi a avut o reacție nervoasă la adresa lui Gică Popescu, președintele Farului, care criticase și el sistemul din Cupă. 

Chipciu, declarații dure la adresa CSA: „Dacă asta e Steaua, am luat-o razna! Cum să fie Steaua, cu echipamentul ăla fake și jucătorii ăștia?!” + „Cei de la Peluza Sud sunt sclavii Armatei”
CSA STEAUA - U CLUJ 1-3
Chipciu, declarații dure la adresa CSA: „Dacă asta e Steaua, am luat-o razna! Cum să fie Steaua, cu echipamentul ăla fake și jucătorii ăștia?!” + „Cei de la Peluza Sud sunt sclavii Armatei”

Mihai Stoica și Andrei Vochin, schimb de replici în direct

Andrei Vochin: „Bănuiesc că Farul va refuza și la anul să joace în Champions League, dacă se va califica. Că formatul va fi același.” 
Mihai Stoica: „Dar nu cred că echipele vor fi silite să joace doar în deplasare. Asta e problema. Meritul sportiv e anulat.”

Andrei Vochin: „Nu e anulat!” 
Mihai Stoica: „De ce jucăm cu Craiova în deplasare? De ce nici măcar unul dintre cele trei meciuri nu le jucăm acasă? Pentru că ne-am clasat mai bine? Sunt de acord să jucăm în deplasare cu echipele din urna 2 și 3, dar de ce și cu echipa din urna 1?”

Andrei Vochin: „La întâlnirea cu echipa Hypercube (n.r- compania care a venit cu formatul Cupei) au participat reprezentații Ligii 1, Ligii 2, Ligii 3, suporteri și reprezentați ai sponsorilor și ai deținătorului de drepturi TV. Oamenii au întrebat care e contextul fotbalului românesc. Au propus un sistem, au fost obiecții și au venit cu altul. Au întrebat «Sunteți de acord»? Toată lumea a ridicat mâna. Eu nu l-am văzut pe Gică Popescu în sală. Vorbim doar când ne lovim de ele, dar nu au fost la discuții. Nu e normal! Trebuie să vii la dezbatere. Când se propune un proiect, cu doi ani înainte, spunem că nu ne interesează. Ce e cu prostiile astea? Nu te trezeşti tu, când îţi dai tu seama, că nu știu cum e formatul. Anul trecut, când Farul juca doar acasă, era bine? De ce nu a spus nimic atunci? ” 
Mihai Stoica: „Eu am spus de atunci. OK, s-au votat... Dar știm cu se votează la FRF și la LPF. E normal să jucăm la Oradea sau în altă parte. Dar dacă pici cu FCU Craiova, de exemplu, care a terminat pe 7-8 în Liga 1, de ce să aibă ea avantaj în fața noastră? De ce să ni se ia meritul sportiv? De ce să fim dezavantajați cu toate echipele?”

Andrei Vochin: „Pot să înțeleg. Dar trebuia să spună cineva la dezbatere...”
Mihai Stoica: „Eu am zis și anul trecut. De ce nu se poate modifica? Mergem cu asta toată viața? Sunt chestii logice.”
Andrei Vochin: „Trebuie dezbătut, trebuie vorbit. Fă lobby, adu argumente. Trebuie dezbatere, vino și convinge oamenii că tu ai dreptate”

Mihai Stoica s-a plâns de mingile din Cupă: „Sunt din carton!”

Ulterior, MM Stoica și-a exprimat o altă nemulțumire. Oficialul s-a arătat deranjat de mingile folosite.

Mihai Stoica: „Și încă ceva. E inadmisibil să jucăm cu mingi de carton. Sunt de carton! E treaba FRF. Să vină foștii fotbaliști din FRF ca să vadă cum sunt. Sunt de carton. Sunt niște cutii de carton. Sunt rotunde, că se mai învârt. Întrebați lumea și vedeți dacă zice cineva că sunt bune. ”
Andrei Vochin: „Sunt mingi Joma. Când ai 130 de echipe și unele nu au bani, faci un contract ca să primim mingi. Aceste mingi se folosesc în Liga 2, Liga 3, la juniori...”

Mihai Stoica: „E Joma, dar nu e minge. Crede-mă, domnul director. Nu vorbesc prostii. În Liga 1 se folosesc mingi foarte bune. Dar astea din Cupă nu sunt mingi. Sunt cartoane! Nu poți să joci fotbal! Și încă ceva. Cum se pot omologa asemenea terenuri? Toată lumea se ia de Craiova, dar cum să joace pe terenul ăla?”

Încolțit de MM Stoica și Gică Popescu, Andrei Vochin a izbucnit în direct: „Ce e cu prostiile astea? De ce n-ați spus de la început?”
Mingea Joma cu care se joacă în Cupa României, Liga 1 și Liga 2

Cupa României 2023-2024: sistem de desfășurare

  • După faza play-off-ului s-a trecut la grupe, unde au intrat cele 16 echipe câștigătoare în play-off și primele 8 formații din sezonul anterior al Ligii 1.
  • Cele 24 de echipe au fost împărțite în 3 urne valorice și repartizate după aceea în 4 grupe de câte 6 echipe.
  • Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3.
  • Primele două echipe din fiecare grupă merg în faza sferturilor de finală.
  • Echipele câștigătoare de grupă vor juca meciurile pe teren propriu.
  • Sferturi de finală: 
    Meciul 1: 1A – 2B 
    Meciul 2: 1C – 2D 
    Meciul 3: 1D – 2C 
    Meciul 4: 1B – 2A
  • Semifinale
    Câștigătoare meci 1 – câștigătoare meci 2
    Câștigătoare meci 3 – câștigătoare meci 4

Citește și: 

Gigi Becali nu poate scăpa de el, oricât s-ar accidenta! » Cum s-a asigurat Chiricheș că își ia toți banii, chiar dacă stă pe bară

Transfermarkt a actualizat cotele: apariții-surpriză în cel mai scump prim „11” al Superligii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  29 Septembrie 2023, 10:53
Postat de paolo12 pe 29 Septembrie 2023, 06:18

În curand o sa fie casa voastră din carton, numita ABBA!

Nici o dramă.

costeltudor
costeltudor  •  29 Septembrie 2023, 10:35

Dle. Vochin , v-ați compromis , de ce ați acceptat sa discutați cu doi *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  29 Septembrie 2023, 09:41
Postat de steaua1986. pe 29 Septembrie 2023, 08:52

Mostră de gigist gretos.

Iar la tine monstră de cazarmagiu inutil, căpușe la bugetul statului

Vezi toate comentariile (24)
Comentează