FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI

EXCLUSIV Doi frați, două finale » Situație inedită în fotbalul românesc: „Sper să câștigăm amândoi Cupa”

Frații Niczuly speră să ajungă să se întâlnească în Liga 1
Frații Niczuly speră să ajungă să se întâlnească în Liga 1

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2022 13:15 / Actualizat luni, 16 mai 2022 15:13

Sepsi Sfântu Gheorghe joacă joi în ultimul act al Cupei României, atât la seniori, cât și la Under 19. La echipa mare apără Roland Niczuly, iar la echipa mică, fratele acestuia, Rajmond Niczuly. 

Sepsi s-a calificat în finala Cupei României pentru a doua oară în ultimii trei ani. În 2020 a pierdut cu 0-1 în fața lui FCSB, în ultimul act al competiției. Dubla victorie cu Universitatea Craiova i-a dus acum pe covăsneni în postura de a juca din nou cu trofeul pe masă, pentru care se vor bate cu Voluntari.

Mai mult, alb-roșiii vor trimite două echipe pe Giulești, în aceeași zi, de la 15:30, fiind programată finala de la U19, Csikszereda - Sepsi. Roland Niczuly (26 de ani) va apăra poarta echipei mari, iar fratele său, Rajmond (17 ani), pe cea a juniorilor.

„Sunt fericit, dar rezervat! E a doua finală, iar de data aceasta vreau să câștig trofeul!”, spune Roli. „Mă simt foarte bine că am ajuns până aici, dar mai bucuros sunt pentru Roli și pentru echipa mare! Pe de altă parte, eu cred că nu voi mai avea șansa să joc vreo finală cât voi mai fi junior. Sper să câștigăm amândoi Cupa!”, completează cel mic.

Ce se întâmplă dacă Sepsi câștigă Cupa României și termină pe loc de baraj + Situație bizară: două echipe din play-out în cupele europene!
CLASAMENT
Ce se întâmplă dacă Sepsi câștigă Cupa României și termină pe loc de baraj + Situație bizară: două echipe din play-out în cupele europene!

Rajmond Niczuly: „Roli e idolul meu!”

Când a început fotbalul, Roli a ales postul de portar, îndemnat de tatăl său, Csaba: „Mi-a zis că mi-ar fi mai ușor, căzăturile erau o obișnuință de la judo, sport pe care îl făceam de la patru ani. Așa că am învățat imediat și plonjoanele”. Rajni i-a urmat apoi exemplul: 

„Am ales poarta pentru că fratele meu făcea deja asta. Singur mi-am dorit să fac fotbal, dar asta și pentru că idol îmi era chiar Roli și mereu am vrut să ajung acolo unde este el!". 

Roland a început fotbalul în orașul natal, Târgu Secuiesc, a trecut pe la juniorii lui FC Brașov și ai Universității Cluj, iar la seniori a debutat în Liga 2, pentru Unirea Tărlungeni. A mai jucat un sezon în eșalonul secund, pentru „U”, apoi a ajuns la Sepsi, unde apără de șase ani.

Doi frați, două finale » Situație inedită în fotbalul românesc: „Sper să câștigăm amândoi Cupa”
Rajmond Niczuly

„Frații Niczuly în Liga 1”

Tot la Târgu Secuiesc a început și Rajmond, care a trecut la juniorii lui Sepsi, întorcându-se apoi acasă pentru a debuta în L3. Din iarnă a revenit la clubul-fanion al județului Covasna, se antrenează la prima echipă, alături de fratele său mai mare, și evoluează pentru formația secundă și pentru juniorii mari (U19). 

Mă ajută mult la antrenamente și înainte de meciuri. Îmi dă multe sfaturi din experiența lui! Vreau să ajung și eu în prima divizie în cât mai scurt timp, să fim frații Niczuly în Liga 1!” e gândul celui mai mic dintre frați. 

„Are talent, dar trebuie muncă foarte multă. A progresat în ultimul an, dar de el depinde dacă își va îndeplini visurile! Îi urez mult succes și să arate tot ce știe în finala de pe Giulești!", răspunde "veteranul". 

În final, Roland are un mesaj și pentru tatăl lor, cel care le-a fost alături de când au pășit, fiecare, prima dată pe gazon: „Vrem să fie mândru de copiii lui, în orice situație! Chiar și atunci când realizările nu sunt foarte mari, pentru că orice copil are nevoie de suportul părinților!”

Doi frați, două finale » Situație inedită în fotbalul românesc: „Sper să câștigăm amândoi Cupa”
Roland Niczuly

Sunt mândru de băieții mei și de rezultatele lor! Ambii joacă finala Cupei României!

- Csaba Niczuly, tatăl fraților

Am fost la un pas de a fi chiar cu trei echipe în finale de Cupa României! Echipa U17 a pierdut cu CFR, în semifinale, la lovituri de departajare. Dar este minunat și așa, cu două echipe, e o mare bucurie pentru noi!

- Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

Se vând biletele pentru finala Sepsi - Voluntari

Joi, 19 mai, de la ora 20:30, pe stadionul Giulești se va juca finala Cupei României. Biletele sunt disponibile online, pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro. Prețul unul bilet este de 50 RON (tribună). Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit în zona destinată familiilor „Tribuna 2 Family Zone”, alegând tipul biletului (copil) în efectuarea comenzii.

Datele copiilor trebuie, de asemenea, introduse în comandă pentru a le fi eliberate bilete cu valoare zero. Accesul pe stadion al fiecărei persoane, indiferent de vârstă, se face în baza unui bilet valabil în format digital sau printat și a actului de identitate. 

La meciul juniorilor se intră gratis

Tot joi, cu începere de la ora 15:30, în deschiderea marii finale a Cupei României, își va stabili câștigătoarea, tot pe stadionul Giulești, competiția dedicată juniorilor sub 19 ani. În finala Cupei Elitelor U19 se întâlnesc Csikszereda și Sepsi. Accesul la meciul juniorilor este gratuit, însă fiecare participant la eveniment trebuie să aibă asupra sa, în format fizic sau electronic, un bilet cu valoare zero.

Acestea pot fi rezervate numai de pe site-ul bilete.frf.ro. Biletele pentru finala Cupei Elitelor U19 nu sunt valabile și pentru finala Cupei României, care va începe în aceeași zi, de la ora 20:30.

VIDEO Ce alege Roland Niczuly, naționala României sau a Ungariei? „Dacă vine propunerea, nu aș spune nu”

Citește și alte știri de actualitate:

Ce se întâmplă dacă Sepsi câștigă Cupa României și termină pe loc de baraj + Situație bizară: două echipe din play-out în cupele europene!

Azi se încheie play-out-ul în Liga 1» Rapid, Sepsi și Botoșani luptă pentru cele două locuri care duc la barajul pentru Europa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează