FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

26.300 de euro costă consultanța pentru gazonul de pe „Ion Oblemenco” » Detalii incredibile despre firma care se ocupă de suprafața de joc

Articol de GSP - Publicat luni, 21 ianuarie 2019 14:52

Detalii incredibile ies la iveală în cazul întreținerii gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) a preluat spre îngrijire gazonul, dar spune că are nevoie de consultanță de specialitate.

Jurnaliștii de la Gazeta de Sud scriu că RAADPFL a semnat un contract cu o societate din București, căreia îi va plăti 26.300 de euro pe an pentru consultanță în ceea ce privește îngrijirea gazonului. În contract e specificat ca, de două ori pe săptămână, un specialist al firmei să se deplaseze la Craiova pentru a oferi informații legate de îngrijirea gazonului.

Problema evidențiată de sursa citată e că firma din Capitală e înființată în februarie 2017 și are un singur angajat. Mai mult, domeniul principal de activitate ar fi „fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă”.

15.000 €a investit Primăria Craiova în utilaje speciale pentru întreținerea suprafeței de joc

Reacțiile celor două părți

Contactată pentru un punct de vedere, firma din București n-a vrut să dea prea multe detalii, susține sursa citată: „Nu este aici persoana care se ocupă, vă rog să lăsaţi un număr de telefon şi vă contactează când ajunge în birou. Da, a fost la Craiova şi a discutat cu cei de acolo, dar nu pot eu să vă ofer detalii”.

Aurelia Filip, directorul general al RAADPFL, a explicat pentru Gazeta de Sud în ce constă acest contract.

„Am apelat la un consultant pentru că aşa era prevăzut în caietul de sarcini. Trebuia să angajăm o firmă care să ne spună cum să procedăm cu întreţinerea unui gazon acoperit, pentru că nimeni din ţară nu prea are experienţă cu astfel de lucrări. Am procedat aşa cum spune legea, am luat o firmă cu experienţă în acest sens, înregistrată în SICAP. Ea este înfiinţată în 2017, e adevărat, dar şi stadioanele acoperite sunt o noutate la noi în ţară.

Conform contractului, reprezentantul firmei trebuie să fie prezent de două ori pe săptămână la Craiova pentru a ne îndruma sau de câte ori este nevoie. Nu vom face nimic altceva decât ce ne va spune el. Dacă nu respectăm sarcinile, se pierde garanţia gazonului. Dacă ceva nu va merge bine, el este responsabil”, a spus Aurelia Filip.

 Citește și:

Primarul Craiovei vine cu o ipoteză-șoc pentru gazonul de pe "Ion Oblemenco": „Asta este o soluție!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (11)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  25 Ianuarie 2019, 03:16

Problema absolut penala!

prazburg1948
prazburg1948  •  22 Ianuarie 2019, 21:35

52 de saptamani intr-un an, cineva trebuie sa vina de 2 ori pe saptamana la stadion, deci 250 euro pe vizita. Daca gazonul ramane la fel ATUNCI sa puneti placa cu psd. N-a observat nimeni cate accidentari au fost la Craiova din cauza gazonului? Daca nu se face nimic, criticati ca nu se face nimic, cand se incearca ceva,puneti placa cu psd =))

gabryel28
gabryel28  •  21 Ianuarie 2019, 18:42

Aceasta este mafia din psd care se aboneaza la banii publici! Sa dai 26 de mii euro pt unul care o sa vina o data pe luna sa stea in tribuna si sa dea ordine pt intretinerea stadionul este enorm.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează