FOTBAL  »  Superliga  »  FALIMENT

Din play-off, la faliment! » Deciziile care au provocat dezastrul la clubul din Liga 1

Articol de - Publicat sambata, 09 aprilie 2022 14:57 / Actualizat sambata, 09 aprilie 2022 15:19

Cum a ajuns Academica Clinceni, într-un an, aproape de faliment: a prins un loc de play-off în sezonul trecut și a avut de achitat bonusuri pentru acea performanță de aproape trei ori mai mari decât a fost diferența de drepturi TV față de poziția următoare din clasament.

E posibil ca performanța să-ți dăuneze dacă pentru obținerea ei consumi bani pe care nu ai de unde să-i încasezi.  Academica va retrograda la finalul acestui sezon și clubul va fi desființat, fiindcă nu-și va permite să suporte costurile cu un sezon în Liga 2 și să plătească și datoriile pe care le-a acumulat până în prezent.

Ilfovenii au angajat în stagiunea trecută fotbaliști foarte buni, cărora nu le-au putut oferi salarii foarte mari. Le-au propus, în schimb, prime mari pentru calificarea în play-off.

Cum înțelege Gigi Becali războiul din Ucraina: „Abramovich otrăvit? Vă zic eu cum a fost” + Ce spune despre Zelenski
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Cum înțelege Gigi Becali războiul din Ucraina: „Abramovich otrăvit? Vă zic eu cum a fost” + Ce spune despre Zelenski

Nici măcar conducerea nu credea că obiectivul acela era realizabil, scopul real era evitarea retrogradării.

Falimentul Academicii Clinceni, plata pentru play-off

Echipa lui Ilie Poenaru a surprins, s-a calificat în play-off, iar clubul a avut de plătit bonusuri totale în valoare de 450.000 de euro. Clincenii au încheiat sezonul pe locul al 6-lea și au încasat din drepturi TV cu 180.000 de euro mai mult decât ar fi primit dacă s-ar fi clasat pe locul al 7-lea.

Cheltuiala neprevăzută a dezechilibrat bugetul, chiar dacă societatea a înțeles că nu-i mai putea păstra pe Rusescu, pe Cristi Tănase și pe alți jucători prea buni pentru clubul acesta. A renunțat la ei și a încercat să construiască o nouă formație cu costuri mai mici.

Până la urmă, rezultatele cu fotbaliști ieftini au fost slabe, iar contabilitatea a fost blocată când toți angajații actuali și foști care aveau de încasat primele de play-off au pornit procese în comisiile Federației. 

44 de punctea strâns Academica la sfârșitul sezonului regulat în campionatul trecut. În această stagiune au adunat doar 14 puncte în acelaşi interval

VIDEO Antrenorul-surpriză care i-a marcat cariera lui Bourceanu: „Cu Reghe am avut cele mai mari satisfacții, dar el m-a scos în față”

Citește și: 

Situație incredibilă în Liga 1 » Au plecat după două luni, fără vreun leu încasat: „Dacă vă accidentați, vă descurcați!”

Ce ar schimba la români fotbalistul japonez din Liga 2: „Prea miștocari. Se lasă ușor. La muncă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
234644950357331
Virgil Dumitrescu  •  09 Aprilie 2022, 21:37

Voi ați scris ”Gigi, Dumnezeu nu te vrea campion”. Așa o fi. Ceea ce constat este că, dacă la titluri nu prea i-a ascultat rugile, la blesteme merge din împlinire în împlinire (Clinceni, Argeș)...

hansolo10
hansolo10  •  09 Aprilie 2022, 19:52
Postat de thenewentry pe 09 Aprilie 2022, 18:44

Tati, când mintea ta se dă cu bobul are și pistă amenajată? Patine date cu ceară și lustruite regulamentar?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

thenewentry
thenewentry  •  09 Aprilie 2022, 18:44
Postat de hansolo10 pe 09 Aprilie 2022, 16:05

*** este masacrata de cineva. spanioli au castigat inainte sa intrati in insolventa procesul cu voi(deci nu mai puteati fii protejati de insolventa),s-au interzis transferurile cum era normal si dupa brusc,fara absolut nicio logica ati putut transfera. voi sunteti protejati de mafie bah. o sa fie acuzati frf si lpf de *** daca va mai tin si sezonul viitor in liga 1. de la 6-0 face 12-0. asta vreti? ***,nu aveti decenta sa va desfiintati frumos. doar urat vreti. asta o sa primiti.

Tati, când mintea ta se dă cu bobul are și pistă amenajată? Patine date cu ceară și lustruite regulamentar?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează