FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

ANALIZĂ Achiziții dezastruoase la Rapid » Multe dezamăgiri, o singură excepție

Costache și Mățan, Foto: Imago Images
Costache și Mățan, Foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 11 octombrie 2022 10:41 / Actualizat marti, 11 octombrie 2022 11:30

Rapidul are două meciuri la rând fără victorie și suferă mai ales din cauza randamentului slab pe care-l produc fotbaliștii aduși în vara aceasta. Valentin Costache (24 de ani) nu poate să marcheze vreun gol, Alexandru Mățan (23 de ani) e o fantomă, Jayson Papeau (26 de ani) impresionează doar artistic. Doar Marko Dugandzic (28 de ani) s-a comportat decent.

Giuleștenii sunt pe locul al doilea, dar au câștigat numai un punct din meciurile cu Chindia (1-2) și cu FC Botoșani (1-1), două adversare din coada clasamentului, și au lăsat impresia că sunt într-o criză. 

Gigi Becali își asumă o țeapă uriașă » A cheltuit o avere pe cei 5 fotbaliști pe care îi dă afară în iarnă
FCSB
Gigi Becali își asumă o țeapă uriașă » A cheltuit o avere pe cei 5 fotbaliști pe care îi dă afară în iarnă

Achiziții dezastruoase la Rapid

Mai ales în atac se chinuie echipa lui Mutu, una incapabilă să răpună niște oponenți care își propun să se apere. 

Antrenorul a acceptat după egalul ciupit în ultimele clipe cu FC Botoșani: "N-o să mă leg de faptul că ei au jucat în 5-4-1, că s-au apărat foarte jos. Am mai făcut așa ceva, dar am greșit din frustrare, nu am fost corect".

De ce nu reușește Rapidul să marcheze mai ușor? Nu prea are cine să înscrie. Conducerea a căutat să întărească echipa în vara aceasta și a adus mulți jucători pentru atac, doar că niciunul nu înregistrează un randament foarte bun

1.350.000 de euroa cheltuit Rapidul pentru achizițiile din vara aceasta. Cel mai scump a fost Dugandzici, adus de la CFR cu 400.000 de euro. Croatul impresionase în România la FC Botoșani, după care a mers la Soci, în Rusia, și a fost readus în Liga 1 la Cluj

Decent s-a comportat Dugandzic, cu trei goluri în zece apariții. El a fost adus în grabă, înaintea derby-ului cu FCSB, într-un moment în care Mutu se plângea că nu avea niciun vârf. Croatul a și marcat atunci în victoria cu 2-0, după care a mai înscris două goluri.

Costache, Mățan și Papeau chiar nu pot să dea goluri!

Costache nu a marcat deloc, deși a fost folosit des. Mățan nu a înscris nici el. Luckassen are un gol și nu a început niciun meci, el a fost tratat până acum ca o soluție de rezervă pentru Dugandzic sau într-un cuplu cu croatul spre finalurile meciurilor în care vișiniii încercau să forțeze. Papeau nu are nici el vreun gol și s-a și accidentat la gleznă în partida cu FC Botoșani.

4 goluriare Mățan, 23 de ani, în cariera lui de fotbalist profesionist. Atacant, el a înscris 3 goluri pentru Viitorul și unul pentru FC Voluntari, unde-l împrumutase Hagi. În MLS și la Rapid nu a marcat deloc

Francezul e obișnuit să nu marcheze. Cel mai recent gol datează din august 2021! Costache nu a mai înscris din decembrie anul trecut, în vreme ce Mățan e fără gol din septembrie 2020! 

Micuțul atacant încă mai juca la Viitorul lui Hagi atunci. De când nu a mai marcat el, numele clubului a fost schimbat în Farul. Iar el a evoluat la Columbus Crew, în Statele Unite ale Americii, unde a adunat 34 de partide seci.

Cum s-au comportat nou-veniții la Rapid

JucătorulMeciuriGoluri
Dugandzic123
V. Costache120
Papeau120
Fl. Ștefan70
A. Ciobanu60
P. Iacob60
Mățan60
Luckassen31
Emmers30
Dussaut10

Nu înțeleg nici eu de ce nu reușim să dăm goluri. Dominăm, aducem mingea în preajma careului, dar acolo nu știu ce se întâmplă. Avem calități, avem talent, am putea să rezolvăm fazele unu la unu cu adversarii, dar nu știu de ce nu reușim. 

- Valentin Costache, atacant Rapid

Ștefan, Iacob și Ciobanu, doar rezerve

Nu numai jucători aduși pentru atac dezamăgesc, și „defensivii” au un randament sub acela pe care îl așteaptă clubul. Florin Ștefan e rezerva lui Junior Morais și nu pare să fie capabil să-l concureze pe brazilian pentru un loc de titular. Morais tocmai a salvat un punct în meciul cu Botoșani, el a marcat golul egalizator.

Paul Iacob, adus să-i concureze pe alți „veterani”, Săpunaru și Dragoș Grigore, e rezervă și el, iar atunci când a fost folosit a jucat rău.

În aceeași situație se găsește Andrei Ciobanu. Fostul internațional de tineret îl rugase pe Hagi să-i permită să plece de la Farul și a ajuns la Rapid pentru numai 100.000 de euro. A bifat șase apariții în campionat și nu a avut nici măcar un meci bun

Nici măcar nu e clar care este postul lui Ciobanu în sistemul 4-2-3-1 pe care-l folosește Mutu. Antrenorul l-a utilizat cel mai des în centrul liniei de trei din spatele vârfului, fără ca fotbalistul crescut de Hagi să arate că ar fi capabil să se descurce acolo.

VIDEO. Andrei Ciolacu despre situația de la Rapid

Citește mai multe știri din Liga 1:

„«L-ați executat» pe Croitoru!” » Bauza și compania sunt arătați cu degetul în Bănie

CFR Cluj, iertată de un penalty la Arad! Verdictul specialistului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
costeltudor
costeltudor  •  14 Octombrie 2022, 06:16

*** , lasă ba Rapidul , ocupa-te de echipa ta , echipa FARA NUME a PUȘCĂRIAȘILOR !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

flob
flob  •  12 Octombrie 2022, 20:50
Postat de emil1986 pe 12 Octombrie 2022, 13:27

Penibil esti tu si toti cu mintea-n colturi ca si tine. Eu am avenit cu argumente, cu logica in tot ceea ce am scris, tu cu prostii, pe care, repet, doar ignorantii, ca sa nu spun prostavanii, le pot crede. Esti varza!!!!

Emiliș, mergi la nani, nu se știe când vine sefu' în slapi și îți dă "ordine". Hai, închide Sifonăria mai devreme și treci la nani

emil1986
emil1986  •  12 Octombrie 2022, 13:27
Postat de flob pe 12 Octombrie 2022, 12:36

Te afunzi și mai tare in penibil. Vezi că șeful tău "a dat ordin". Cam asta este treabă la echipa nomandă FC Sifon Berceni.

Penibil esti tu si toti cu mintea-n colturi ca si tine. Eu am avenit cu argumente, cu logica in tot ceea ce am scris, tu cu prostii, pe care, repet, doar ignorantii, ca sa nu spun prostavanii, le pot crede. Esti varza!!!!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează