FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Acționarii Red&White au anunțat la tribunal înlocuitorul lui Vlad Iacob. Noul administrator special va fi desemnat oficial pe 17 august

Cine va fi noul administrator special de la Dinamo: „Legea permite asta” + „Câinii” și-au ales și directorul de marketing
Cine va fi noul administrator special de la Dinamo: „Legea permite asta” + „Câinii” și-au ales și directorul de marketing

Articol de - Publicat marti, 01 august 2023 13:21 / Actualizat marti, 01 august 2023 15:23

Nu mai este niciun secret. Acționarii majoritari ai lui Dinamo, Red&White, și Asociația Peluza Cătălin Hîldan (APCH), au anunțat la tribunal că Andrei Nicolescu îl va înlocui pe Vlad Iacob în funcția de administrator special.

5 detalii de la Dinamo - Sepsi 0-3 » Mesaj clar al galeriei pentru jucători, cum a trăit Ghezali meciul + ironia de la început
dinamo - sepsi 0-3
5 detalii de la Dinamo - Sepsi 0-3 » Mesaj clar al galeriei pentru jucători, cum a trăit Ghezali meciul + ironia de la început

Decizia va fi oficializată în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor (AGA), convocată pentru data de 17 august, respectiv 18 august, în cazul în care nu sunt îndeplinite condițiile de cvorum la prima ședință.

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a informat judecătorul sindic că a convocat AGA la „solicitarea expresă" formulată de acționarii Dinamo 1948 SA, Red&White 2022 Management și APCH, acționari ce dețin împreună 92,8369% din capitalul social al Dinamo 1948 SA.

În primă fază, pe ordinea de zi publicată la 17 iulie 2023 în Monitorul Oficial, se menționa revocarea lui Vlad Iacob din calitatea de administrator special și desemnarea noului administrator special. Fără a fi nominalizată vreo persoană.

Ulterior, se arată în raportul depus de RTZ la tribunal, la data de 28 iulie 2023, la sediul administratorului judiciar a fost comunicată de către Red&White 2022 Management SA o adresă, prin intermediul căreia s-a solicitat completarea ordinii de zi a ședinței convocate pentru data de 17-18 august 2023, cu următorul punct pe ordinea de zi:

„Desemnarea domnului Andrei Cristian Nicolescu în calitate de Administrator Special care va reprezenta debitoarea Dinamo 1948 SA în procedura reorganizării judiciare ce face obiectul dosarului nr. 18583/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului București Secția a VII-a Civilă”.

Eugen Voicu: „Legea permite ca Andrei Nicolescu să fie administrator special la Dinamo”

Mișcarea a survenit la câteva zile după ce Eugen Voicu, acționar majoritar la Dinamo prin compania Red&White, a precizat că îl vede pe Andrei Nicolescu numărul 1 în club, considerând că nu există conflict de interese chiar dacă Nicolescu este acționar la Red&White și creditor la Dinamo.

„Pe 17 august avem Adunarea Generală care un singur punct pe ordinea de zi: revocarea administratorului special și numirea unui nou administrator special. Va fi o altă adunare mai târziu în care vom aproba și o majorare de capital social, dar termenul e undeva în octombrie-noiembrie.

E foarte probabil ca noul administrator special să fie Andrei Nicolescu. Legea permite acest lucru. Nu va mai fi creditor (n.r. Nicolescu a creditat Dinamo cu aproximativ 100.000 euro, în august 2022). Eu îl văd pe el numărul 1 în club.

E o problemă de a lucra în echipă, stilul poate nu i se potrivește lui Vlad Iacob și trebuie schimbat. Apreciem tot ce a făcut, muncește mult pentru club, dar trebuia să înțeleagă și să facă echipă", a spus Voicu la Prosport, pe 19 iulie.

Vlad Iacob și-a angajat avocat

Vlad Iacob, administratorul special în exercițiu, a anunțat vineri, 28 iulie, într-o conferință-maraton, că și-a angajat un avocat pentru a se asigura că procedura decurge în conformitate cu legea.

„Nu vreau să dezbat în acest moment subiectul AGA (n.r. - Adunarea Generală a Acționarilor, care urmează să analizeze debarcarea lui Iacob). Ce pot să spun e că am angajat un avocat care să mă reprezinte, pentru a mă asigura că procedura decurge în conformitate cu legea. 

Cred în continuare în planul meu și, după un sezon în care am reușit lucruri foarte bune la Dinamo, în ciuda tututor neajunsurilor, vreau să pot să reproiectez clubul după cele mai bune practici existente în fotbalul european", a declarat Vlad Iacob.

Vlad Iacob a fost numit de acționarii lui Dinamo și acum îi atacă, sperând să-și salveze funcția. Dă-i omului puțină putere și o să vezi cine e. La nivel personal, îmi pare rău pentru Vlad. Pare manipulat de persoane care s-au speriat de revenirea noastră în prima ligă și vor să ne slăbească, generând conflicte interne.

"Este evidentă încercarea lor de a ține ostatic clubul Dinamo, exploatând orgoliul unui tânăr depășit de situație. Nu vor reuși! Nimeni nu va ține ostatic Dinamo, nimeni! Red&White Management își va respecta, în continuare, toate promisiunile. Pe 17 August, AGA va numi un alt administrator special! Nu voi comenta nicio declarație a lui Vlad Iacob. E folosit de alții împotriva echipei Dinamo.
- Andrei Nicolescu, acționar Dinamo, după conferința lui Vlad Iacob, din 28 iunie 2023

Ancheta internă, motivul disensiunilor dintre Andrei Nicolescu și Vlad Iacob

Disensiunile dintre Vlad Iacob și Andrei Nicolescu au apărut după ce administratorul special și cel judiciar au anunțat că Dinamo a deschis o anchetă internă, în urma mesajului online către fani, semnat de Nicolescu, în care era prezentat proiectul de crowdfunding.

„Am demarat deja o anchetă internă pentru a clarifica dacă și în ce context au fost folosite de către terți, în mod nelegal, date cu caracter personal din baza de date aparținând S.C. DINAMO 1948 S.A. În condițiile în care după finalizarea anchetei interne se va dovedi că terți ar fi folosit în mod nelegal baza de date aparținând S.C. DINAMO 1948 S.A., ne rezervăm dreptul de a uzita de toate pârghiile legale pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile", este comunicatul semnat de administratorul special, Vlad Iacob, și de administratorul judiciar RTZ, la 16 iunie 2023.

VIDEO. Vlad Iacob, declarații în exclusivitate: „Conferința mea nu a fost menită să pornească un scandal”

Citește și alte articole despre Dinamo:

De la „fotbal-șampanie” la „nu am o explicație” » Ahmed Bani, la pământ după eșecul cu Sepsi

A antrenat-o pe Dinamo și trage un semnal de alarmă: „E o mare problemă acolo!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
Macemil
Macemil  •  01 August 2023, 17:44

Andrei Nicolescu asta e asa de plin de el ca zici ca a condus cel putin Barcelona... El le stie pe toate, are asa multa scoala de nimeni nu se compara cu el, e mult prea inchipuit dupa cateva luni de fotbal...

therealreddog33
therealreddog33  •  01 August 2023, 17:38

O decizie logică. Nu înțeleg de ce Vlad Iacob se cramponează atât de jobul ăsta. Realizările sale ca și conducător- că pentru asta e judecat, nu pentru ce fac Burcă și echipa pe teren - în peste un an sunt cam zero pe linie

Vezi toate comentariile (2)
Comentează