FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Acuze extrem de grave la adresa FRF: "S-au făcut manevre mafiote"

Articol de , - Publicat duminica, 11 martie 2018 09:00

Braşoveanul Răzvan Harhătă acuză că "la examenul de admitere la Licenţa A, cei din Comisie şi-au lăsat spaţiu de interpretare la toate probele, să treacă doar cine au vrut ei!".

Examenul de admitere la Licenţa A, organizat de Şcoala de Antrenori FRF, în februarie, continuă să stârnească controverse, dar şi acuze extrem de grave.
Din 46 de participanţi, doar 27 au atins baremul minim, media 8,24, prin comasarea notelor obţinute la 3 probe: practică, scris şi interviu. Cursanţii fuseseră anunţaţi că examinarea se va face în prezenţa unui reprezentant UEFA, dar, până la urmă, acesta nu a mai venit.

"Cum să fie bune şi loviturile care treceau razant pe lângă poartă?!"

Absolvent de două facultăţi, de Educaţie Fizică şi de Psihologie, dar şi cu licenţă B din 2011, braşoveanul Răzvan Harhătă a fost al 44-lea la final, ratând examenul. Dar povesteşte: "Eu am reuşit 4 din 5 la loviturile de la 30 de metri, dar mi s-a dat 7, am făcut slalomul printre jaloane încheiat cu şut la poartă, în 20 de secunde, mult sub baremul de 50 de secunde, unde am primit tot 7, iar la joc mi s-a dat nota 7.

După contestaţie, mi-au dat 8 la lovituri, cum era normal, că o lovitură reuşită era două puncte, 10 la slalom! şi mi-a rămas tot 7 la joc. Cum m-au evaluat ei de 7 când am jucat doar vreo 10 minute, o miuţă pe teren redus?! Totul e ca pe vremea securisto-comunistă! La loviturile de la 30 de metri nu mi s-a părut normal să ni se spună că vor fi corecte şi cele care treceau razant cu barele, pe lângă poartă. Păi, unora li s-a spus, poate altora nu?!". Acest lucru a fost confirmat şi de alţi participanţi la examen.

Ţiţi Dumitriu a confirmat "înţelegerea"

Comisia de examinare a fost alcătuită din Dan Apolzan, directorul Şcolii de Antrenori, Ţiţi Dumitriu şi Mihai Ianovschi jr. Fostul antrenor al Stelei a confirmat: "Era zăpadă afară când a fost examenul practic, de aceea l-am ţinut într-un balon. Cum porţile erau mai mici, 5/2, am redus distanţa de la 35 la 30 de metri. Şi i-am anunţat pe toţi candidaţii că se vor considera corecte şi loviturile care lovesc barele sau care trec razant cu acestea, în stânga sau în dreapta. Cu condiţia ca mingea să nu atingă pământul decât după linia porţii. Totul e filmat, a fost corect, am aplicat aceeaşi regulă pentru toată lumea".

"Cum să faci aşa ceva?! Nu e asta o dovadă că şi-au lăsat loc de interpretări?! Cum să apreciezi clar care lovitură e bună, dacă trece la 3 centimetri de bară sau la 5?!", a replicat Harhătă. Dan Apolzan şi Mihai Ianovschi jr. nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Acuze şi la proba scrisă

Harhătă a remarcat şi că "şi examentul scris, un test grilă, a fost cu întrebări aiurea". Alţi cursanţi au susţinut că "ni s-a spus că dacă greşim un răspuns, să punem un x peste el şi apoi să bifăm răspunsul corect. Păi, aşa, după examen, oricine putea corecta lucrarea oricui, îi punea x pe răspunsurile greşite şi le bifa pe cele corecte".

400 de leia fost taxa de înscriere la examenul pentru Licenţa A

"La interviu erau cele mai mari manevre"

Referindu-se la ultima probă, Răzvan Harhătă susţine că "acolo se puteau face cele mai mari manevre. Din 2011, eu am antrenat încontinuu. Am fost la toate cursurile de perfecţionare. Am antrenat la copii şi juniori, la seniori am fost secund la Viitorul Ghimbav, când a promovat anul trecut, în Liga a 3-a. Am antrenat şi la fotbal feminin, în SUA, în 2015-2016. N-a contat CV-ul meu pentru ei. La interviu mi-au pus o singură întrebare: "De ce m-am întors din SUA, de la un sistem mai bun, în România?". Le-am spus că îmi iubesc ţara, că vreau să cresc fotbalişti aici, nu acolo. Asta a fost tot. Şi mi-au dat 7, exact ca să nu trec examenul. Cum, pe ce bază? Şi cum proba asta nu s-a filmat, n-am avut nicio şansă la contestaţie. Pentru mine e clar, şi-au lăsat spaţiu de interpretare peste tot, să treacă numai cine au vrut ei. S-au făcut manevre mafiote. Niciun pic de transparenţă, de echidistanţă, totul a fost la mâna lor!". 

"Eu iubesc fotbalul, e viaţa mea, asta vreau să fac. Aşa îi şi învăţ pe copii, să fie corecţi şi curajoşi. Dar aici merge doar pe pile, de aia suntem unde suntem cu fotbalul"
Răzvan Harhătă, posesor licenţa B

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (6)
zagna
zagna  •  11 Martie 2018, 22:07

Copii, inca nu ati inteles ? Traiti aici, in tara condusa de dracnea si tarliceanu... Halal de noi !

946199078754644
Tavi A'visi  •  11 Martie 2018, 16:12

Hahahaha! Scoala de ***! Pai dumitriu a fost sofer prin Germania si a antrenat o echipa din Liga a 9-a iar acum este mare scula in bascula. Le vine si lor randul ca la ciuciuleti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digei
digei  •  11 Martie 2018, 09:42

Cand urla unii in strada ca e coruptie si ca sa iasa toti sa alungam sistemul corupt multi rad in coltul gurii zicandu-si ' hai bai ca astia-s platiti, pe mine de ce nu ma afecteaza ? " Ei uite ca rand pe rand o sa-i afecteze nu mai spun ca ne afecteaza pe toti dar ne facem ca nu vedem, ne plac aburerile, piesele alea de teatru jucate seara de seara la niste televiziuni subordonate acestui sistem.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează