FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Adrian Mititelu jr., dezlănțuit la 10 ani de la înființarea lui CSU Craiova: „Struțocămila cu pseudonimul de clonă și-a desăvârșit scopul! Le adresez public o întrebare”

Familia Mititelu n-a trecut peste evenimentele petrecute acum un deceniu / Sursă foto: Facebook +33   FOTO
Familia Mititelu n-a trecut peste evenimentele petrecute acum un deceniu / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2023 09:48 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 19:34

Adrian Mititelu jr., fiul patronului de la FCU Craiova, a publicat un amplu mesaj pe contul său de Facebook, în ziua în care se împlinesc 10 ani de la un moment istoric: înființarea societății care avea să preia marca Universitatea și să-și înceapă activitatea din liga secundă.

Fiul lui Adrian Mititelu face o retrospectivă nefardată a evenimentelor petrecute la Craiova în ultimul deceniu și „înțeapă” fără menajamente clubul lui Mihai Rotaru, pe care-l acuză, cu subiect și predicat, de „distrugerea unuia dintre cele mai importante branduri din fotbalul românesc”.

Adrian Mititelu jr., atac la CSU Craiova: „Această struțocămilă și-a desăvârșit scopul”

„Astăzi se împlinesc 10 ani de când Craiova a fost silită să se împartă în două.

Pe data de 23 iunie 2013 a fost înregistrată, la Registrul Comerțului, societatea BLUE LIONS CAPITAL SA (actuala U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA), societate ce avea să facă un contract de asociere cu Municipiul Craiova si Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova (condus de Pavel Badea) în vederea constituirii unei echipe de fotbal, ce urmărea să înlocuiască activitatea echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, care la acel moment era neînscrisă în competiție din data de 20 iulie 2011, din cauza dezafilierii abuzive de către Federația Română de Fotbal.

Această struțocămilă și-a primit imediat pseudonimul de «CLONĂ» și și-a desăvârșit scopul, achiesând la planul Federației Române de Fotbal de a se «spăla pe mâini» în urma abuzurilor făcute și a accesat locul în competiție dăruit orașului Craiova, direct în Liga a II-a

Ce a urmat este de notorietate publică si a reprezentat distrugerea unuia dintre cele mai importante branduri din fotbalul românesc”, și-a început fiul lui Adrian Mititelu mesajul. 

+29 FOTO

Adrian Mititelu jr: „Au recurs la tertipuri de cea mai joasă speță pentru ca echipa-mamă, FC Universitatea Craiova, să nu reapară în prim-plan”

„Privind retrospectiva celor 10 ani, observăm performanța experimentului de la Craiova, două Cupe ale României, una câștigată în dauna formației Hermannstadt (aflată în Liga a II-a la acea vreme) și cealaltă câștigată împotriva Astrei Giurgiu (retrogradată și în pragul falimentului la acea vreme). 

Lăsând cele două cupe în vitrina echipei proaspăt decenală, ce a manifestat acest experiment? Ură, dezbinare, scandaluri, dosare penale si procese interminabile. Poze și filmări cu stadionul plin nu mai impresionează pe nimeni. Și mai marii dictatori ai lumii aveau stadioanele pline, iar oamenii ajungeau acolo tot prin aceleași demersuri ca și în cazul de față

Practici ale cultului personalității se pare că mai dăinuiesc și astăzi. Scopul a scuzat mijloacele pentru oficialii celeilalte echipe a orasului Craiova, care au recurs la tertipuri de cea mai joasă speță pentru ca echipa-mamă, FC Universitatea Craiova să nu reapară în prim-planul fotbalului românesc. Deși, pe langă mușamalizarea dezafilierii, s-a dorit probabil și ascensiunea fotbalului craiovean, situația s-a lovit în final de reversul medaliei, la început existând mirajul progresului, dar karma răului făcut a transformat totul, treptat în stagnarea și decadența fotbalului craiovean. 

Ce ar fi însemnat ca în vara lui 2013 lucrurile să fi mers pe un făgaș normal? De ce soarta a mijlocit pentru nedreptate? Întrebări fără răspuns, dar imaginația ne permite să proiectăm un deceniu diferit și mai bun”.

Adrian Mititelu jr., dramatic: „Deci, până la urmă, a meritat?”

Mititelu jr. continuă:

„Suporterii au ajuns să iși urască idolii, gloriile Craiovei Maxima, ce și-au făcut chip cioplit pentru a-și asigura existența lunară.

Trăgând linie, binele a avut de pierdut, dar tot binele va avea și câștig de cauză în final ca în orice basm, deși ne raportăm la viața reală, finalul va fi de basm. 

(...) Pentru familia mea au fost 10 ani cât 10 vieți și toate pentru ȘTIINȚA. Autorii acestei inepții ar putea să îmi răspundă la o întrebare pe care le-o adresez public, întrebare pe care și-a pus-o și George Jung, celebrul traficant de droguri, ecranizat de Johnny Depp în filmul «Visul alb»: «DECI PÂNĂ LA URMĂ…A MERITAT?»”.

Situația de la Craiova, explicată pe scurt

  • a existat ca un singur club până în 2011, când a retrogradat sportiv, apoi a fost dezafiliat de FRF
  • în 2013, FRF a invitat un nou club, patronat de Mihai Rotaru și susținut de Primăria Craiovei, direct în Liga 2, unde ajunsese și echipa lui Mititelu
  • cele două au evoluat în același campionat, Craiova lui Rotaru a promovat în prima ligă, iar cea a lui Mititelu a intrat în faliment
  • Mititelu a înființat o nouă societate, a luat-o din Liga 4 și a ajuns în vara lui 2021 din nou pe prima scenă
  • cele două cluburi se bat pe aceeași identitate: denumire, siglă, palmares
  • marca Universitatea a fost adjudecată de clubul lui Rotaru, însă Mititelu susține că deține palmaresul istoric, diferend în privința căruia însă nu există nicio decizie definitivă a instanțelor
  • în momentul de față, cele două echipe sunt aproape imposibil de deosebit pentru cineva care nu e foarte avizat: se numesc aproape la fel, sunt în aceeași ligă, evoluează pe același stadion, au aproape aceeași siglă și au fix aceleași culori

Ce ar însemna azi dacă Universitatea Craiova nu s-ar fi rupt niciodată

- 74 de ani de existență

- 4 titluri de campioană

- 8 Cupe ale României

- o Supercupă

- semifinalistă a Cupei UEFA

- un total de 13 trofee câștigate

Tabloul dureros al decăderii celor 4 imense branduri ale fotbalului românesc

Până în urmă cu un deceniu, Steaua, Dinamo, Rapid și Craiova erau principalele branduri în fotbalul românesc, începând cu 2011 însă, rând pe rând, au început să fie rupte în bucăți, să-și piardă dreptul de a folosi marca și sigla și să ajungă să se judece în procese interminabile pentru a afla cui aparține palmaresul.

Universitatea Craiova, cândva Știința, s-a rupt în două bucăți aproape identice: stadionul și culorile chiar sunt aceleași, denumirea și sigla sunt asemănătoare în proporție de 99%.

VIDEO Adrian Mititelu: „Am fost executat, defăimat, umilit, batjocorit! Rotaru a vrut să mă omoare!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Replică nimicitoare pentru MM Stoica după atacul la staff-ul naționalei: „Sunt consternat de astfel de specimene cu «facultăți» terminate pe la Jilava și Rahova!”

Emil Grădinescu, o nouă replică pentru Ogăraru: „Nu mai există pentru mine! Mă întreb dacă nu a scris acea porcărie la comandă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (121)
TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  25 Iunie 2023, 22:11
Postat de pittt pe 25 Iunie 2023, 14:52

Nuuu, subiectul era exact falimentul FCU, și nu de acum. Tu îl eviți sistematic. Bine, e de înțeles, că n-ai ce comenta despre asta, treaba e prea clară.

Adica sumele alea furate? De infractoeul de mititelu? Sa-si plateasca datoriile asa cum le platim noi toti!!!

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  25 Iunie 2023, 22:10
Postat de tzintaru pe 25 Iunie 2023, 13:10

Sa nu-mi spui că în meciul din 2013 erai între cei 20 care susțineau clona politică abia înființată.Atatia erați adevăraților la acel meci,20!Cat despre Milan și Real nu știu să fi apărut peste noapte un alt club de fotbal care sa pretindă că el este Milan,Real.Dar la cat de încuiat ești....nu mă miră logica ta!

In 2013 am sponsorizat Universitatea Craiova si de atunci o fac an de an! Pentru ca e echipa orasului! M-am bucurat enorm cand am scapat de taranusul care ii fura din conturi! Cand a fost la pușcărie a fost si mai bine! Sper sa ajunga din nou acolo! Curand… veți vedea

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  25 Iunie 2023, 22:06
Postat de pittt pe 25 Iunie 2023, 15:11

Când a dat faliment AC Milan? Sau Real Madrid? Voi aveți nevoie de o decizie judecătorească în care să se constate că ar exista vreo legătură între FCU falimentată și FCU actuală. Mititelu nu cere așa ceva, că ar râde de el orice instanță judecătorească, la o așa inepție. N-a cerut nici în procesul de la Timișoara, unde era intervenient și ar fi trebuit să ceară ca ceea ce solicită CSU să fie atribuit FCU. Dar din nou n-a avut cum. Așa că voi nu aveți decât să dați înainte cu: ”așa cum se știe”. Altă variantă nu aveți, dar de știut știți numai voi.

Exista o denumire pentru cel care citeste dar nu înțelege! Ala esti tu! Esent aeste asta: Universitatea Craiova are zeci de mii de suporteri numai in Craiova! O iubim! Fe ce u are 80 de suporteri din booveni! Orice ar face mititelu (cel care fura din conturile Stiintei), niciodata nu va mai avea nicio tangenta cu Universitatea Craiova! Iti e clar?

Vezi toate comentariile (121)
Comentează