FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

Adrian Mutu cere intervenția federală: „Ce fac FCSB și CFR nu e ok față de restul Ligii 1. Nu se poate!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2020 17:21

Adrian Mutu (41 de ani), selecționerul României U21, consideră că în Liga 1 ar trebui să se adopte regulile fair-play-ului financiar, impuse deja de către UEFA la nivel internațional.

Ar trebui impus un fair-play financiar pentru toată Liga 1, fiindcă nu se poate ca o echipă precum FCSB, care are un patron superbogat în spate, sau ca CFR să cumpere ce vor ele, iar celelalte, cele din spate, să nu-și permită nimic”, a spus Mutu, potrivit Prosport.

CFR Cluj, sancționată în trecut de UEFA

Pentru că a încalcat fair-play-ul financiar, CFR Cluj a fost amendată în iunie 2019 cu 200.000 de euro. În plus, echipa lui Dan Petrescu a avut permisiunea la vremea respectivă să înscrie doar 23 de jucători în cupele europene, în loc de 25, cum este normal.

Banii pe care CFR Cluj trebuia să îi plătească vor fi reținuți din următoarea participare în Europa a campioanei României en-titre.

UEFA: Manchester City, OUT din cupele europene 2 ani

Manchester City a fost exclusă de UEFA din cupele europene pentru următoarele două sezoane, după ce ar fi încălcat regulile impuse de fair play-ul financiar.

Echipa lui Pep Guardiola a fost găsită vinovată de încălcarea gravă a fair-play-ului financiar, prin supraevaluarea în bilanț a sumelor din sponsorizări primite de la patronul din Emirate al clubului, șeicul Mansour bin Zayed, pentru a acoperi deficitul din perioada 2012-2016. „Nu au vrut să colaboreze!”, a explicat forul de la Nyon.

Între timp, Tribunalul de Aribtraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a confirmat apelul făcut de „cetățeni” împotriva deciziei UEFA,

VEZI ȘI:

FOTO Unde a fost surprins Jordan Pickford, portarul naționalei Angliei, care ar fi trebuit să fie la izolare

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (41)
terminator_2
terminator_2  •  16 Martie 2020, 13:21
Postat de Claude SH pe 16 Martie 2020, 09:32

E culmea cum poate sa aibe opinii acest om care nu a realizat nimic ca antrenor. Mutule, califica macar Under21 la un turneu final și apoi poți sa vorbesti! Pana atunci abia ți s-a uscat cerneala pe contractul federației și ai deschis gura? E o contradicție cu mutu care vorbește. :)) Deocamdată tu mutule vorbește prin fotbal, dacă faci sta publicul te va respecta iar, precum te-a respectat o dată, o perioada din cariera ta. Dar totul s-a oprit când ai început sa iubești praful mai mult decât fotbalul. Atunci ți-a plăcut sa îți destrami nu dor cariera de fotbalist ci și ce de familie. Astfel, când te uiți în spate, din mare jucător, ai ajuns un no-name cershetor

Mutu nu a calificat pe nimeni in viata lui, prestatiile lui ca si antrenor sunt fara valoare, fara nici o exprimare. A ajuns si el acolo pe pile, ca si in politica si la fel cam cum au ajuns toti marlanii prin frf si lpf.

terminator_2
terminator_2  •  16 Martie 2020, 13:19

Adrian Mutu a tras prea mult pe nas...Real Madrid, PSG, Inter, Galatasaray, Saktior Donetk, Chelsea etc etc etc ce ar trebui sa faca.

maccsero
maccsero  •  16 Martie 2020, 10:47

Nu mai poate KVSC de amenda de 200.000 de euro prăpădiți! UEFA se face că face.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează