FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

EXCLUSIV „Derby de România” nu-l mișcă pe Adrian Porumboiu: „Echipe surogat! FCSB - «Dinamo insolvență» nu se compară cu ce era”

Adrian Porumboiu, ca arbitru
Adrian Porumboiu, ca arbitru

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 11:34 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 11:39

Fostul arbitru Adrian Porumboiu (72 de ani) a reacționat după ce Gazeta Sporturilor a prezentat topul oficialilor care au condus cele mai multe „Derby de România”, duelurile FCSB / Steaua - Dinamo.

GSP.ro a anunțat în exclusivitate în această dimineață că Sebastian Colțescu va fi la centru la FCSB - Dinamo, derby-ul etapei secunde a noului sezon de SuperLigă.

Colțescu va conduce astfel al treilea astfel de derby, după ce a mai fost la centru între Dinamo și FCSB pe 10 mai 2013, respectiv 3 februarie 2021.

Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo
CSA STEAUA
Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo

Cu această ocazie, Gazeta Sporturilor a prezentat topul arbitrilor care au condus „Derby de România” de cele mai multe ori. Prima treaptă e împărțită de Aurel Bentu, Alexandru Tudor și Cristi Balaj, fiecare cu câte 9 astfel de meciuri arbitrate.

Adrian Porumboiu nu este de acord cu această ierarhie, argumentând că vechile derby-uri Steaua - Dinamo cântăresc mai mult decât duelurile din istoria recentă.

Adrian Porumboiu: „Ca și cum ai compara pere cu pietre. FCSB - «Dinamo insolvență» e altceva”

„Am văzut că ați făcut topul arbitrilor care au condus Steaua - Dinamo și puneți la numărătoare și meciurile de acum. Hahaha, bună gluma, păi astea sunt echipe și derby-uri surogat ale celor originale din anii '80, pe care le-am arbitrat chiar și atunci când alții se ascundeau pe sub mese de frică să nu fie delegați.

Să pui în același loc FCSB - «Dinamo insolvență» cu meciurile Steaua - Dinamo cu 80.000 - 90.000 de spectatori de atunci e ca și cum ai compara pere cu pietre.

Meciurile astea de acum le arbitrează și ăia care nu văd bine, care nu pot să alerge și cărora li se suflă în ureche ce decizii să ia”, a transmis pentru GSP.ro fostul arbitru.

Adrian Porumboiu și-a încheiat cariera de arbitru în 1997.

Mai multe știri de actualitate:

Porumboiu: „E inadmisibil și inacceptabil ce s-a întâmplat cu Stadionul Steaua! Statul lucrează doar în interes propriu”

Contract semnat! Veste de ultim moment înainte de FCSB - Dinamo

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (9)
creeperno534
creeperno534  •  20 Iulie 2023, 22:53

Parerea dumitale nu ma misca deloc

argus
argus  •  20 Iulie 2023, 21:21

Isi trag seva din realizarile "stramosilor" "Derby de Romania" O exagerare, tinand cont de definitia din Dex.ro: "Întrecere sportivă de mare importanță și prestigiu între două echipe, pentru stabilirea clasamentului" Pai, sa ma ierte Dumnezeu, sa fie a acest meci, cele doua echipe, in pozitia de stabilre a clasamentului? Apoi, caraghios, compari disputele dintre cele doua echipe cu perioada cand ambele "jucau pe cai mari" (ca folosesc aiurea mai tinerii gazetari termeni din cursele de cai ("echipa X este la doua/trei lungimi de echipa Y")! Cand ambele erau sustinute de MAN si MAI? Cand arbitrajele l-au revoltat pe un jucator de la Steaua in asemenea masura, incat si-a aratat curul in fata lojei in care se afla Valentin Ceausescu Pavlovici?) si cand "atotputernicele ministere" incorporau jucatori de la alte echipe (cititi "furau") facand-ui peste noapte "stelisti/dinamovisti"? Da! ambele echipe au avut jucatori valorosi! "Au avut", nu mai exista un jucator care sa se compare cu Jenei, Kozka, Petru Emil sau Lupescu, Dumitrache, Popa, Dinu! Stimati suporteri, ultrasi sau nu, coborati cu picioarele pe pamant, meciul acesta este un meci dintre vice-campiona si o nou promovata in Super liga!

tristan
tristan  •  20 Iulie 2023, 15:06
Postat de mogosoaia pe 20 Iulie 2023, 12:57

Are dreptate, nici valoarea echipelor nu se compara, dar nici originea lor. Un "Derby de Romania" a fost prin primavara in liga a doua. Macar actuala Dinamo are ceva in comun cu fosta Dinamo: aproximativ numele. In schimb, FCSB n-are nici in clin nici in maneca cu Steaua, care si-a consumat, de fapt, derby-ul in liga a doua cu "sora" ei de origine (sovietica).

Tu mare specialist care s studiat originea fiecărei echipe..CSA a ajuns cea mai urâta echipă din tara....Nu sunteți capabili sa vă finanțați singuri,nu sunteți capabili să faceți 1 leu profit dar faceți p..mare peste tot.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează