FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE S-a încheiat ședința AGA de la Dinamo: Vlad Iacob, revocat din funcția de administrator special. Cum s-a votat + primele reacții

Vlad Iacob / foto: Raed Krishan (GSP)
Vlad Iacob / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , - Publicat joi, 17 august 2023 14:57 / Actualizat joi, 17 august 2023 15:31

Astăzi, de la ora 14:00, a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor de la Dinamo. În urma voturilor, a fost decisă revocarea lui Vlad Iacob din funcția de administrator special. În locul lui urmează să fie numit Andrei Nicolescu. 

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Dinamo 1948 convocată astăzi a avut ca subiecte, pe ordinea de zi, revocarea lui Vlad Iacob din funcția de administrator special și desemnarea unui nou administrator în locul lui. 

Fiica Anamariei Prodan, probleme la intrarea într-un club de fițe din Mamaia » Bodyguarzii nu au lăsat-o să intre, când au văzut cum venise îmbrăcată
MONDEN
Fiica Anamariei Prodan, probleme la intrarea într-un club de fițe din Mamaia » Bodyguarzii nu au lăsat-o să intre, când au văzut cum venise îmbrăcată

Cum s-a votat în AGA de la Dinamo

În mod firesc, inițiatorul AGA, acționarul majoritar Red&White, a votat pentru revocarea lui Vlad Iacob. Al doilea cel mai important acționar, Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”, cu 12,06% dintre acțiuni, nu a fost reprezentantă în AGA, iar ceilalți acționari, ASC FC Dinamo („Dinamo Badea”) și asociația Dinamo Socios, laolaltă cu Sorin Preda și Andrei Cionca, au votat împotrivă.

La al doilea punct de pe ordinea de zi, numirea unui nou administrator special, Dinamo Badea s-a abținut, iar restul acționarilor minoritari au votat împotrivă.

Oricum, grație ponderii de acțiuni pe care o are Red&White, de 80,77%, votul acționarilor majoritari cântărește decisiv. Astfel, Vlad Iacob a fost revocat din funcție.

Vlad Iacob, imediat după ședința în care a fost „mazilit”: „Îmi închei mandatul cu mândrie”

Un ceas mai târziu după AGA, la ora 15:00, la sala de conferințe de la stadionul „Arcul de Triumf” Vlad Iacob a susținut o conferință de presă. 

„Timp de mai bine de un an, mi-am asumat un drum dificil. Pot spune că sunt pregătit să-mi închei mandatul cu mândrie, după performanța promovării, însă trebuie să rămân umil. 

Consider că Dinamo merită mult mai mult decât o simplă promovare și sunt conștient că în contextul dat nu am putut să îi ofer mai mult de atât. Eu voi continua să studiez și să-mi perfecționez competențele și sper ca în viitor să mai am ocazia să mai fac parte din conducerea acestui club”, a transmis Iacob. 

Vlad Iacob susține că nu va contesta în instanță decizia de astăzi: „Nu voi ataca această decizie, este opțiunea acționarilor să recurgă la orice mijloc legal pe care îl consideră benefic pentru ei și pentru club. Deci eu, personal, nu voi ataca această decizie”. 

Lupta pentru putere la Dinamo

Anunțul ședinței AGA de astăzi a fost făcut la Tribunalul București, secția a VII-a Civilă, încă de la începutul lunii august. Iar administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a informat judecătorul sindic că a convocat AGA la „solicitarea expresă” formulată de acționarii Dinamo 1948 SA, Red&White 2022 Management și APCH, acționari ce dețin împreună 92,8369% din capitalul social al Dinamo 1948 SA.

Mai mult, sunt semnale că și ACS FC Dinamo, ”Dinamo Badea” cum este recunoscută în rândul fanilor, dezavuează schimbarea lui Iacob cu Nicolescu în funcția de administrator special. De văzut dacă va reclama în justiție mutarea, mai ales că este implicată și în procesul deschis la Tribunalul București, privind validarea noului plan de reorganizare modificat.

Vlad Iacob și-a angajat avocat, azi va spune și mai multe în conferința lui de presă

Vlad Iacob, administratorul special în exercițiu, a anunțat de mai bine de două săptămâni că și-a angajat un avocat pentru a se asigura că procedura decurge în conformitate cu legea.

„Nu vreau să dezbat în acest moment subiectul AGA. Ce pot să spun e că am angajat un avocat care să mă reprezinte, pentru a mă asigura că procedura decurge în conformitate cu legea.

Cred în continuare în planul meu și, după un sezon în care am reușit lucruri foarte bune la Dinamo, în ciuda tututor neajunsurilor, vreau să pot să reproiectez clubul după cele mai bune practici existente în fotbalul european", a declarat Vlad Iacob.

Dinamo va avea un nou acționar: „Nu ne vom Preda niciodată!”
DINAMO
Dinamo va avea un nou acționar: „Nu ne vom Preda niciodată!”

Ancheta internă, „cireașa” de pe motivul disensiunilor dintre Andrei Nicolescu și Vlad Iacob

Disensiunile dintre Vlad Iacob și Andrei Nicolescu au degenerat după ce administratorul special și cel judiciar au anunțat că Dinamo a deschis o anchetă internă, în urma mesajului online către fani, semnat de Nicolescu, în care era prezentat proiectul de crowdfunding.

"Am demarat deja o anchetă internă pentru a clarifica dacă și în ce context au fost folosite de către terți, în mod nelegal, date cu caracter personal din baza de date aparținând S.C. DINAMO 1948 S.A. 

În condițiile în care după finalizarea anchetei interne se va dovedi că terți ar fi folosit în mod nelegal baza de date aparținând S.C. DINAMO 1948 S.A., ne rezervăm dreptul de a uzita de toate pârghiile legale pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile", este comunicatul semnat de administratorul special, Vlad Iacob, și de administratorul judiciar RTZ, la 16 iunie 2023.

Acționarii care dețin controlul la Dinamo

  • 80,77 % - cota deținută de Red&White
  • 12,06 % - cota deținută de Asociația Peluza „Cătălin Hîldan”
  • 7,03 % - cota deținută de Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (”Dinamo Badea”)
  • 0,03 % - cota deținută de Dinamo Socios, Andrei Cionca și Sorin Preda
  • 0,01 - cota deținută de Dorin Șerdean prin ”Lotus”

Citește și alte știri:

Povestea spectaculoasă a asistentului lovit în cap de fanul lui Dinamo: este militar și a fost în Afganistan » Când își află „câinii” pedeapsa

ANALIZĂ Cum se descurcă transferurile lui Dinamo » Două certitudini, alte două promisiuni, restul sunt enigme

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
Trotsky
Trotsky  •  18 August 2023, 21:53
Postat de Morujmomoruj pe 17 August 2023, 15:23

ddb nici nu a fost prezenta. prezenta era obligatorie in piata obor.

nu ddb ci acph, dar care au semnat convocatorul insa nu s-au prezentat - nu era treaba lor sa sa voteze intr-o directie sau alta. era decizia actionarului majoritar.

Trotsky
Trotsky  •  18 August 2023, 21:51
Postat de rocky3 pe 17 August 2023, 17:31

Dacă ar fi putut să conteste ceva, sigur ar fi contestat!

pai uite ca vor contesta

Trotsky
Trotsky  •  18 August 2023, 21:50
Postat de istet10 pe 17 August 2023, 23:37

Eventual pe procedura.

evident

Vezi toate comentariile (16)
Comentează