FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA

Alertă de gradul zero în Bănie » Precedentele confruntări dintre rivalele FCU și CSU s-au lăsat cu incidente: de la bătaia dintre ”Gogoașă” și Pleșan, la ciocniri între fani și jandarmi

FCU Craiova și CSU Craiova s-au duelat în 2013, în Liga 2
FCU Craiova și CSU Craiova s-au duelat în 2013, în Liga 2

Articol de - Publicat duminica, 03 octombrie 2021 10:24 / Actualizat duminica, 03 octombrie 2021 11:59

Meciul din această seară dintre FCU Craiova și CSU Craiova este primul pe care cele două rivale din Bănie îl dispută în Liga 1.

În istoria zbuciumată de după dezafilierea echipei lui Adrian Mititelu, 20 iulie 2011, și înființarea de către Primăria Craiovei a noii grupări au mai existat patru confruntări între cele două cluburi care au divizat suporterii și își revendică titulatura de Știința. 

FCU Craiova – CSU Craiova se joacă pe 3 octombrie, de la 21:00. Partida va fi liveTEXT și video pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Digi Sport și LookSport+.

Două partide au avut loc în Liga 2, în sezonul 2013-2014, și două în Liga 3, ediția 2018-2019. 

Trei dintre cele patru meciuri s-au terminat la egalitate, iar CSU Craiova are o victorie, 3-0, obținută de echipa secundă, în al treilea eșalon. Toate întâlnirile au fost cu scântei.

Episodul 1: FCU Craiova și CSU Craiova s-au încăierat pe galerie

  • FCU Craiova – CSU Craiova 0-0
  • 14 septembrie 2013, Severin, Liga 2
  • Arbitru: Alexandru Tudor

La partida disputată pe stadionul Municipal din Turnu Severin au asistat peste 8.000 de spectatori. Spiritele s-au încins la finalul întâlnirii, când jucătorii de la CSU au mers să salute galeria care venise să încurajeze FCU. Au fost tensiuni și între oficialii CSU și bodyguarzii lui Adrian Mititelu.

Echipele:

FCU Craiova: Hotoboc - Mitic, Acka, Ciucă, Cruceru - Săceanu, Mîrzeanu, Cale (71 Bălan), Frăsineanu (59 Goge) - Stoianof, Baird
Rezerve: Preda - Cosic, Mititelu Jr., Gh. Vasile, Bălaşa
Antrenor: Nicolo Napoli

CSU Craiova: Brac - Cîrjă, Pătraşcu, Ljubinkovic, I. Stancu - Fl. Pîrvu, Dragalina, Ganea (Dragu), Gado – Sin (46 Precup), Dragicevic (82 Voinea)
Rezerve: Irimia - Creţu, Scarlat, Velcovici
Antrenor: Erik Lincar

Episodul 2: Gogoașă l-a bătut pe Pleșan

  • CSU Craiova – FCU Craiova 0-0
  • 23 noiembrie 2013, stadion Ion Oblemenco, Liga 2
  • Arbitru: Cristian Balaj

La fel ca la Severin, în septembrie, a ieşit scandal între jucători. De data aceasta, înainte de meci. Portarul Andrei Preda, alias „Gogoaşă”, azi unul dintre liderii Peluzei Sud, l-a bătut pe Mihăiță Pleşan, iar căpitanul gazdelor n-a mai putut juca, acuzînd probleme medicale. 

Mai mult, Preda a dat și în Silvian Cristescu, oficial al CSU. Tensiunile au izbucnit când delegaţia celor de la FCU a ajuns la stadion, iar înainte să li se permită accesul la vestiare, jucătorii au fost controlaţi de către poliţia locală pentru a nu introduce materiale pirotehnice pentru galerie.

Pentru FCU a fost primul meci disputat pe arena „Ion Oblemenco” de la dezafiliere, după mai bine de doi ani de pauză. Chiar şi din postura de vizitatoare, echipa lui Mititelu a fost susținută de circa 15.000 de spectatori.

Echipele:

CSU Craiova: Brac - Ljubinkovic, Fl. Pătrascu, Izvoranu, Velcovici - Precup, Dragalina, Voinea - Ganea, Curelea, Gorovei. Antrenor: Ovidiu Stângă

FCU Craiova: Hotoboc - Mitic, Acka, M. Ciucă, Buşu - Săceanu, D. Stoica, Mârzeanu - Baird, Stoianof, Cl. Bălan. Antrenor: Nicolo Napoli

Episodul 3: Fanii FCU, gazați de jandarmi pe Extensiv

  • CSU Craiova II – FCU Craiova 1-1
  • 2 noiembrie 2018, Liga 3, stadion Craiova - Extensiv
  • Au marcat: Luis Nițu (72) / Florin Costea (81)
  • Ovidiu Bic a ratat un penalty

La meciul de pe Extensiv au fost lăsați să intre doar 300 de spectatori, alte câteva sute, de ambele părți, au fost lăsate la porți. Jandarmii au apelat la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fanii FCU care forțau intrarea. 

Cei rămași pe afară au urmărit meciul pe telefoane, din jurul stadionului. Pe stream. CSU Craiova II versus „oaspeții”, așa au scris organizatorii pe grafica transmisiunii. 

Alertă de gradul zero în Bănie » Precedentele confruntări dintre rivalele FCU și CSU s-au lăsat cu incidente: de la bătaia dintre ”Gogoașă” și Pleșan, la ciocniri între fani și jandarmi

Spre finalul jocului, fanii lui FCU au dat foc unor obiecte în tribune, iar fumul negru și gros l-a făcut pe arbitru să oprească din nou meciul până când Jandarmeria a evacuat susținătorii formației lui Mititelu. În urma incidentelor, 9 jandarmi au ajuns la spital.

Alertă de gradul zero în Bănie » Precedentele confruntări dintre rivalele FCU și CSU s-au lăsat cu incidente: de la bătaia dintre ”Gogoașă” și Pleșan, la ciocniri între fani și jandarmi

Episodul 4: FCU Craiova și-a compromis șansele de promovare

  • FCU Craiova – CSU Craiova II 0-3
  • 3 mai 2019, Liga 3, Severin

VEZI MECIUL INTEGRAL

FCU Craiova, mare favorită la promovarea în Liga 3 la startul sezonului, și-a compromis definitiv șansele de promovare după acest eșec suferit pe teren propriu în fața marii rivale. Echipa lui Adrian Mititelu a terminat pe locul 2, după Turris Turnu Măgurele.

VIDEO Conferința lui Adrian Mutu înaintea duelului FCU Craiova - CSU Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1:

Boloni, dorit cu insistență în Liga 1: „E primul pe lista mea! E number one”

Mihai Iosif, anunț categoric după încă un pas greșit făcut de Rapid: „Asta trebuie să ştie absolut toată lumea!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează