FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

ANALIZĂ GSP Fiecare echipă cu arbitrii ei „de casă”! Concluzii incredibile: cine sunt „aliații” lui FCSB, CFR Cluj și CS Universitatea Craiova

Fiecare dintre cele 3 candidate la titlu are câte 1-2 +23   FOTO
Fiecare dintre cele 3 candidate la titlu are câte 1-2 "aliați" în rândul "centralilor" FOTO Elena Driu

Articol de , , - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 07:25 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 09:11

ANALIZĂ. GSP a radiografiat care sunt arbitrii cu care rivalele la titlul de campioană au bifat cel mai mare procentaj de puncte câștigate, dar și cei care au produs cele mai mari pagube.

  • Concluziile sunt incredibile: fiecare dintre cele 3 are câte 1-2 "aliați" în rândul "centralilor": CFR merge cu trioul Kovacs-Colțescu-Petrescu, FCSB are tripleta Hațegan-Barbu-Colțescu, în vreme ce Craiova a bifat maximum când i-a avut pe Feșnic, Rusandu și Călin. 

Meciul CFR - Dinamo 1-0, în care oaspeții au acuzat violent prestația brigăzii de arbitri, care a dictat două cartonașe roșii în prima repriză în tabăra trupei lui Gigi Mulțescu, a redeschis eterna discuție și polemică din fotbalul românesc: cât de viciat e campionatul intern de către arbitri și în ce măsură campionatul se va decide și în acest sezon în funcție de influența pe care cluburile o au în rândul celor care sunt subordonați Comisiei Centrale a Arbitrilor? 

Gazeta Sporturilor propune o analiză și dintr-o altă perspectivă. Care sunt "centralii" cu care, pe parcursul acestui sezon, FCSB, CFR și Craiova au dat cel mai bun randament? Nu judecați prin prisma erorilor, ci a procentajului de puncte atins de fiecare club în parte raportat la numărul maxim de puncte puse în joc atunci când arbitrul respectiv s-a aflat la centru! Iar concluziile sunt extrem de interesante.

Kovacs: pro-CFR, anti FCSB&Craiova

Prima și cea mai elocventă e că fiecare club are cercul său de arbitri cu care se simte confortabil și cu care câștigă meciurile pe bandă rulantă. De exemplu, CFR are două nume cu care a atins 100%. Unul e Istvan Kovacs, cu care s-a impus în două meciuri complicate, ambele acasă: 2-0 cu FCSB și 2-1 cu Viitorul. 

În schimb, același Kovacs se află și pe lista FCSB-ului, dar la "dușmani". Clubul lui Becali l-a avut tot la două meciuri, dar procentajul e de numai 16%, adică un singur punct din 6!!! Același lucru e valabil și pentru Craiova! 

Procentajele lui Kovacs cu primele 3 clasate

EchipăMeciuri arbitratePuncte echipă (procentaj)
CFR Cluj2100%
FCSB216%
Craiova216%
+19 FOTO

FCSB: 15 puncte din 15 cu Hațegan! 

Liderul la zi are și el un aliat important! Ecusonul numărul 1 al României: Ovidiu Hațegan! A primit un număr-record de meciuri ale FCSB-ului în actualul sezon, nu mai puțin de 5 și în absolut toate roș-albaștrii s-au impus, chiar dacă adversarele s-au numit CFR, Craiova, Botoșani, Viitorul. În schimb, "centralul" din Arad n-a fost prea prietenos cu celelalte formații de pe podium.

Procentajele lui Hațegan cu primele 3 clasate

EchipăMeciuri arbitratePuncte echipă (procentaj
FCSB5100%
CFR366%
Craiova250%

Craiova: 27 de puncte din 27 posibile cu tridentul Feșnic-Rusandu-Călin

Și în privința trupei din Bănie există 3 nume de arbitri cu care CS Universitatea Craiova s-a descurcat formidabil. Feșnic, Rusandu și Călin au condus o treime din jocurile din acest sezon ale oltenilor, iar concluzia a fost perfectă pentru clubul lui Rotaru: punctaj maxim!

59%a fost procentajul reușit împreună de FCSB și CFR cu Feșnic, Rusandu și Călin, doar 16 puncte tot dintr-un total de 27

Aliații principali

CFR Cluj:

ArbitruProcentaj puncte câștigateNr. meciuri arbitrate
Kovacs100%2
Colțescu100%2
R. Petrescu83%4
Bârsan783

FCSB:

ArbitruProcentaj puncte câștigateNr. meciuri arbitrate
Hațegan100%5
Barbu100%2
Colțescu100%2
Cojocaru77%3

Craiova:

ArbitruProcentaj puncte câștigateNr. meciuri arbitrate
Feșnic100%4
Rusandu100%3
Călin100%2
Chivulete66%2
  • * au fost luați în calcul arbitri care au condus cel puțin două jocuri pentru fiecare echipă

Cum arată raportul erorilor 

EchipăErori PRO - CONTRA
CFR12-9
FCSB10-10
Craiova7-9

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat nu există disproporții mari în privința raportului greșelilor pro și contra, în privința celor 3 echipe din frunte. CFR e pe plus, Craiova are un ușor pasiv, în vreme ce FCSB e pe zero!

Colțescu e prieten cu toată lumea 

"Centralul" din Craiova, care a fost scos de pe lista FIFA la începutul acestui an, e un talisman atât pentru CFR, cât și pentru FCSB, o postură în care nu se regăsesc și alți arbitri. CFR are punctaj maxim cu el la centru, la fel și gruparea antrenată de Toni Petrea. 

Cum la jocurile Universității Craiova n-a fost delegat fiindcă e din același oraș cu clubul oltean, Colțescu e, practic, în relații bune, cel puțin pe parcursul actualului sezon, cu toate echipele importante. 

La polul opus este Mladinovici, care a condus meciurile tuturor celor 3 candidate la titlul de campioană şi niciuna nu are procentaj de 100%. CFR atinge 66% cu el la centru, Craiova la fel, în vreme ce FCSB l-a avut delegat o singură dată și a pierdut, 1-2 în deplasare cu Voluntari

17 meciuriale FCSB-ului au fost fluierate de un arbitru cu ecuson FIFA la ora acelui joc; CFR și Craiova au avut arbitri internaționali în 16 runde

10e numărul meciurilor FCSB-ului în acest sezon în care "centralul" a încasat o notă sub 6 din partea GSP, ceea ce înseamnă că a arbitrat prost sau foarte prost, în vreme ce la CFR această situație s-a întâlnit la 7 etape, iar în cazul Craiovei la 6

O să fie toată lumea pentru CFR. Corupție nu mai există. Există ordine. Niciun arbitru nu mai ia șpagă. Nu mai există corupție în fotbal, nu mai e mită. Sunt stăpânii sus, care le dau direcție. Pe Craiova, pe Steaua nu poți să le furi așa, dar ați văzut ce le-a făcut celor de la Dinamo. Cu noi nu o să poată să facă așa ceva. Dinamo a fost furată. E clar că e, de undeva, teleghidat. Kovacs ne-a furat cu CFR, după aia a vrut să ne mai pârlească o dată cu Viitorul. O să vedeți că pe Bârsan îl mai dă o dată la CFR. Pe Bârsan l-au trimis că e kamikaze.
 - Gigi Becali, pentru AS.ro

VIDEO Marius Avram rupe tăcerea la 10 ani de la arestatea tatălui său: „A fost un șoc pentru familia noastră. E nevinovat!”

Citește și alte știri de actualitate

EXCLUSIV Ungaria cucerește Ardealul! Guvernul Viktor Orban face încă o echipă de fotbal în România, după Csikszereda și Sepsi

VIDEO Florin Niță a semnat astăzi și a fost prezentat în stil mare! Fosta vedetă a lui Arsenal i-a fost alături + Fanii au format „Florin Niță gang”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (86)
dansy
dansy  •  08 Aprilie 2021, 13:14
Postat de dodo001 pe 07 Aprilie 2021, 08:55

Daca se calculează punctele acumulate prin aliați, veți vedea ca CFR e cam pe locul 3, Fcsb si CSU Craiova fiind in fața ei.

Care sunt aliatii Universitatii??????

dansy
dansy  •  08 Aprilie 2021, 13:10
Postat de dresko pe 07 Aprilie 2021, 09:53

să luăm ultimul meci FCSB Craiova. după mintea gspeilor, faultul lui Miron, din pozitie de ultim apărător la ivan, în careu e greșeală pro Craiova deși a fost clar penalty. iar baletul lui Octavian Popescu în careu e greșeală contra FCSB. concluzia: GSP = zero barat

MIron nu face faulr dar face o neglijenta care se pedepseste cu penalty.Imi aduc aminte cum a judecat Craciunescu o faza asemanatoare dupa meciul Universitatii,de la Craiova, cu Gaz metan.Atunci Constantin cade in careau si vine un jucator care se impiedica de piciorul sau.Arbitrul da penalti pentru Gaz metan si Craciunesci spune ca a fost o neglijenta a lui Cosnstantin!Asa ca d-le Craciunescu ar trbui sa te retragi ca deja ai devenit pe nibil si de fapt d-ta in functie de cum te scoli dimineata dai verdicte contradictorii.De mai multe ori ne-ai povestit despre neglijenta in careu a fundasilor si mereu ai sustinut ca pt asa ceva se da penalti.Dar acum o intorci ca la Ploiesti.

dansy
dansy  •  08 Aprilie 2021, 12:10
Postat de andi_frunzescu pe 07 Aprilie 2021, 17:38

Domnilor de la GSP.Daca scrieți un articol vă rog să îl scrieți până la capăt și să nu omiteți nimic sau sa vă faceți că nu vedeți.L-ati uitat pe R.Petrescu care a împins de la spate clona politică csuc 2013 la meciul cu Sepsi din tur.Sepsi trebuia să beneficieze de un penalty clar văzut de toți specialiștii iar golul marcat de colici a fost din offside clar.In următoarea etapă cu Astra Giurgiu, această tentativă de echipă a beneficiat din nou de ajutorul arbitrilor,înscriind un gol dintr-o poziție flagrantă de offside.La meciul cu Voluntari din tur,FC Voluntari trebuia să beneficieze de o lovitură de la 11 metri la scorul de 1-1.Din nou viciere de rezultat.Greseli grave de arbitraj,greșeli evidente,greșeli de arbitraj concomitente,care au împins de la spate acest hibrid politic ilegal înființat ilegal în anul 2013 din ordin politic.

Habar nu ai de fotbal.La Sepsi nu s-a putut dovedi ca a fost offside la golul lui Koljici .Desi s-au dat 30 de reluari din niciuna nu a reiesit ca ar fi fost offside.Au urlat unii ca tine care probabil au trei ochi si vad numai ceea ce ar dori sa vada.Despre celelalte doua meciuri ce sa mai zic.Vii aici numai cu inventii.Ar trebuia sa-ti indrepti aten tia asupra altor cluburi nu asupra Universitatii Craiova care joaca numai pe teren.

Vezi toate comentariile (86)
Comentează