FOTBAL  »  Superliga  »  SISTEM VAR

Ce paradox! Deși sunt decisivi în Superligă, arbitrii VAR câștigă mai puțin decât tușierii

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 20:51 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 21:47

Gazeta Sporturilor a făcut o analiză a importanței sistemului de Arbitraj VIDEO în Superligă, iar concluzia e clară: în actualul sezon, din care s-au disput 263 de meciuri, arbitrii nu văzuseră inițial 45% din penalty-urile acordate și aproape 50% din eliminările produse în urma unui cartonaș roșu direct.

În condițiile în care impactul arbitrajului video a fost unul incredibil de mare în Liga 1, cu un volum foarte mare de erori corectate, se naște o întrebare: cât se mai justifică acum modul în care e remunerat arbitrul VAR raportat la cei din teren, mai ales la asistent? 

Pe cine a ajutat și pe cine a dezavantajat apariția VAR? » CFR Cluj contestă sistemul, dar a beneficiat de el, precum FCSB. Pentru Rapid și Craiova ar fi fost mult mai bine fără + Raport șocant pentru Farul
ANALIZĂ
Pe cine a ajutat și pe cine a dezavantajat apariția VAR? » CFR Cluj contestă sistemul, dar a beneficiat de el, precum FCSB. Pentru Rapid și Craiova ar fi fost mult mai bine fără + Raport șocant pentru Farul

E corect ca un arbitru VAR să câștige mai puțin chiar și decât un asistent?

Arbitrul video câștigă jumătate din venitul unui „central" și cu aproape 20% mai puțin decât un asistent. 

Practic, cei doi asistenți adună împreună mai mult de dublu față de VAR, în condițiile în care în peste 90% din situațiile posibile de ofsaid, tușierii oricum lasă să se termine faza, după care își arată decizia, care, indiferent cum arată, e analizată și fie e validată, fie e invalidată de VAR.

Care sunt baremele arbitrilor în Liga 1

ArbitruSuma (lei)
Central6.000
Asistent3.700
VAR3.000
Rezervă2.000
Asistent VAR2.000
Cheltuieli700*

 * arbitrii pot deconta cel mult 700 lei pentru o delegare, în privința costurilor cu transportul

43%din penalty-urile acordate în actualul campionat, în toate cele 264 de meciuri, au venit ca urmare a intervenției VAR

48%din eliminările directe dictate în acest sezon au fost cu ajutorul VAR

VIDEO Gigi Becali prefațează duelul cu Farul: „Nici ipotetic nu iau în calcul înfrângerea”

Citește și: 

Golgeterul echipei din Superligă, EXCLUS din lot după o bătaie în toată regula la antrenament! GSP are prima reacție: „L-am găsit căzut, praf! Nu-l veți mai vedea!”

Ce știe în plus Pițurcă? Reacție misterioasă în direct: „Veți vedea, Steaua nu va aparține în totalitate de Ministerul Apărării! Nu domnul Talpan decide ce se va întâmpla cu echipa!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează