FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Atac împotriva „principalilor-marionete” din Liga 1: „Meseria de antrenor a fost dusă în derizoriu. D-aia m-am și lăsat”

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2023 12:09 / Actualizat joi, 22 iunie 2023 12:43

Marin Dună și Mihai Ciobanu sunt antrenorii din acte, cu licență PRO, la FC Voluntari, respectiv FC Botoșani. Altfel, Ilie Poenaru și Marius Croitoru sunt cei care conduc antrenamentele, decid echipa și schimbările în timpul unui meci. Fost jucător, antrenor și conducător, Valeriu Răchită trage un semnal de alarmă împotriva acestor situații din fotbalul românesc.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Vivi, dacă te pricepi așa bine, de ce nu mai antrenezi? 
- Merg la toate cursurile licenței Pro pentru că trebuie să mă updatez. Dar niciodată nu mi-aș închiria licența, cum se întâmplă în fotbalul românesc! Meseria de antrenor a fost dusă în derizoriu. De anumiți inși care au făcut școala pentru a sta pe bancă și a li se ordona schimbări, echipă, tot ceea ce înseamnă meseria pe care și-au ales-o. Și nu este ușor să ajungi acolo. Mie nu mi-a impus nimeni, niciodată, nimic. D-aia m-am și lăsat. Ha, ha, ha!

- Nimeni, niciodată, nu ți-a impus ceva?
- Era Pinalti la Piatra Neamț, acum vreo 15 ani. Îmi zice Piți: "Vezi că te vrea Pinalti acolo!". Mă întâlnesc la un hotel în București și stăm de vorbă. La un moment dat îmi zice: "Vivi, vezi că poate sun și eu, câteodată, să....". "Ce să faceți?!". "Poate nu vezi că unul e accidentat". "Domnule primar, credeți că eu sunt atât de chior încât să nu văd? Dacă veți suna pe bancă, voi pleca în timpul meciului! Și-atunci fac conferința de presă...". "Da, da, da". Și nu m-a mai sunat nimeni după discuția asta.

- Revin! De ce nu mai antrenezi?
- Eu vreau să decid asupra unui obiectiv pe care trebuie să-l construiești în stilul tău. Fără să fie interacțiune dintr-o parte sau alta. Când intri în vestiar, trebuie să fii jupân! Jucătorii sunt foarte șmecheri și foarte deștepți. Te distrug dacă te simt... Eu știu un antrenor care a fost de curând la FCSB și făcea o ședință video. Jucătorii se jucau pe telefoane, nici nu se uitau. "Lăsă-ne, mă, că știm noi cine face echipa...". Vestiarul câștigă meciurile, campionate și trofee.

- Dar dacă ți se oferă mână liberă și un proiect?
- Sunt în discuții pentru această vară cu o echipă din Liga 2 care-și propune un proiect de performanță. Nu m-ar interesa o echipă de Liga 1 care să termine pe locurile 7-9, dar nici de Liga 2 care să cheltuiască banii.

CITEȘTE ȘI:

Renunțare surprinzătoare a lui Gică Popescu, după ce l-a „mitraliat” în direct pe selecționer!
PLECARE
Renunțare surprinzătoare a lui Gică Popescu, după ce l-a „mitraliat” în direct pe selecționer!
Fotbalistul dorit de FCSB a semnat după întâlnirea decisivă cu Gigi Becali: „Gata! Nu mai am niciun stres”
FCSB
Fotbalistul dorit de FCSB a semnat după întâlnirea decisivă cu Gigi Becali: „Gata! Nu mai am niciun stres”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
deal1
deal1  •  22 Iunie 2023, 15:31

poate te pune Burleanu la vreo nationala daca tot te pricepi asa bine la meseria asta

iung811
iung811  •  22 Iunie 2023, 15:11

Mare paguba-n ciuperci cu marele antrenor civic.

gigimarga2
gigimarga2  •  22 Iunie 2023, 14:44

Ca omul are pacatele lui e clar , dar ca meseria de antrenor a ajuns o farsă ,asta e o realitate pe care nimeni nu o poate contrazice ,. ( poate doar cel mai longeviv antrenor român respectiv *** care si a facut propria echipa doar pentru a nu putea nimeni sa l dea afară)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează