FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali improvizează și cu Alexandru Băluță! » FCSB îl va testa în amicale pe noul post

Alexandru Băluță, foto: Imago
Alexandru Băluță, foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 13 iunie 2023 23:08 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 23:25

Alexandru Băluță e văzut ca soluție pentru a acoperi iminenta despărțire de Malcom Edjouma, care nu mai vrea sub nicio formă să lucreze cu Gigi Becali. 

FCSB l-a antamat pe Alexandru Băluță, iar prima întrebare în privința lui e unde anume va fi folosit, ca poziție în teren.

Dorinel Munteanu atacă 4 tehnicieni din SuperLiga: „Pentru mine, nu sunt antrenori”
ATAC
Dorinel Munteanu atacă 4 tehnicieni din SuperLiga: „Pentru mine, nu sunt antrenori”

Ce rol îi pregătește FCSB lui Alexandru Băluță 

Deși în tricoul Universității, între 2014 și 2018, a evoluat în linia celor 3 atacanți, dreapta sau stânga, iar în străinătate a jucat rolul decarului, dar într-un modul 4-2-3-1, fiind plasat în spatele atacantului, la FCSB i se pregătește rolul de inter în sistemul 4-3-3.

Și el ar urma să fie cel care să acopere golul lăsat de despărțirea de Edjouma, fotbalist care nu mai dorește sub nicio formă să continue în roș-albastru, din cauza tratamentului la care a fost supus din partea lui Gigi Becali.

Pe această poziție va fi și încercat în cele două meciuri amicale pe care FCSB le va susține în cantonamentul din Olanda, unul dintre adversari fiind PAOK Salonic. Ar urma să completeze cu Olaru cuplul de mijlocași centrali ofensivi, care să evolueze în spatele atacantului.

Totuși, nu e singura zonă de teren în care Alex poate să joace. O poate face foarte bine și ca atacant, stânga sau dreapta, însă la FCSB în aceste posturi va avea o concurență extrem de dură.

Ar putea să joace mai degrabă în dreapta, acolo unde în 2023 au tot fost încercate multe nume: Cordea, Miculescu, Octavian Popescu, Sorescu.

3 meciuriare Băluță ca mijlocaș central din 141 pentru Craiova. La Akademia Pușkas, nu are niciun meci pe acel post

Comparativ cu Edjouma, cifrele și parametrii pe care Băluță i-a avut în sezonul trecut sunt mult inferiori. Alexandru Băluță a evoluat pentru Akademia Puskas, echipă care a terminat pe locul 4 în Ungaria.

Ca parametri, Alex Băluță este mai slab ca Edjouma

ParametruAl. BăluțăEdjouma
Meciuri2740
Titular1934
Goluri211
Pase de gol53
Șuturi la poartă1,521,6
Șuturi pe poartă0,630,6
Pase precise69%78%
Mingi pierdute76
Mingi recuperate2,14,6
Dueluri câștigate39%55%
Index InStat220233
* cu excepția meciurilor, golurilor și paselor de gol, celelalte capitole sunt mediile sezonului pe meci  
Becali improvizează și cu Alexandru Băluță! » FCSB îl va testa în amicale pe noul post

7 luniau trecut de la ultimul gol marcat de Băluță, a înscris pe 9 octombrie 2022, în meciul Paks - Akademia Puskas 1-3, iar de atunci a bifat 16 meciuri consecutive fără reușită pe tabelă

Alex Băluță e pe alt tipar, nu cred că știe să se apere. E un jucător tehnic, speculativ. Se doresc a fi vânduți, probabil, și Coman și Tavi. Nu? Eu cred că singurul loc în care ar putea să joace titular ar fi în spatele vârfului. Acum, sincer vorbind, l-a luat ca să nu joace?

- Marius Lăcătuș, la Digi Sport

Citește și alte știri de FCSB: 

Lăcătuș a comentat ultimul transfer din SuperLiga: „Sincer, l-a luat ca să nu joace?”

Becali s-a distrat pe seama alegerii rivalului Varga: „Poate ia o mandolină și cântă mai bine. Cine știe?”

Mihai Rotaru, 20 de minute în direct » Culisele trădării lui Băluță: „A fost iubit în Craiova până ieri! Am mesajele. Dacă se ducea la FCSB pentru un leu în plus, înțelegeam”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
albalbastru72
albalbastru72  •  14 Iunie 2023, 13:22
Postat de Mr_Mister pe 14 Iunie 2023, 08:48

Echipa va nu mai slabă, ci cu mult mai slabă decât anul trecut! L-au dat pe Sorescu și l-au reactivat pe Crețu, o panaramă de jucător! L-au dat afară pe Tamm, cel mai bun din apărare anul trecut și l-au păstrat pe Dawa, cel mai mare gafeur. Iar Cristea cred că era peste ce poate oferi Harut. La mijloc, Edjouma, clar mai eficient decât Băluță! Iar în atac îl trec pe unul dintre cei mai slabi dintre atacanții din Liga I în dauna celui mai eficient, Compagno!!! Ăștia de la Steaua se sabotează singuri. N-am văzut în viața mea atâta prostie în conducerea unei echipe. Probabil, nu va termina anul viitor în primele trei echipe. Adversarii jubilează când văd atâta prostie.

99% adevarat ce spui,doar ca numele echipei e zecesebe(10!).Nu mai spune toate astea ca poate citeste cine nu trebuie si nu e bine.

Pisicuta10
Pisicuta10  •  14 Iunie 2023, 12:37

Baluta este cu doua degete mai inalt decat Elton. Nu va avea forta si barbatia pe care si-o doreste nea Gigi la FCSB.

capatana
capatana  •  14 Iunie 2023, 11:12

Prin septembrie isi va cauta echipa, probabil va ajunge la U Cluj sau Voluntari

Vezi toate comentariile (17)
Comentează