FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA „Am pornit o mică revoluție!” » Neamțul de pe banca lui Sepsi, întrebat direct: „Cât de departe e naționala României de Ungaria?”. Cum a răspuns

Bernd Storck, în perioada în care antrena naționala Ungariei / Sursă foto: Imago Images +14   FOTO
Bernd Storck, în perioada în care antrena naționala Ungariei / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 21:49 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 22:19

Bernd Storck, 60 de ani, omul care a dat tonul renașterii naționalei Ungariei, pe care a calificat-o la EURO 2016 după peste patru decenii de așteptare, vorbește în interviul acordat Gazetei în Antalya despre cum a ajuns reprezentativa de la Budapesta să fie una dintre prezențele constante la „masa bogaților” de pe continent. EURO 2024 va însemna al treilea European consecutiv accesat de maghiari.

Actualul antrenor al lui Sepsi, neamțul Bernd Storck, poate fi considerat lejer unul dintre arhitecții actualei selecționate a Ungariei, pe care a călăuzit-o între 2015 și 2017, cu un succes palpabil, din funcția de director sportiv.

În acel interval, Ungaria s-a calificat la primul European după 44 de ani de așteptare, performanță pe care Storck o numește astăzi „un miracol”.

Bernd Storck, întemeietorul naționalei top class a Ungariei: „Am pornit o mică revoluție în fotbalul de acolo”

Storck e deja unul de-ai casei printre maghiari, nu întâmplător a fost decorat cu ordinul de merit „Magyar Érdemrend”, al patrulea ca importanță în Ungaria. Familiarizat cu fotbalul din patria lui Viktor Orban, Bernd Storck a acceptat să dezvolte în interviul acordat reporterilor GSP inclusiv aspecte legate de ascensiunea naționalei de la Budapesta.

„Am fost sceptic, dar sunteți mult peste!” » Bernd Storck, confesiuni de marcă în primul interviu amplu de la venire + ce nu-i place în România: „Nu e ca-n alte țări”
INTERVIU
„Am fost sceptic, dar sunteți mult peste!” » Bernd Storck, confesiuni de marcă în primul interviu amplu de la venire + ce nu-i place în România: „Nu e ca-n alte țări”

„Cred că, în acea perioadă, am pornit o mică revoluție în fotbalul de acolo. Am fost responsabil de națională inclusiv ca director sportiv. Mulți jucători care evoluau atunci la tineret sunt acum în echipa națională.

Cred că Marco Rossi (n.r. - actualul selecționer) a continuat în această manieră, a mers pe același stil. Când i-am dus la EURO 2016, a fost un miracol! A fost un adevărat miracol atunci, calificându-ne după 44 de ani.

+10 FOTO

Dar nivelul s-a îmbunătățit de la an la an. Acum, e a treia oară la rând, a doua oară pentru Rossi, când naționala merge la EURO. De la an la an, de la campanie la campanie, naționala Ungariei s-a îmbunătățit.

Cred că Rossi a făcut o muncă fantastică acolo. A venit cu o tactică, a găsit un stil și a reușit să-i facă să joace fotbal. A dus naționala Ungariei la un nivel internațional ridicat. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare", a punctat Storck.

25de meciuri a strâns Bernd Storck pe banca naționalei Ungariei, soldate cu opt victorii, șapte egaluri și zece înfrângeri

Bernd Storck, despre comparația inevitabilă Ungaria - România: „Și voi aveți clasă!”

Chestionat pe marginea unei comparații între Ungaria și actuala națională a României, reputatul tehnician neamț și-a ales cu grijă cuvintele:

„Asta-i dificil de spus la acest moment. Și voi aveți clasă individuală, aveți jucători foarte buni. Dar e puțin dificil... Nu sunt atât de apropiat de naționala României, sunt un pic mai apropiat de cea a Ungariei și nu vreau să spun ceva greșit. Nu vreau s-o fac. Dar cred că, dacă veți continua în același mod, orice este posibil”.

150,15milioane de euro valorează naționala maghiară, potrivit Transfermarkt. Naționala lui Iordănescu e cotată la 81,15 milioane

Vezi și alte noutăți din cantonamentele echipelor românești:

Neschimbat! La 43 de ani, fostul căpitan din Liga 1 se pregătește cot la cot cu fotbaliști mai tineri cu 20 de ani! GSP a surprins imaginile în Antalya

Monitorizați din dronă! Oltenii au trecut la un alt nivel, antrenamente speciale în Turcia sub comanda bulgarului Ivaylo Petev

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
brujo
brujo  •  06 Ianuarie 2024, 14:33
Postat de Nagyvagany pe 06 Ianuarie 2024, 13:59

Un jucator de unul singur nu face nimic! Echipa ca intreg conteaza! Vezi de ex. nationala Poloniei cu Lewandowski ... Si multe alte nationale. Eu zic ca ambele nationale, ceea a Ungariei respectiv cel al Romaniei vor face surprize placute la EURO.

Inteleg ca esti ungur si romana nu e limba ta de baza, dar fractura ai avut-o la logica. Eu ma refeream strict la cotele de pe Transfermarkt. :))) N-am zis nimic altceva.

Nagyvagany
Nagyvagany  •  06 Ianuarie 2024, 13:59
Postat de brujo pe 06 Ianuarie 2024, 11:45

La unguri doar Szoboszlai e cotat la 75 de milioane. Cam cat toti de la noi. :)

Un jucator de unul singur nu face nimic! Echipa ca intreg conteaza! Vezi de ex. nationala Poloniei cu Lewandowski ... Si multe alte nationale. Eu zic ca ambele nationale, ceea a Ungariei respectiv cel al Romaniei vor face surprize placute la EURO.

brujo
brujo  •  06 Ianuarie 2024, 11:45

La unguri doar Szoboszlai e cotat la 75 de milioane. Cam cat toti de la noi. :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează