FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Croitoru dezvăluie că fotbalistul român pe care l-a descoperit e aproape de un supertransfer: „O să-l vândă în Germania”

Bogdan Racovițan
Bogdan Racovițan

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 20:20 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 20:44

Marius Croitoru a fost antrenor la FC Botoșani, iar toți jucătorii care au ajuns în Moldova au venit la propunerea lui. În cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, tehnicianul de 42 de ani a vorbit la superlativ despre fotbalistul care l-a impresionat cel mai mult: Bogdan Racovițan, fundașul de 22 de ani proaspăt campion al Poloniei cu Rakow. Croitoru dezvăluie că jucătorul e la un pas să ajungă în Germania.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Marius, au fost mulți jucători pe care i-ai crescut, de cine ți-a plăcut mai mult?
- Racovițan! Acum din ce știu are discuții pentru un transfer în Germania și o să-l vândă! Un băiat incredibil de serios, un băiat pe care l-am adus de la echipa a doua a lui Dijon.

- Cum l-ai descoperit?
- L-am văzut trei meciuri la juniori și l-am adus la echipă. Toți jucătorii aduși la Botoșani au fost văzuți și aduși doar de mine. Domnul Iftime s-a ocupat de vânzare, dar mereu cu acordul meu. Atunci l-am vândut pe Haruț la FCSB, juca Chindriș și i-am explicat lui Racovițan că nu pot să-l scot pe Chindriș.

Croitoru: „I-am spus lui Racovițan că șase luni de zile nu joacă, ci doar se antrenează”

- Și? Ce-a zis?
- I-am spus că șase luni de zile nu joacă, ci doar se antrenează. După care i-am promis că o să fie juniorul folosit.

- Serios? N-a jucat deloc, deloc?
- Deloc! Un copil incredibil de educat, care n-a scos nicio vorbă. Nici nu știam dacă e în vestiar dacă nu mă uitam după el. Șase luni doar s-a antrenat, a asimilat ca un burete. A intrat în ultima etapă cu Sepsi, apoi a jucat cu mine toate minutele.

600 de miide euro a plătit Rakow pentru Racovițan celor de la FC Botoșani în ianuarie 2022

11 meciuridin 31 de etape a strâns și Racovițan pentru Rakow în campionat, 10 ca titular, unul intrat pe parcurs, în alte 11 partide fiind rezervă

Acuzat că și-a favorizat fiul!

David Croitoru a schimbat cluburile în funcție de ce angajamente găsește tatăl lui. După 3 ani la FC Botoșani (2019-2022) și 3 luni și jumătate la FCU Craiova (iulie - octombrie 2022), tânărul mijlocaș central a semnat cu FC Argeș. Întrebat dacă l-a promovat doar pentru că era băiatul său, Marius Croitoru a răspuns.

Croitoru dezvăluie că fotbalistul român pe care l-a descoperit e aproape de un supertransfer: „O să-l vândă în Germania”
David Croitoru, în perioada de la FC Botoșani

„Are talent, dar trebuie să muncească dublu față de cât o face acum. Oriunde s-ar duce sau dacă ar merge cu mine are această greutate, că este băiatul antrenorului. El a rămas la FC Argeș, unde e apreciat de Bogdan Argeș Vintilă și mai departe e decizia antrenorului. Cu mine, la Botoșani, în ultimul an a jucat în doar două meciuri. Dacă va face carieră va depinde doar de el. Are 19 ani și totul depinde de sacrificiile pe care vrea să le facă, pentru că se învârte într-o lume foarte grea”, explicat tehnicianul.

Regula Under 21 e bună, dar doar pentru acest palier de vârstă. Foarte mulți jucători care termină nu-și mai găsesc locul. Aici este problema foarte mare! Dacă ar fi un jucător care n-ar depinde de criteriul de vârstă îl vom găsi și după 22, 23 de ani. Sunt unii jucători care n-au valoare să joace la 18-19 ani, sunt forțați, după care se caută altul în locul lui
Marius Croitoru, antrenor

Citește și:

Cine e sfătuitorul din umbră al lui Gigi Becali? El e fostul fotbalist care l-a propus pe Ștefan Târnovanu la FCSB: „Pot spune că l-am crescut”
PRIETENII LUI OVIDIU
Cine e sfătuitorul din umbră al lui Gigi Becali? El e fostul fotbalist care l-a propus pe Ștefan Târnovanu la FCSB: „Pot spune că l-am crescut”
De la fotbal la kickboxing » Benny Adegbuyi și-a spus povestea la „Prietenii lui Ovidiu”: „Tata e nigerian, dar eu mă simt sută la sută român. Țin cu FCSB”
PRIETENII LUI OVIDIU
De la fotbal la kickboxing » Benny Adegbuyi și-a spus povestea la „Prietenii lui Ovidiu”: „Tata e nigerian, dar eu mă simt sută la sută român. Țin cu FCSB”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  10 Mai 2023, 20:48

Serios ? Groparul acesta de antrenor mai este bagat in seama? Mai are curajul sa iasa in fata, la interviuri, dup dezastrul pe care l-a facut la Fc Arges atat dpdv tehnico-tactic cat si dpdv al transferurilor, dezastru care s-ar putea sa ne coste locul in liga 1 ? Rusine sa ii fie! Asa ar fi ajuns si Craiova daca nu se prindea repede Mititelu ce ii poate pielea baiatului asta...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează