FOTBAL  »  Superliga  »  PENSIE

Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul român și de la cel olandez: „La noi, persoanele cu dizabilități trăiesc foarte greu”

Articol de GSP - Publicat luni, 26 decembrie 2022 09:47 / Actualizat luni, 26 decembrie 2022 09:51

Invitat la Podcastul Profu' de Sport, Mihai Neșu, 39 de ani, a explicat că beneficiază de două pensii, una din partea statului român și una din partea statului olandez. 

„Fiind accident de muncă, atunci beneficiez de pensia asta (nr. din Olanda) care mă ajută destul de mult să mă descurc. Nu mă ajută total, fiindcă am cheltuieli destul de mari cu tot felul de lucruri care îmi trebuie mie într-o lună, dar, slavă Domnului!, am mai avut și bani puși deoparte din fotbal și încă nu s-au terminat. Dar nici nu mai e mult”, a dezvăluit Mihai Neșu. 

Conform Antena 3, Mihai Neșu ridică o pensie de 3000 de euro de la statul olandez, iar România îi plătește o pensie de 100 euro pe lună și una de însoțitor de 300 euro. „Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască. Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le greu părinților lor să-i să-i ajute și să le ofere toate condițiile”, a explicat pentru sursa citată. 

Am viața așa, organizată cu ajutorul lui Dumnezeu, fiindcă au venit oameni în viața mea pe care eu nu i-am căutat expres. Au apărut așa, așa s-a întâmplat, și nu poți să pui asta decât pe seama unei binecuvântări și a unui ajutor. Fiindcă da, e greu să fii paralizat... Eu am avut, să zic așa, binecuvântarea și șansa să fi fost fotbalist și, strângând destul de mulți bani, să pot să îmi permit să îmi cumpăr tot felul de lucruri care să-mi ușureze existența de paralizat. Dar tocmai asta mă responsabilizează și mă face să mă implic în ajutarea celor cu dizabilități, încercând să le ofer și lor, cam cât pot, o părticică din ceea ce am putut eu să să am beneficiind de o situație materială mai mai bună.
- Mihai Neșu la Podcastul GSP Profu' de Sport

„A fost un semn!” » Mihai Neșu, despre minunea trăită imediat după ce s-a întors de pe Muntele Athos

Invitat la podcastul „Profu' de Sport”, Mihai Neșu, 39 de ani, a vorbit despre stadiul lucrărilor la centrul de recuperare pe care-l construiește la Oradea, acolo unde, prin intermediul fundației sale, a strâns din donații peste trei milioane de euro din 2019 și până în prezent.

Pe lângă faptul că Neșu și colegii din fundație se sfătuiesc cu părinții de pe Muntele Athos în luarea deciziilor importante ce vizează construcția de la Oradea, fostul fotbalist mai spune că, imediat după una dintre vizitele sale pe Sfântul Munte, o persoană ce a dorit să-și păstreze identitatea anonimă s-a oferit să doneze 100.000 de euro pentru proiectul de suflet al lui Neșu. Totul aici. 

Citește și alte știri despre Mihai Neșu: 

Mihai Neșu, amintire amuzantă de la palat, cu Gigi Becali în prim-plan: „«Bichonul?», cel mai cuminte? Ăsta face cel mai urât!”

Lui Mihai Neșu i-au dat lacrimile când a vorbit despre MM Stoica: „Sfatul lui m-a salvat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
odoacru
odoacru  •  26 Decembrie 2022, 13:49

Bine ca sunt bani pentru pensii speciale.

Dino
Dino  •  26 Decembrie 2022, 13:41

Bravo Mihai pentru ca incerci sa faci ceva, indiferenta naste monstri.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează