FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj a reușit un supertransfer » Doar 300.000 de euro pentru serviciile unui triplu campion al României

CFR Cluj l-a cumpărat definitiv pe Boli
CFR Cluj l-a cumpărat definitiv pe Boli

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iunie 2020 09:00

CFR Cluj a cheltuit 300.000 de euro ca să-l păstreze pe apărătorul francez Kevin Boli (28 de ani), achiziționat definitiv de la Guizhou Hengfeng.

CFR îl va avea în continuare pe Kevin Boli. Fundașul central în vârstă de 28 de ani ar fi trebuit să revină în China, la Guizhou Hengfeng, după 30 iunie, chiar în timpul play-off-ului. Campioana a rezolvat situația, l-a cumpărat pe Boli cu 300.000 de euro, suma trecută drept clauză pentru transfer definitiv în contractul de împrumut al apărătorului. 

CFR Cluj a reușit un supertransfer » Doar 300.000 de euro pentru serviciile unui triplu campion al României

CFR Cluj, și cu jucătorul, și cu banii 

Afacerea e excelentă și fiindcă Petrescu îl consideră pe Kevin un jucător de bază, și datorită datelor economice. Clujul îl vânduse pe Boli la Guizhou în iulie 2018 cu 2,5 milioane de euro. Răscumpărarea a costat cu 2,2 milioane de euro mai puțin. Stoperul plecase în China odată cu Dan Petrescu. Echipa era ultima în clasament când au ajuns ei acolo și avea să retrogradeze la finalul sezonului. Dan a revenit în Ardeal și l-a repatriat pe Boli, inițial sub forma unui împrumut. Kevin a bifat doar 13 partide în stagiunea actuală din Liga 1. A apărut mai rar în campionat din cauza rotației pe care a aplicat-o Petrescu. Antrenorul a folosit fotbaliștii cei mai importanți în toate partidele din cupele europene și a utilizat o formulă "B" în dese rânduri în campionat. 

Rămâne și Vinicius

Înainte să-l cumpere pe Boli, CFR se mai asigurase că va păstra un fundaș titular, pe veteranul Vinicius. Brazilianul de 35 de ani a primit un contract pentru încă un sezon, până la 30 iunie 2021. El a ajuns în Gruia în 2017 și a participat la cele mai recente două titluri pe care le-au câștigat vișiniii. A fost activ și ca timp petrecut pe teren, cu 82 de prezențe în campionat, și cu golurile marcate, 10, un randament ofensiv impresionant pentru un apărător central. 

450.000 de euroa plătit CFR în septembrie 2017, când l-a cumpărat pe Boli de la Viitorul. Hagi îl adusese pe nepotul lui Basile Boli, fostul fundaș de la Marseille din anii '90, gratis de la Mouscron

4fundași centrali concurează pentru două locuri de titulari în formula lui Petrescu: Boli, Vinicius, Burcă și Cestor. Dan a modificat des echipa în prima parte a sezonului, în cupele europene și în campionat, așa că i-a rulat pe toți patru. Acum va exista o concurență reală, fiindcă ardelenii mai evoluează doar în Liga 1

VIDEO / Cozmin Gușă despre ascensiunea CFR-ului în vremea lui Paszkany

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

CFR Cluj a spulberat-o pe Gaz Metan într-un meci amical! Urmează derby-ul cu FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
ipsilante
ipsilante  •  09 Iunie 2020, 22:12

L-am mai criticat pe Dan Petrescu pentru iesirile lui mai ciudate dar, ramane unul dinre cei mai buni antrenori romani de fotbal, din istorie si un excelent motivator. Daca antrenori buni Romania mai are, buni motivatori, inaintea abordarii partidelor, aproape ca ii putem numara pe degetele de la o mana. Sumudica, unul dintre ei, numeste asta "rautate", pe care o transmite antrenorul fotbalistilor, inainte si in timpul partidelor. Asa o fi! Cert este ca, in ziua de azi, fara aceasta "rautate", in afara a tot ceea ce presupune pregatirea tehnico-tactica a unui joc, este aproape imposibil sa faci performanta. In momentul de fata, la acest capitol Dan Petrescu si CFR, in Liga I, nu au rival. Vor castiga la pas campionatul. Sunt fan Stiinta si nu-mi place sa recunosc acest lucru. Dar, ASTA E, ACUM! FORZA STIINTA!

felix_grandet
felix_grandet  •  09 Iunie 2020, 09:55
Postat de Alice Popa pe 09 Iunie 2020, 09:32

Daca bate CFR duminica, nu mai prezinta interes Play-Off-ul. O fi bine?! O fi voie?!? Se pierd multi bani...

Stai linistit cu conspiratiile. Ati vazut prea multe filme si nu mai sunteti ancorati in realitate. Iar Gigi nu e vreun villain precum Thanos, Jocker sau Lex Luther. E un recidivist pe care doar pleava il ia in serios (o parte il si idolatrizeaza). Nu poate influenta nimeni rezultatul. Nici LPF, nici FRF. CFR Cluj va castiga fiindca este mult mai valoroasa. FC FCSB are un lot foarte slab. Este de asteptat ca FC FCSB sa nu traga nici macar pe poarta (ca si in ultima intalnire dintre cele 2 echipe). Cum crezi tu ca poate pierde CFR? Nici egal nu pot face, chiar daca arbitrul ar fi cu FC FCSB (greu de crezut ca se poate intampla asta la Cluj). Ce sa faca arbitrul? Sa anuleze toate golurile? :))) Sunteti naivi cand il vedeti pe Gigi mai mare decat e... Iar FC FCSB e numai marketing gen Piata Obor - gura mare.

1581870215401957
Andronic Popovici  •  09 Iunie 2020, 09:37

Gusa esti asa de alunecos ca slanina din Magazine ,numai cine nu te cunoaste mai crede ce spui tu ,ma mir ca te mai baga cineva seama dar ....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează