FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Minune în Gruia: jucătorii CFR-ului sunt într-o situație nemaiîntâlnită!

CFR Cluj a câștigat în prima etapă, 2-0 cu Poli Iași // sursă foto: Facebook @ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ
CFR Cluj a câștigat în prima etapă, 2-0 cu Poli Iași // sursă foto: Facebook @ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ

Articol de , , - Publicat luni, 17 iulie 2023 18:33 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 19:28

Jucătorii lui CFR Cluj au banii la zi, o situație care e o raritate în Gruia, unde plățile întârziau mai mereu. Conducerea a vândut jucători și a reușit să facă rost de fonduri pentru achitarea lefurilor pentru fotbaliștii care au mai rămas.

CFR Cluj a reușit să plătească salariile la zi tocmai acum, după ce echipa a pierdut titlul în urma a cinci ani cu succese. Fotbaliștilor le-au fost achitați inclusiv banii pentru luna iunie.

Un personaj-cheie, surprins alături de Argăseală în Ghencea
STADION
Un personaj-cheie, surprins alături de Argăseală în Ghencea

Raritate la CFR Cluj: jucătorii sunt cu banii la zi!

S-a întâmplat rar ca vișiniii să-și încaseze salariile la timp, clubul a funcționat „pe datorie” de obicei, chinuit de faptul că nota de plată era cea mai mare din întreg campionatul, cel mai „gras” buget salarial.

Societatea s-a repliat în vara aceasta, după ratarea titlului, nu a mai investit în achiziții costisitoare și a vândut tot ceea ce a putut fi vândut. Scuffet și Boateng, cei mai buni din stagiunea precedentă, au mers la Cagliari, respectiv la Jeonbuk. Italianul a costat un milion de euro, în schimbul ghanezului au venit două milioane.

Transfer-cadou pentru Andrei Burcă

Clujul l-a cedat și pe Yuri la Neftchi Baku pentru 400.000 de euro, apoi a anunțat și despărțirea de Andrei Burcă, dat la Al Akdoud pentru 600.000 de euro. Suma încasată în schimbul internaționalului român nu e una grozavă, însă conducerea i-a respectat jucătorului dorința de a merge într-un loc în care să câștige mai mulți bani.

Andrei are 30 de ani și a semnat cu nou-promovata din Arabia Saudită un contract pentru două sezoane. El va câștiga un milion și jumătate de euro în toată perioada pe care o va petrece în Asia.

Oricare jucător de la CFR Cluj e de vânzare

CFR Cluj va păstra aceeași politică în continuare, mai are jucători pe tarabă. Mai este posibil ca Dan Petrescu să-l achiziționeze din Gruia și pe Ermal Krasniqi. Kosovarul era unul dintre fotbaliștii favoriți ai lui Dan în perioada pe care au petrecut-o împreună la Cluj.

Cu Mandorlini la conducere, statutul lui Krasniqi nu mai e la fel de bun. Italianul a schimbat sistemul într-un 5-3-2 în care nu mai există extreme și de aceea kosovarul a rămas fără post. El a fost rezervă în prima etapă, la 2-0 cu Poli Iași, și a intrat pe teren doar spre finalul jocului.

Cu lotul mult subțiat din cauza vânzărilor din vara aceasta, Mandorlini a mai alimentat echipa cu jucători din Italia, fotbaliști pe care îi cunoștea și pe care i-a adus gratuit, fiindcă nu aveau contracte.

28,5 milioane de eurodatora CFR la sfârșitul anului 2022, conform bilanțului pe care l-a raportat societatea. Cea mai mare parte a datoriei provine din creditele pe care Ioan Varga, proprietarul clubului, le-a acordat de-a lungul timpului

Cristian Balaj: „Ne vom bate pentru titlu!”

Președintele Cristian Balaj e convins că echipa va continua să fie una foarte bună în campionatul românesc, chiar dacă a vândut jucători importanți: „Vom lupta în continuare pentru câștigarea campionatului”.

CFR a fost campioană cinci ani la rând după ce societatea a ajuns în proprietatea lui Ioan Varga, înainte de eșecul din stagiunea trecută, una în care vișiniii abia au prins un loc de Conference League.

Clujul a avut ghinion la tragerea la sorți a preliminariilor: a picat cu Adanaspor, din Turcia, cel mai greu adversar peste care ar fi putut să dea.

Fotbaliștii vânduți de CFR Cluj în vara aceasta

JucătorUnde a ajunsSuma încasată (mil. €)
BoatengJeonbuk2
ScuffetCagliari1
A. BurcăAl Akdoud0,6
YuriNeftchi0,4

Mai multe știri despre CFR Cluj: 

Când joacă FCSB, CFR Cluj și Sepsi în Conference League: zilele și orele anunțate de UEFA + cine arbitrează

Pierdere grea » Nou-venitul de la CFR s-a rupt și ratează 5 meciuri tari!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Ceferinho
Ceferinho  •  19 Iulie 2023, 17:34

Morgan si Kresic sunt rezolvati.

remarque
remarque  •  19 Iulie 2023, 13:14

5-3-2 inseamna ca nu mai ai jucator in banda? Ca joci chiprile cu fundasii in atac? Krasniqi e chiar valoros si nu cred ca Mandorlini e atat de prost incat sa-l tina pe banca daca franele nu-l vor vine de kosovar.

Gerson
Gerson  •  18 Iulie 2023, 08:25

Ce fumeaza ăsta? Nu a fost la meciul cu Iașului?Au echipa de liga a doua!si jucatori de liga a treia!Cat de afumat să fii sa poți abera in felul acesta?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează