FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Se răzbună Burleanu pe Balaj? » Ce greșeală FATALĂ ar fi comis Nelu Varga

CFR Cluj crede că prestațiile ostile ale arbitrilor ar proveni din nevoia președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (38 de ani), de a-și umfla mușchii
CFR Cluj crede că prestațiile ostile ale arbitrilor ar proveni din nevoia președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (38 de ani), de a-și umfla mușchii

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 13:58 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 14:34

CFR Cluj crede că prestațiile ostile ale arbitrilor ar proveni din nevoia președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (38 de ani), de a-și umfla mușchii. Președintele campioanei, Cristi Balaj (51), îi susținuse pe toți oponenții lui Burleanu.

„Am râs când i-am auzit strigând «hoții! hoții!». Dacă și la CFR ni se întâmplă așa ceva e chiar culmea!”. Mihai Rotaru a reacționat astfel după discuțiile care i-au urmat acelui egal de la Cluj, 1-1.

Cade recordul de spectatori! Număr uriaș de bilete vândute pentru FCSB - CFR Cluj
FCSB - CFR CLUJ
Cade recordul de spectatori! Număr uriaș de bilete vândute pentru FCSB - CFR Cluj

Se răzbună Răzvan Burleanu pe Cristi Balaj?

Conducătorul Universității Craiova s-a referit la reputația pe care o aveau clujenii, de asistați ai Federației, ai Ligii Profesioniste, ai arbitrilor. Clujul a ajuns acum să se plângă de tratamentul de care are parte. Mai ales Dan Petrescu a acuzat arbitrii, dar patronul Ioan Varga e și el convins că ar exista un plan anti-CFR.

Cristi Balaj a fost mereu anti-Burleanu

E posibil să fie real? Surse de la Cluj caută să lege „retrogradarea” vișiniilor de evenimente care au avut loc în anii aceștia: „Neluțu l-a angajat pe Balaj la cererea lui Marcel Ciolacu, pe care îl cunoștea foarte bine. El a ignorat atunci o posibilă reacție pe care ar fi putut-o avea Burleanu”. Ciolacu e președinte al Camerei Deputaților și s-a afișat în perioada aceasta alături de oficiali ai clubului.

De ce ar fi fost Burleanu afectat de o astfel de angajare? Cristian Balaj, fost arbitru, l-a susținut pe Gică Popescu în campania din 2014, iar după patru ani a făcut parte din echipa lui Ionuț Lupescu. Balaj a fost în mod constant un critic al lui Burleanu și al oamenilor săi și a existat chiar și un scenariu în care fostul "central" ar fi candidat pentru postul de șef al Federației.

Răzvan Burleanu, „frățiorul lui”

Varga a amenințat recent că se va retrage din fotbal, supărat fiind din cauza prestațiilor anti-CFR pe care le-ar fi avut arbitrii. Anunțul lui a venit după cinci ani în care clubul a câștigat cinci titluri de campion cu aceeași conducere a Federației, cu aceiași arbitri, cu aceeași Comisie Centrală a Arbitrilor.

El nici măcar nu avea o relație ca a oricărui conducător de club cu Burleanu. „Atunci când îl suna, Neluțu îi spunea lui Răzvan doar «frățiorul meu» sau «fratele meu mai mic» Cu Stoichiță era și mai apropiat, era «nea Mihai» oricând”, povestesc sursele.

Aceleași surse susțin că relația a devenit una rece din momentul în care Varga a ales să-l aducă pe Balaj în club împotriva lui Burleanu și în favoarea prietenilor din politică: "Nici măcar Dâncu nu a reușit să mai intermedieze legătura, lui Răzvan i s-a părut o îndrăzneală prea mare să îl aleagă pe un rival al său".

Mai rămân Cristi Balaj și Dan Petrescu la CFR Cluj?

Balaj a spus recent „să vedem dacă CFR și-i mai permite pe Balaj și pe Dan Petrescu”, un semn că reducerea costurilor ar putea să îl determine să renunțe la postul acesta. 

Înainte să fie la Cluj, el condusese Agenția Națională Anti-Doping, un post în care fusese numit politic. Atunci când a existat cazul lui Pîrvulescu, fundașul stânga fost la FCSB care a recunoscut la GSP Live că fusese dopat, Balaj, ca șef al ANAD, l-a sunat pe moderatorul emisiunii, Costin Ștucan, căruia i-a transmis că „l-ai ajuta dacă ai veni și tu la ședință!”. Balaj avea rolul unui procuror, al unui acuzator în cazul acela, și îl ruga pe ziarist să îl salveze pe acuzat.

VIDEO. Toate detaliile înaintea meciului FCSB - CFR Cluj:

Mai multe articole de actualitate:

Se anunță dezastrul la CFR Cluj » Reforma din club se poate transforma într-un coșmar, dacă ardelenii nu participă în grupele europene
CFR CLUJ
Se anunță dezastrul la CFR Cluj » Reforma din club se poate transforma într-un coșmar, dacă ardelenii nu participă în grupele europene
Italienii anunță: Tătărușanu este aproape de o revenire la FCSB, la aproape 10 ani de când a plecat din Liga 1
FCSB
Italienii anunță: Tătărușanu este aproape de o revenire la FCSB, la aproape 10 ani de când a plecat din Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
Dannyp1
Dannyp1  •  12 Mai 2023, 18:23

ce straniu...si lumea nu intelege...pai, la cati bani a facut Nelu varga...cati bani a adus CFR-ul...si ei nu au MEREU bani???? pai voi ce credeti...la cum au luat titlurile alea 6...oare nu trebuia sa DEA AFARA...pai rezista cat unge...ca sprijinul politic nu e moca... Dar din pacate...in primul an cu VAR....nu s-au mai putut face magariile pe fata...asa ca Nelutu se retrage,,,,a fost frumos, s-a produs, acum, banii s-au impartit fiecare an...cum nu se mai poate merge acolo...la facut malai...PA PA

us27steaua
us27steaua  •  12 Mai 2023, 17:12
Postat de yellowstone_vs pe 12 Mai 2023, 15:23

CFR castiga cu FCSB iar Farul castiga la Craiova !!!

sigur tibi iq 33. si vitanul tau barzesti bate cele mai bune echipe din liga 1 si otelu pierde cu cele mai slabe echipe din plyaoff din liga a 2-a. si cand te-ai trezit era dimineata. cel mai tare este ca clona csa practic v-a bagat bete in roate pe fatza ca sa nu promovati direct. ha ha ha. asa va desfiintati.

tictictic
tictictic  •  12 Mai 2023, 17:10

Domnilor, nu e nicio surpriza ruptura asta; era doar o chestiune de timp si de interese ca intreaga "fratie" sa se transforme intr-o "vendetta". Este o practica uzuala in clanurile mafiote; azi esti fratele meu, maine esti dusmanul meu de moarte (vezi "La Piovra", "Clanul Sicilienilor" sau seria "Nasul"). Asadar, era de asteptat ca astia sa-si scoata cutitele pe masa, cand interesele alora ce detin puterea nu mai converg cu cele ale partenerilor de "afaceri".

Vezi toate comentariile (26)
Comentează