FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

ANALIZĂ GSP Serie neagră la CFR Cluj! Nu s-a întâmplat asta de la ieșirea din insolvență

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 15:45 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 00:42

CFR Cluj trece prin cea mai lungă serie neagră, 7 meciuri fără victorie în toate competiíile în care e angrenată. În ultimii 6 ani, de la ieșirea din insolvență, timp în care a câștigat 5 titluri consecutive de campioană (2018-2022), nu s-a mai întâmplat așa ceva. 

Au fost câteva serii de 4 partide fără victorie, două de 5 (august- septembrie 2018 și aprilie-mai 2023), dar niciodată de 7.

Gigi Becali a pus ochii pe vedeta de la CFR Cluj » Nelu Varga anunță: „Discutăm”
CFR CLUJ - FCSB 1-1
Gigi Becali a pus ochii pe vedeta de la CFR Cluj » Nelu Varga anunță: „Discutăm”

La final de 2020, CFR Cluj doar o victorie într-o serie de 8 partide

O singură dată în acești ani, ardelenii au trecut prin momente asemănătoare celor pe care le parcurg cu Andrea Mandorlini la timonă. 

Adică într-un interval de 8 meciuri, au căștigat doar unul, înregistrând 5 înfrângeri și două remize. S-a întâmplat în perioada octombrie 2020 - decembrie 2020, când antrenor era Dan Petrescu. 

Dar în acel interval, echipa din Gruia era angrenată pe trei fronturi, Europa League, unde se calificase în grupe, campionat și Cupa României.

Seria a început cu un 1-1 acasă, cu Young Boys (grupele EL), continuând tot în Gruia cu un 0-1 cu Gaz Metan și apoi un altul, usturător, 0-5 cu AS Roma (grupele EL) în deplasare. 

A urmat un respiro în Liga 1, victorie la Pitești, 2-0 cu FC Argeș, după care au venit alte 4 partide fără victorie: 0-1 acasă cu UTA (campionat), 0-2 tot pe teren propriu cu AS Roma (grupele EL), 0-1 în deplasare cu Poli Iași (Cupa României), și 0-0 acasă, cu CSKA Sofia (grupele EL).

Dan Petrescu a plătit cu postul, iar Edward Iordănescu, înlocuitorul său, a luat titlul

La capătul acelor 8 partide cu un singur succes, s-a lăsat cu urmări. Dan Petrescu a plecat de la CFR, lăsând echipa pe locul 3 în campionat. 

În locul său a venit Edward Iordănescu, a doua oară, după scurta experiență la ardeleni, cu doi ani și jumătate în urmă. Cu noul tehnician, CFR a redus considerabil ecartul fașă de primele clasate și a terminat sezonul regulat pe locul secund, la numai un punct de FCSB

Iar în play off a întors ierarhia câștigând titlul. Era cel de-al patrulea campionat consecutiv câștigat de CFR și primul pentru Edward Iordănescu.

VIDEO Gigi Becali, despre arbitrajul din CFR Cluj - FCSB 1-1: „Mă enervez și îmi fac păcate!”

Citește și: 

Urmează revoluția la CFR Cluj: 7 transferuri în iarnă! Au fost anunțați primii jucători care pleacă
CFR CLUJ
Urmează revoluția la CFR Cluj: 7 transferuri în iarnă! Au fost anunțați primii jucători care pleacă
Rezultat mincinos? » Avem raportul derby-ului CFR Cluj - FCSB
CFR CLUJ - FCSB 1-1
Rezultat mincinos? » Avem raportul derby-ului CFR Cluj - FCSB

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează