FOTBAL  »  Superliga  »  REGULAMENT

CFR Cluj și Craiova vor o schimbare majoră de regulament! Cluburile din Liga 1 sunt de acord, iar LPF a trimis o înștiințare către FRF

Craiova și CFR Cluj vor ca echipele să aibă 9 rezerve în Liga 1 +49   FOTO
Craiova și CFR Cluj vor ca echipele să aibă 9 rezerve în Liga 1

Articol de GSP - Publicat joi, 30 aprilie 2020 20:57

Liga 1, suspendată din cauza stării de urgență impusă după pandemia de coronavirus din România, s-ar putea relua în iunie, iar cluburile vor juca mai multe meciuri într-un timp scurt. Motiv pentru care CFR Cluj și Craiova vor schimbarea regulamentului.

Într-un comunicat publicat de LPF, semnat de secretarul general Justin Ștefan, se arată că CFR Cluj și Craiova, două dintre echipele care se luptă la titlu, vor schimbarea regulamentului. Astfel, cele două formații au înaintat o propunere pentru ca articolul  45.5 din ROAF  să se modifice, iar echipele să poată înscrie pe foaia de joc 20 de fotbaliști, dintre care 9 rezerve, în loc de 18 fotbaliști, dintre care 7 rezerve.

Echipele din Liga 1 sunt de acord

LPF spune că, informal, cluburile din Liga 1 au fost de acord cu creșterea numărului de rezerve , de la 7 la 9. Liga a trimis propunerea către FRF. Pentru a se adopta noul regulament, e nevoie de aprobarea Comitetului Executiv al FRF sau a Comitetului de Urgență.

„Tot astăzi am înaintat către FRF solicitarea comună primită din partea CFR Cluj și U Craiova 1948 Club Sportiv privind modificarea art. 45.5 din ROAF după cum urmează: „Echipele participante în Campionatul Național Liga I au dreptul să înscrie în raportul de arbitraj maxim 20 de jucători, dintre care nouă jucători de rezervă. Echipele din Liga I au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național”.

Această propunere a fost agreată, în mod informal, de către toți reprezentanții cluburilor din cadrul competiției Casa Liga 1. Urmează ca propunerea înaintată de către LPF să fie analizată de FRF, în vederea adoptării unei decizii finale. Reamintim că, potrivit Statutului FRF, orice modificare de regulament poate fi efectuată numai cu aprobarea Comitetului Executiv sau a Comitetului de Urgență al FRF.   

Propunerea formulată de cluburile din Casa Liga 1 va putea fi analizată de FRF și în lumina demersului întreprins de FIFA, care a înaintat către IFAB, în urmă cu trei zile, o propunere de modificare a Legilor Jocului pentru a permite echipelor să poată face cinci schimbări în timpul meciurilor, inclusiv la nivelul primei ligi din fiecare țară. O decizie finală urmează să fie luată de către IFAB, organismul care controlează Legile Jocului. Această măsură a fost propusă deoarece frecvența mai mare a meciurilor din perioada următoare, în vederea finalizării competițiilor naționale, ar putea să crească riscul de accidentare a jucătorilor, ca urmare a suprasolicitării acestora”

Comunicat LPF

„ Echipele au dreptul să înscrie în raportul de arbitraj maxim 18 jucători, dintre care şapte jucători de rezervă”
Articolul 45.5 din ROAF

5 schimbări în Premier League

În Premier League s-ar putea face 5 schimbări în restul sezonului rămas de jucat. Modificarea temporară de regulament, necesară la ritmul infernal în care se va recupera sezonul, ar permite doar 3 „ferestre” pe parcursul jocurilor. (Detalii pe larg AICI)

VIDEO.Cum va arăta sportul după Covid-19 » Sporturile au fost grupate pe 4 categorii de risc

Citește mai multe știri din Liga 1:

Șoc în Liga 1! LPF acuză că deținătorul drepturilor TV a trecut la amenințări: „Va solicita returnarea unei părți din sumă

EXCLUSIV VIDEO Cum i-a înfruntat Gică Hagi pe „greii” Mircea Sandu și Gino Iorgulescu la Sportul: „O să vedeți voi cine sunt eu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  01 Mai 2020, 00:02

de ce sa treci pe foaie 9 rezerve, sa ce? sai bagi 3 din ei si sa-i enervezi pe cei 6 care nu o sa joace nici un minut???? la ce ajuta 9 rezerve? nu ajung 5 sau 7 cat sunt acum????

dora
dora  •  30 Aprilie 2020, 22:20

5 schimbari sunt cam multe. 4 mi se par suficiente. Iar unul din cei 2 jucatori titulari U 21 sa joace minim 15 minute, daca nu se accidenteaza.

pote
pote  •  30 Aprilie 2020, 22:15

mai bine se desfiinteaza competitiile astea! sa devina sportul sport,nu imbogatire pentru puturosi!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează