FOTBAL  »  Superliga  »  PRONUNȚARE

Un fost președinte din Liga 1, care a devalizat conturile clubului, obligat de instanță să plătească 12 milioane de lei!

FC Vaslui a fost una dintre echipele importante din Liga 1
FC Vaslui a fost una dintre echipele importante din Liga 1

Articol de - Publicat vineri, 10 iulie 2020 11:50 / Actualizat vineri, 10 iulie 2020 13:54

Ciprian Damian, fostul președinte al clubului FC Vaslui, considerat „țapul ispășitor” pentru dispariția echipei, va fi executat silit pentru suma de 12 milioane de lei.

După șase ani de la dispariția clubului din Vaslui, Curtea de Apel Iași a decis atragerea răspunderii materiale pentru Ciprian Damian, fost președinte la echipa patronată de Adrian Porumboiu. Suma este de 12 milioane de lei, însă ar fi putut fi considerabil mai mare. În prima instanță se hotărâse o sumă de trei ori mai mare, informează Vremea Nouă.

Suma ar fi putut fi decisă pentru a acoperi un contract de administrare fals făcut de Damian, în valoare de aproape 11 milioane de lei, plus banii ridicați de acesta din caserie, pentru care nu a depus justificări. Beneficiarii celor 12 milioane de lei vor fi firmele care la momentul respectiv finanțau FC Vaslui, însă Damian ar fi lăsat datorii și la Finanțe, scrie sursa citată.

Damian, vinovat de falimentul de FC Vaslui

Judecătorii de la Tribunalul Vaslui înștiințează faptul că Damian ar fi făcut prestări de servicii și acte de comerț în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice (clubul de fotbal). Pe deasupra, acesta ar fi încasat personal remunerații pentru activități de administrator al societății.

„În perioada 01.01.2011-22.10.2014, pârâtul Damian Ciprian Iulian și-a însușit fraudulos, cu intenție, din conturile debitoarei, suma de 10.950.245, iar prin Sentința civilã nr. 191/F/17, au fost anulate mai multe dispoziții de plată, având ca obiect transferul de bani în cuantum de 10.950.245 lei, fiind considerat transfer fraudulos în dauna creditorilor”, informează judecătorii.

Importantă este și următoarea mențiune a acestora: „Judecătorul sindic reține că prin faptele stabilite în sarcina sa, pârâtul (n.red. Damian Ciprian) a determinat ajungerea debitoarei în stare de insolvență, încălcând obligatiile elementare instituite în sarcina oricărui administrator”.

Sursa citată mai informează faptul că Damian ar fi folosit banii clubului pentru a-și cumpăra bunuri în interes personal. De exemplu, un ceas de lux în valoare de 22.000 lei. De asemenea, acesta ar fi oferit sume importante de bani, de ordinul zecilor de mii de lei, unor diverse persoane care nu aveau nicio legătură cu clubul.

Citește mai multe știri de actualitate:

Oferte pentru doi titulari ai campioanei CFR Cluj: „Prețul va fi între două și patru milioane de euro”

Mirel Rădoi dezvăluie sfatul pe care i l-a oferit lui Gigi Becali pentru a scoate FCSB din criză: „Asta trebuie să faci, nașule!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
demolarii
demolarii  •  10 Iulie 2020, 15:40

De studiat dosarul. Balanescu și Negoita pot fi următorii....

107991897552266
Piramidon Quijote  •  10 Iulie 2020, 14:00

O să se împuște și ăsta-n gât , ca Bombonel , la 10 metri pe lângă , face 3 ani de hotel ( pârnaie pentru băieții deștepți) , dacă nu se apucă de scris , și iese după 3 luni , și s-au dus banii ... Asta-i Românika ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează