FOTBAL  »  Superliga  »  REGULA U21

EXCLUSIV Cluburile au învins! FRF schimbă regula U21 » Cum va arăta în noul sezon + clauza impusă de Federație

Regula U21 a favorizat apariția unor jucători precum Octavian Popescu.
Regula U21 a favorizat apariția unor jucători precum Octavian Popescu.

Articol de - Publicat duminica, 27 iunie 2021 13:40 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 14:43

Veste importantă anunțată în Comitetul Executiv al FRF de astăzi: începând din noul sezon, cluburile din Liga 1 vor mai fi obligate să folosească un singur jucător U21, nu doi, cum s-a întâmplat în precedenta ediție.

CEx a luat o decizie care va fi în mod cert pe placul cluburilor din Liga 1. Din informațiile obținute de GSP.ro, echipele au scăpat de „corvoada” folosirii a doi jucători U21, ipostază ce a născut situații neverosimile în ultima perioadă.

În sezonul 2020/2021, regula U21 a obligat cluburile să aibă un jucător U21 pe teren pe tot parcursul meciului, iar un al doilea astfel de fotbalist titular. 

Prezența în primul „11” al celui de-al doilea jucător a obligat în repetate rânduri antrenorii să apeleze la schimbări rapide, unele chiar după câteva zeci de secunde, o situație jenantă pentru mulți tineri fotbaliști.

FRF nu se lasă ușor: cerință pentru cluburi

Federația a renunțat la regula cu doi jucători U21, însă reprezentanții FRF au fost aprigi la negocierile cu echipele din Liga 1: cluburile vor fi obligate să investească 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 și 7,5% în 2024. 

Mai mult, academiile vor trebui să obțină 75 de puncte la clasificarea academiilor, altfe riscă amenzi de 100.000 de lei.

Gigi Becali contestă decizia impusă azi de FRF: „Mergem la tribunal! Vrei să comanzi pe banii mei?”
FCSB
Gigi Becali contestă decizia impusă azi de FRF: „Mergem la tribunal! Vrei să comanzi pe banii mei?”

Cluburile au învins! FRF schimbă regula U21

Pentru următorul sezon, Federația și-ar fi dorit ca al doilea jucător U21 să se afle pe teren minimum 45 de minute în fiecare meci, adică să anuleze practica de până acum, cu schimbarea unui „junior” încă din primele minute ale unei partide. 

A doua propunere înaintată de FRF, dar refuzată de cluburi: să rămână un singur U21 de folosit 90 de minute, dar fiecare echipă să aibă în componență cel puțin șapte fotbaliști formați la nivel național. Adică români, pentru că ar fi greu de găsit străini care să fi petrecut cinci ani într-un club românesc în perioada junioratului. 

Cluburile nu au fost de acord cu variantele prezentate de FRF.

Răscoala lui „Spartacus” a funcționat » Cum a blocat Gigi Becali noua regulă U21 

Protestul pe care l-a pornit Gigi Becali, autointitulat „Spartacus”, a blocat modificările pe care FRF voia să le aducă regulii U21.

 În luna mai, Federația le transmisese cluburilor din prima ligă o propunere cu două variante pentru modificarea regulii care impune folosirea fotbaliștilor sub 21 de ani, dar Comitetul Executiv nu a mai aprobat niciun scenariu. 

Argăseală, membru al Comitetului din partea Ligii Profesioniste, a venit în ședință croit să voteze împotriva ideii FRF. Becali anunțase deja că are de gând să conteste în instanțele civile planul Federației.

VIDEO Victor Becali mizează pe FCSB în sezonul viitor: „Are de toate!”

Gigi Becali, despre noul transfer de la FCSB: „A venit! Nu e Messi, nici Neymar, sper să nu se lovească mingea de el ca de perete”

Darius Olaru e de vânzare! FCSB, primele discuții pentru transfer: „Nu las niciun euro!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
gazistu
gazistu  •  28 Iunie 2021, 09:58

DAR NU te poate oblige FRF (prin Burelanu, care nu a facut niciodata fotbal) ..sa te oblige sa joci cu X si Y ./.. eu stiu ca in teren se trimit cei mai buni 11 jucatori din lot, nu cei mai buni 9 + 2 juniori. CE vina are Hoban si Rondon sau Omrani ca au peste 30 de ani? daca esti buni joci, daca nu, nu! nu conteaza ce varsta ai!!

observator_federal
observator_federal  •  27 Iunie 2021, 17:53
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Când Pițurcă a propus "ameliorarea" regulii U21 în sensul creșterii numărului de fotbaliști de rezervă pe bancă la meciuri, s-a spus că "două cluburi" s-au opus și modificarea nu a fost acceptată... Ferice de cei cu mulți U21 "culeși" de prin țară... Ei, cu trecerea anilor, optica unora (dar și a "diriguitorilor") se mai schimbă, dar tot interesul poartă fesul.

ionica007
ionica007  •  27 Iunie 2021, 17:15

Sunteti in eroare... Nu-l duce capul pe Argaseala la asa ceva...:)... Solutia ca un jucator U23 sa fie folosit tot meciul apartine lui Gica Popescu. A lansat aceasta solutie pentru a asigura continuitatea activitatii celor care nu mai pot fi folositi la U21, dar a caror valoare este certa...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează