FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Absolut șocant și atât de stânjenitor” » Comentariu de Dan Udrea: Să nu ne amuzăm cu Toni Petrea, ci să deplângem moștenirea cuplului Becali-Stoichiță!

Să nu ne amuzăm cu Toni Petrea, ci să deplângem moștenirea cuplului Becali-Stoichiță!
Să nu ne amuzăm cu Toni Petrea, ci să deplângem moștenirea cuplului Becali-Stoichiță!

Articol de - Publicat vineri, 12 martie 2021 17:41 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 18:24

FCSB și-a găsit, în sfârșit, un antrenor care să respecte 100% portretul robot al celui pe care și-l dorește Gigi Becali. Anton Petrea e, de departe, tehnicianul care îndeplinește cel mai bine rolul de supus la curtea Palatului lui Becali.

E neverosimil cum etapă de etapă, indiferent ce artificii bifează patronul din perspectiva schimbărilor, Petrea poate găsi explicații, cu zâmbetul pe buze, pentru niște decizii care nu-i aparțin sub nicio formă.

"Așa am decis / Așa m-am gândit că ar fi mai bine / Așa am ales pentru acest meci" sunt doar câteva din așa zisele argumente pe care fostul secund al lui Reghecampf trebuie să le rostească cel puțin o dată pe săptămână.

Ceea ce a spus însă astăzi, în prefața meciului cu UTA, de la Arad, sfidează logica într-un mod frapant. Petrea e întrebat mai întâi de confruntarea de la Arad.

Replica lui? "E foarte important meciul, tot ce ne dorim e să câștigăm, să mai luăm 3 puncte și să ne păstrăm primul loc". Apoi, respinge cu fermitate ideea că ar putea menaja jucătorii care vor fi suspendați cu CFR în cazul în care vor încasa un cartonaș galben. "Tot ceea ce ne interesează e acest meci cu UTA și victoria e singurul obiectiv".

Petrea a fost întrebat și despre faptul că mai mulți jucători importanți nu se vor afla în lotul cu UTA, ci în cel de la Liga a 3-a, cu CSA Steaua. "Avem o listă cu jucători care au drept de joc și la Liga a 3-a. Am considerat ca pentru acest meci să împărțim lotul în două", după care tot el adaugă: "Dar repet, e foarte, foarte important meciul cu UTA".

Vi se pare că au sens vorbele lui Petrea? Vi se pare că există logică în înșiruirea frazelor lui? Evident că nu, dar vorbele lui goale, fără conținut și care se mai și bat cap în cap, în decurs de 2-3 minute, trebuie să ascundă cumva imixtiunea tot mai agresivă a patronului. Care a ales să trimită mai mulți jucători de la prima echipă la Liga a III-a, să o înfrunte pe CSA Steaua, într-un meci practic fără nicio miză sportivă, fiindcă ambele vor termina sigur pe primele două locuri, poziții care asigură accesul în semifinalele barajului de promovare. Și, implicit, a decis să descompleteze componența formației din Liga 1, care e în luptă pentru a câștiga titlul.

Totul dintr-un moft al lui Gigi Becali, care ține mai mult la orgoliile personale decât la obiectivele echipei sale din Liga 1. ABSOLUT ȘOCANT!

Și la final tuturor spuselor de azi, Toni Petrea ne zâmbește iarăși, nevinovat. Dacă n-ar fi realmente dramatic ce se petrece, atunci postura lui Petrea și mai ales ales modul lui de comunicare și arta de a scoate "castanele" ar fi chiar amuzante. Dar, de fapt, totul e ATÂT DE STÂNJENITOR!

"Eu n-am colaboratori la mine la club, ei sunt angajați, iar eu sunt stăpân. Ei au înțeles că trebuie să stea în ascultare la stăpân" 
Gigi Becali, afirmație pe care a tot repetat-o în ultimii ani

Dacă așa arată antrenorul principal de la FCSB în anul 2021, atunci degradarea, de imagine în primul rând, pe care Gigi Becali a produs-o în ultimii ani nu pare să aibă limite!

Să accepți orice, ba chiar și să încerci să justifici că tu iei deciziile și să sfârșești prin a te contrazice singur în declarațiile din aceeași conferință, dar cu toate acestea să zâmbești fals, doar de dragul de a sta pe bancă, de a purta la gât ecusonul pe care stă scris “antrenor principal” și de a încasa lunar 5.000 de euro, acest lucru sub nicio formă nu e de compătimit. Ci de arătat cu degetul, de acuzat și de dat exemplu la cursurile școlii de antrenori: AȘA NU.

Andronache - Vintilă - Petrea! Aceasta e lista ultimilor 3 tehnicieni. Cândva, Becali lega titluri și/sau performanțe europene cu triplete de genul Zenga - Protasov - Olăroiu sau Reghecampf - Gâlcă - Dică!

Între timp însă, patronul crede că se pricepe la fotbal, că un antrenor trebuie să fie doar un executant de ordine și singurul lucru care îl face valoros pe bancă e să dețină un telefon mobil. AICI S-A AJUNS!

„Absolut șocant și atât de stânjenitor” » Comentariu de Dan Udrea: Să nu ne amuzăm cu Toni Petrea, ci să deplângem moștenirea cuplului Becali-Stoichiță!

Poate că aceasta e lumea corectă pentru fotbalul românesc. Poate că așa trebuie să fie din moment ce la 9 ani de când a șocat o lume întreagă, atunci când i-a răspuns lui Becali la telefon chiar pe bancă, în timpul derby-ului cu Rapid, Mihai Stoichiță a ajuns să fie boss-ul Comisiei Tehnice din FRF și, practic, șeful tuturor antrenorilor de la noi!

Stoichiță a dat o linie pe care astăzi Toni Petrea, dar nu numai el, calcă apăsat. Și probabil speră, de ce nu, că undeva prin anul 2030, modul în care astăzi tace și înghite orice de la un patron ce a transformat fotbalul în jucărie și bășcălie și care se consideră stăpân îl va împinge și pe el șef al unei comisii tehnice sau al unei școli de antrenori. 

Evident, în cazul în care va mai exista fotbal în România și peste 9-10 ani și nu se va ajunge ca trendul impus de cuplul Becali - Stoichiță în primăvara lui 2012 să transforme fotbalul dintr-un sport liber și atât de pasional într-unul în care doar stăpânii dictează și sclavii execută! 

Gigi Becali a fost reabilitat! EXCLUSIV Patronul FCSB anunță o lovitură uriașă după victoria de la ÎCCJ: „Iau 13 milioane de euro!”

EXCLUSIV Gigi Becali, anunț despre revenirea în politică, după ce a scăpat de cazier: „Vrei să mai fac altă pușcărie?”

Citește și:

Nelu Varga a dezvăluit cine e noul președinte de la CFR Cluj: „Abia îl așteptăm în club”
Superliga
Nelu Varga a dezvăluit cine e noul președinte de la CFR Cluj: „Abia îl așteptăm în club”
S-a disputat ULTIMA partidă pe Stadionul Dinamo, iar fuziunea dintre FC și CS este extrem de aproape » Ionuț Popa a făcut marele anunț
Superliga
S-a disputat ULTIMA partidă pe Stadionul Dinamo, iar fuziunea dintre FC și CS este extrem de aproape » Ionuț Popa a făcut marele anunț
Adrian Mititelu, despre plecările vedetelor FCU» S-a înțeles cu CFR Cluj pentru transferurile lui Bauza și Baeten: „Am ajuns la o înțelegere!”
Superliga
Adrian Mititelu, despre plecările vedetelor FCU» S-a înțeles cu CFR Cluj pentru transferurile lui Bauza și Baeten: „Am ajuns la o înțelegere!”

„Te ridică sau te bagă în pământ” » Horațiu Moldovan a povestit cum a cucerit-o pe Aza Gabriela: „Prima noastră întâlnire a fost la asigurări”

Iubita unui jucător cu 400 de meciuri în Seria A i-a mărturisit Dilettei Leotta: „De asta dormim în camere separate”


Comentarii (75)
adriann_
adriann_  •  13 Martie 2021, 18:52

Evident ca la vremea aia nu se gandea nimeni ca o sa se screama instanta inca 1 an pana sa publice motivarea etc. :)))

adriann_
adriann_  •  13 Martie 2021, 18:51
Postat de ssilvio. pe 12 Martie 2021, 20:20

Eu vorbesc de mesajul de aici! https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/becali-a-venit-cu-documentele-toate-detaliile-contractului-cu-csa-patronul-stelei-a-anuntat-ce-echipa-vrea-sa-preia-acolo-as-fi-zeu-457536-comentarii-pagina7.html -- adriann_ • 01 Septembrie 2015, 17:40 Daca prostia ar durea tu ai umbla urland pe strada. ==)) Decizia ICCJ se refera la MARCA Steaua Bucuresti. Daca maine (presupunem prin absurd) vine UEFA si spune ca din punctul lor de veder marca nu include palmaresul, asta nu inseamna ca MAPN nu poate deschide un nou proces, pe care sa-l castige la fel ca si pe asta. Deocamdata insa, pentru cine are cap sa priceapa, merita observat un lucru: clubul Armatei a inscris echipa in sezonul urmator. Asta pentru ca palmaresul necesita intr-adevar continuitate, iar ei detin palmaresul DIN MOMENTUL DECIZIEI ICCJ. Deci daca nu inscriau acum echipa nu mai aveau continuitate samd. Asta e si motivul pentru care becali se agita acum ca disperatul, a inteles ca s-a terminat cu smecheria. Astia vor trimite notificare la UEFA, demonstrand ca au continuitate si atunci adio palmares in dreptul FCSB. --- zi bai abjectule, ce ii cu acel text? Si care ii diferenta? 2015-2016 sau nu, tot nu e continuitate! PENTRU CA ABIA IN 2017-2018 SI-AU INSCRIS ECHIPA IN CAMPIONAT! DECIZIA DE LA ICCJ A VENIT IN DECEMBRIE 2014!! Prostu' gesepeului :))))

Da postacule si ia vezi tu aici CU O PAGINA MAI INCOLO PE ACELASI ARTICOL :)) https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/becali-a-venit-cu-documentele-toate-detaliile-contractului-cu-csa-patronul-stelei-a-anuntat-ce-echipa-vrea-sa-preia-acolo-as-fi-zeu-457536-comentarii-pagina6.html adriann_ • 01 Septembrie 2015, 17:53 Mai baga o fisa, mai citeste odata, incearca sa intelegi partea aia cu 'de la decizia ICCJ' samd. Speta e relativ simpla: becali a folosit palmaresul din 2003 pana in 2014, asigurand continuitate inclusiv pentru sezonul 2014-2015, aflat in derulare in momentul pronuntarii sentintei. MAPN l-a dat in judecata si a obtinut palmaresul, iar acum trebuie sa asigure continuitate incepand cu sezonul 2015-2016" CUM SUPORTI MA SA TE AUTO-UmILESTI IN HALUL ASTA PENTRU CATIVA FIRFIREI? :)))

fibra
fibra  •  13 Martie 2021, 08:54

E una din rarele ocazii cand apreciez cele scrise de Dan Udrea.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează