FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - U CLUJ 1-1

Constantin Budescu și-a pus cenunșă-n cap după penalty-ul ratat cu U Cluj: „Mai slab decât nu cred că se poate bate”

Articol de - Publicat luni, 17 iulie 2023 19:42 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 19:50

Alexandru Chipciu și Alexandru Musi au marcat singurele goluri ale meciului Petrolul - U Cluj (1-1) desfășurat pe-o vreme caniculară, în care Constantin Budescu și-a îngropat echipa, după ce-a irosit lamentabil o lovitură de la 11 metri făcută cadou de Andrei Pițian

Rezultatele și programul primei etape din SuperLigă

Nici n-a început bine campionat și greșelile arbitrilor sunt din nou în prim-plan. După gafele din Giulești și de la Sibiu, arbitrii au greșit și la Ploiești.

VAR-ul l-a salvat pe arbitrul Bârsan

"Centralul" Bârsan n-a văzut hențul făcut de Pițian, VAR-ul semnalizându-i imprudența, arbitrul a revăzut-o pe monitor, dar Petrolul a ratat șansa de a trece în avantaj (59) după ce Budescu a tras absolut penibil, șutul fiind respins.

Budescu a vorbit la finalul partidei și-a explicat execuția sa extrem de slabă: „Meritam să câștigăm mai ales că am ratat multe ocazii inclusiv acel penalty. N-am mai ratat de câțiva ani. Nu știu ce s-a întâmplat la faza aia. Nici nu am bătut cum am făcut-o deobicei. Mai slab decât nu cred că se poate bate. O să mă uit...”.

A fost un meci greu în deplasare, pe o căldură foarte mare, dar e bine că am plecat cu un punct de la Ploiești. Ultimele două penalty-uri Budescu le-a bătut în partea cealaltă, dar a fost o chestie de instinct. L-am așteptat, nu m-am dus înainte
Andrei Gorcea, portar U Cluj

„Se iese greu din subsolul clasamentului”

Despre noul sezon, Budescu are un mesaj serios pentru restul jucătorilor din vestiar: „Se anunță un sezon mai greu decât cel precedent pentru că anul trecut nu ne-a luat nimeni în seamă. Ne dorim să acumulăm puncte că se iese greu din subsolul clasamentului”

Penalty-ul trebuia repetat!

Constantin Budescu a luat mingea și a executat lovitura de la 11 metri, însă a tras prost în dreapta portarului, iar Gorcea a respins în lateral. Mihai Bordeianu, mijlocașul lui U Cluj, era singurul intrat în careu în momentul executării loviturii de pedeapsă.

Andrei Gorcea a fost eroul clujenilor la Ploiești » Cum a reușit să apere penalty-ul lui Budescu
PETROLUL - U CLUJ 1-1
Andrei Gorcea a fost eroul clujenilor la Ploiești » Cum a reușit să apere penalty-ul lui Budescu

Tot el a fost cel care a ajuns primul la minge și a respins mingea din careu. Marian Barbu, arbitrul din camera VAR, nu i-a semnalat „centralului” Bîrsan că Bordeianu, jucătorul care a degajat balonul, era în careu în momentul șutului și că penalty-ul trebuia repetat!

Mie mi se pare foarte bine dacă bate așa, te duci încet, bați din gleznă, cred că așa trebuie bătut. Nu trebuie să își alegi un colț și să dai tare, că poate ți-o apără. Așa cred că ai șanse, dacă dai așa încet. Nu mai merge să bați cum băteai pe vremea mea, când sărea portarul. Acum nu mai e așa
Basarab Panduru, expert Orange Sport

Arbitrii din teren trebuie să urmărească dacă jucătorii intră în careu la penalty-uri înainte ca mingea să fie lovită. VAR-ul intervine doar dacă fotbalistul intrat prea devreme influențează faza, așa cum s-a întâmplat la Ploiești.

Constantin Budescu și-a pus cenunșă-n cap după penalty-ul ratat cu U Cluj: „Mai slab decât nu cred că se poate bate”

Mă declar nemulțumit, fără falsă modestie, de faptul că am ratat un penalty și alte ocazii. Trebuie să privim înainte și să luăm lucrurile pozitive din acest meci cu U Cluj. Budescu e un bun executant de penalty-uri și la antrenamente dă altfel și chiar înscrie
Florin Pârvu, antrenor Petrolul

Citește și:

Dan Nistor o pune în gardă pe Rapid: „Mai avem și alte faze lucrate!” + dezamăgit că au fost dați afară de pe Cluj Arena
PETROLUL - U CLUJ 1-1
Dan Nistor o pune în gardă pe Rapid: „Mai avem și alte faze lucrate!” + dezamăgit că au fost dați afară de pe Cluj Arena
Declarația care a stârnit hotote de râs după Petrolul - U Cluj: „Bere? Nu, nu, vitamine” + mesaj pentru fanii clujeni
PETROLUL - U CLUJ 1-1
Declarația care a stârnit hotote de râs după Petrolul - U Cluj: „Bere? Nu, nu, vitamine” + mesaj pentru fanii clujeni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  18 Iulie 2023, 09:04

Budescu da tonul - REciprocitate ! Sunt curios cand joace un meci pe bune - daca are aceeasi precizie pentru suturi ! Azi unde NU a vrut acolo a tras ! Isi taie caile si catrte Nationala ! Daca un novice nu vede cu aceeasi ochi Fotbalul ca Antrenorul Nationalei - Iordanescu , ii recomand sa vada un meci aranjat cu ochii pe semnalele non-Verbale si Para-verbale , a jucatorilor implicati ! Revedeti si SEPSI-Rapid sau Otelul - UTA !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează