FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Și-a dat demisia de la clubul în colaps din Superligă și e tranșant: „Să fim corecți: fără el, echipa ar fi fost în Liga 4!”

Articol de - Publicat marti, 04 aprilie 2023 16:16 / Actualizat miercuri, 05 aprilie 2023 03:04

Constantin Schumacher, fostul „principal” din acte al lui FC Argeș, plecat de la echipă la scurt timp după Marius Croitoru, vorbește despre degringolada fără precedent de la echipa devenită una dintre candidatele certe la retrogradarea în Liga 2. 

FC Argeș o ține din înfrângere în înfrângere în Superligă, unde a ajuns pe locul 15, poziție direct retrogradabilă. Contactat de GSP.ro, Schumacher și-a spus ofurile despre situația la zi a alb-violeților și tensiunile existente în sânul clubului, la două zile după ce românul Calcan și francezul Koubemba au fost la un pas să se ia la bătaie pe teren la ultimul meci, 0-2 cu Voluntari. 

Tehnicianul de 46 de ani, care și-a dat demisia la câteva zile după îndepărtatea lui Marius Croitoru, e sceptic în ceea ce privește șansele piteștenilor de a evita revenirea în liga secundă.

Constantin Schumacher: „Nici în cele mai urâte vise nu mă așteptam la așa ceva”

E foarte greu! În momentul ăsta e foarte greu, trebuie să fim corecți! Chindia a câștigat la Mioveni, s-a mărit distanța, e greu. E o presiune destul de mare. Am fost jucător și îmi dau seama. Necâștigând, nu mai ai încrederea pe care trebuie s-o ai. Nimeni nu își mai asumă responsabilitatea, nimeni nu mai driblează, nimeni nu mai centrează, dai mingea la primul coleg ca să nu zică lumea că ai greșit tu.

Mai sunt puține etape, puține puncte, e greu pentru FC Argeș. Sper ca Bogdan Vintilă să găsească soluțiile necesare și să facă ceva pentru a scăpa echipa.

Și-a dat demisia de la clubul în colaps din Superligă și e tranșant: „Să fim corecți: fără el, echipa ar fi fost în Liga 4!”
Constantin Schumacher / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș

Se vede că au o presiune foarte mare fiindcă n-au câștigat, cred că și din cauza aceasta apar astfel de momente în joc. Echipa e într-o pasă proastă, se vede în meciuri, se vede în ceea ce se întâmplă pe teren. Nu marchează, nu ajung la poartă și cred că presiunea rezultatelor îi face și pe ei să le fie frică de joc. Nu au încredere în ei, iar asta se reflectă și în jocul echipei.

Noi, toți cei care am fost la FC Argeș, cu toții am pus umărul, cu toții am greșit pe undeva, fiecare cu partea lui de vină. Nici în cele mai urâte vise nu mă așteptam la așa ceva! Te gândeai la alte lucruri, nu la o astfel de situație”, a spus Schumacher, în interviul oferit Gazetei.

Constantin Schumacher: „Fără primar, FC Argeș ar fi fost în Liga 4!”

Întrebat despre viitorul echipei în cazul în care retrogradarea devine o certitudine, Schumacher a afirmat: 

„E o perioadă foarte, foarte grea pentru FC Argeș. Urmează demolarea stadionului, urmează să te muți dintr-o parte într-alta pentru a te antrena.(...) Dar dacă vor retrograda, sunt sigur că obiectivul va fi reintrarea în prima ligă încă din primul an, sunt sigur de acest lucru, mai ales că se pregătește stadionul nou și toată infrastructura care o să fie. 

Și mai spun ceva, este o părere personală: dacă domnul primar (n.r. - Gentea) nu era la echipă, FC Argeș ar fi fost în Liga 4 în momentul acesta, îți spun sigur! El încearcă să facă tot posibilul, nu el e de vină. Banii sunt la zi, totul este în regulă, jucătorii n-au ce să-i reproșeze din punctul ăsta de vedere”, a încheiat Schumacher, cel care a refuzat să comenteze în vreun fel atacurile sponsorului Viorel Tudose la adresa sa. 

VIDEO Viorel Tudose, sponsor principal al FC Argeș: „El a creat haosul de la Pitești! Își asumă cineva aceste erori?”

Citește și alte știri din Superligă:

Opinie categorică în studio: „Știm deja două echipe retrogradate din SuperLiga”
RETROGRADARE
Opinie categorică în studio: „Știm deja două echipe retrogradate din SuperLiga”
Ultrașii clubului din Liga 1, băgați în duba Jandarmeriei după meci »  Au așteptat jucătorii la ieșirea din stadion + Conflict între colegi
SCANDAL
Ultrașii clubului din Liga 1, băgați în duba Jandarmeriei după meci » Au așteptat jucătorii la ieșirea din stadion + Conflict între colegi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
georgatos01
georgatos01  •  05 Aprilie 2023, 01:38
Postat de bufnila pe 04 Aprilie 2023, 18:12

*** personaj. Gentea este vinovatul numarul 1, echipa mergea foarte bine pentru conditiile pe care le avea dar el l-a dat afara pe Prepelita ca incurca la "afaceri" Sper sa retrogradeze, asta merita echipele care isi bat joc de oamenii care le ridica din nimic.

Sa îl vedem pe prepeliță la următoarea echipa ce mare antrenor e .Parcă vezi că îl ia Dumbrăvița ????????????

bufnila
bufnila  •  04 Aprilie 2023, 18:12

*** personaj. Gentea este vinovatul numarul 1, echipa mergea foarte bine pentru conditiile pe care le avea dar el l-a dat afara pe Prepelita ca incurca la "afaceri" Sper sa retrogradeze, asta merita echipele care isi bat joc de oamenii care le ridica din nimic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

DMA87
DMA87  •  04 Aprilie 2023, 18:05

Un sezon de coșmar se încheie pentru FC Argeș cu o realizare deosebită: o binemeritată retrogradare. :((

Vezi toate comentariile (3)
Comentează